Strona 7 z 378 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Domyślnie

Jak by bylo gdzie to bym juz dzis zamowil ,ale tu jest troche inaczej idziesz do sklepu chcesz zeby ci sprowadzili np lapa niestety tylko co w oferce reszta ich nie interesuje tak mialem jak kupowalem lapa.
    Wiec zostaje online shop tylko jakis dobry lub ebay.
    Kupilem ostatnio 35l swietne szklo ogolnie znane tylko ze na moim zamiast ringu metalowego z napisem ustrasonic ble ble ble 35mm 1,4 jest 24mm 1,4 na obudowie jak wol jest 35mm, czas oczekiwania 2 tyg bo canon musi zob to osobiscie .
    Wiec nie jest tak do konca rozowo ze wszystkim , na 16 grudnia Race of Champion zostaje bez 35 czyli Londyn i zwiedzanie tylko z tele
    I nic sie na to nie poradzi , a chcialem dac im zarobic glupi jestem teraz tylko ebay zakupy body to juz sklep.

Pozdrawiam Darek

Sorry za OT
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zakup kota w worku. Monitory z rynku wtórnego to ryzykowny zakup. Nie widzi mi się bez sprawdzania przed zakupem. W swojej praktyce używanych monitorów w dobrym stanie widziałem zaledwie tyle, że starczyłoby palców jednej ręki, aby je policzyć. 99,9% to mniej lub bardziej wadliwe.

Po czym Pan wnioskuje że L568 ma lepsze parametry niż L767? Jeśli po "parametrach" to nic bardziej mylnego.
    W takim razie zdecyduje się na Eizo L767. Mam nadzieję, że trafie na mniej wadliwy egzemplarz (skoro nie mam co marzyć o sprawnym ). Bardzo dziękuję za pomoc.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    W takim razie zdecyduje się na Eizo L767. Mam nadzieję, że trafie na mniej wadliwy egzemplarz (skoro nie mam co marzyć o sprawnym ). Bardzo dziękuję za pomoc.
    Jeśli mogę pomóc, znam chłopaków z Device. Proszę mnie zagadnąć w pn w pracy, możemy sprobować wybrać Panu coś z sensem, z tego co jest.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też mam pytanie co do monitorów. Korzystam z laptopa i co niose zdjecia do labu to sie dziwie jak je obrobiłem. Chciałbym teraz LCD najlepiej 20-24 cale, 1500-2000zl, nie musi byc genialny, tylko chociaz musi miec mozliwosc jakiejs korekty w zaleznosci od tego co drukarka, ktora tez kupie bedzie mi wypluwac. Czy da sie pracowac na CS3 tak, żeby kontrast, nasycenie i balans bieli były mniej wiecej (chodzi mi o coś lepszego niż laptop) ok?

Z allegro:
    http://www.allegro.pl/item271971108_...owoczesny.html
    http://www.allegro.pl/item277202304_...ws_b1_3ms.html
    http://www.allegro.pl/item271935053_...owy_3lata.html

coś o takim stosunku cena-wielkośc by mi odpowiadało, co sie najbardziej nadaje?
    PS - tylko do photoshopa, nie gram, nie ogladam filmow na kompie.
    6DII + 17-200/2,8L

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antolll Zobacz posta
    LCD najlepiej 20-24 cale, 1500-2000zl, nie musi byc genialny, tylko chociaz musi miec mozliwosc jakiejs korekty w zaleznosci od tego co drukarka, ktora tez kupie bedzie mi wypluwac. Czy da sie pracowac na CS3 tak, żeby kontrast, nasycenie i balans bieli były mniej wiecej (chodzi mi o coś lepszego niż laptop) ok?
    Nie ma względnie normalnych monitorów 20-24" w cenie do 2 tys zł. Jedynie dalekowschodnia słaba masówka. Nawet nie chodzi o udowadnianie, "na sucho". Fakt ten jest wielokrotnie potwierdzany przez użytkowników, nawet w tym wątku, kiedy okazuje się, że po przesiadce na normalny monitor, dotychczasowe zdjęcia wymagają poprawki. Proszę przeszukać wątki "monitorowe". Ten problem jest poruszany na tym forum co parę dni.

Zgodność wyświetlania na monitorze z drukarką to wyższa szkoła jazdy. Najpierw musi się Pan uporać z przewidywalnym monitorem, inaczej drukarka to walka z wiatrakami.

Coś już napisał Awatar kamilos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wracając jeszcze do kwestii 24" w cenie do 3000zł to co Pan może powiedzieć na temat tego HP?

http://www.komputronik.pl/Monitory_L...elny,id,41323/
    (matryca PVA samsunga)

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilos Zobacz posta
    wracając jeszcze do kwestii 24" w cenie do 3000zł to co Pan może powiedzieć na temat tego HP?

http://www.komputronik.pl/Monitory_L...elny,id,41323/
    (matryca PVA samsunga)
    Monitor biurowy. Z punktu widzenia fotografii bezużyteczny.

PS. Matryca nie ma decydującego głosu. Będzie świecić tak jak się ją wysteruje.

Bywalec

Domyślnie

też szukam własnie monitora lcd
    na razie mam stare crt elsa 730 21' (robione przez sony) i jakoś tam daje rade

z powodu przeprowadzki i... braku miejsca na biurku jestem zmuszony do kupna lcd

mam na te cel 1000zł, powiedzmy do 1300zł czyli nie aż tak dużo
    monitor ma mi służyć do amatorskiej obróbki zdjęć, do przeglądania internetu, gg, czasami jakiegoś filmu lub gry, ale głównie chodzi mi o zdjęcia

priorytetem jest dla mnie rozdzielczość 1600*1200 lub odpowiadająca panorama, byłem w sklepach typu komputronik i vobis, wszędzie polecają samsungi, a na prośbę o polecenie czegoś nie na TN miły pan mówi że samsungi są tak dobre że w ogóle nie ma się co zastanawiać tylko brać
    w niedlaidiotów bardzo podobnie, ale na pytanie o mva odpowiadają że nie mają bo się nie sprzedają i on się nie zna (szczery przynajmniej)

dlatego pytam się Was, jaki monitor lcd w okolicach 19 lub więcej cali w rozdzielczości 1600*1200 lub odpowiadającej (jeżeli to będzie panorama) w cenie do 1300zł możecie mi polecić?

w ogóle są jakieś szanse na kupno w tej cenie czegoś na mva?

bardzo proszę o pomoc bo nie mam gdzie aparatu na biurku położyć
    pozdrawiam
    Wojtek

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiwo Zobacz posta
    mam na te cel 1000zł, powiedzmy do 1300zł czyli nie aż tak dużo monitor ma mi służyć do amatorskiej obróbki zdjęć, do przeglądania internetu, gg, czasami jakiegoś filmu lub gry, ale głównie chodzi mi o zdjęcia
    Nie ma żadnych monitorów godnych uwagi w tym przedziale cenowym. Do wyboru, najbliżej cenowo, mogę zasugerować:
    Nec 1970NX - Mało defektów kolorystyki jak na cenę, potwornie złe podświetlenie.
    Eizo S1921 - W swojej klasie bez konkurencji, najtańszy polecany do zdjęć.

Pełne uzależnienie

Domyślnie benq fp93gp

proszę o jakąś opinię na temat tego monitora, interesuje mnie amatorska podkreślam jeszcze raz amatorska obróbka zdjęć i zakres cenowy do 1000zł. Monitor ma matrycę P-MVA i atrakcyjną cenę.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 7 z 378 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów