Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 208 z 393 PierwszyPierwszy ... 108158198206207208209210218258308 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 071 do 2 080 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    i ROTFL
    Tu...
    http://lenstip.com/plikioptyczne/can...6-35_fot13.jpg
    ...dość wyraźnie widać o czym piszę, a to nie jest ani FF ani 2,8

Jeśli dla Ciebie to jest dobra jakość to ok. Ja miałem lepsze rezultaty z Sigmą 10-20mm i C40D.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Tu...
    Dzięki za linka, wyjaśniłeś, że chodziło ci o ten szerszy koniec - 16mm, który porównujesz do swojej 20-35L, na dodatek to na tych 16mm chcesz uzyskać przy f/4 full frame ostre narożniki. Jeszcze większy ROTFL

Jeśli dla Ciebie to jest dobra jakość to ok. Ja miałem lepsze rezultaty z Sigmą 10-20mm i C40D.
    A ja z 10-22 i co?
    Sampel pokazuje ewidentny błąd komunikacji body ze szkłem lub słynną skuteczność AF z Marka, nic więcej.
    Teraz jeszcze podlinkuj optyczne cygarety

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Nie widziałem ani jednego sensownego sampla z tego szkła na FF z dobrą jakością narożników przy f/2,8-4. .... No chyba że mnie przekonacie że da się jednak znaleźć egzemplarz który nie robi błota z obrazu w narożnikach na FF.
    .
    Nie chcę cię wkurzać - ale jesli to co oglądasz to zdjęcia rodzaju które zaproponowałeś - możesz mieć niewłasciwe zdanie ale to nie wina obiektywu.
    Podany przykład jest niewłaściwy choćby z faktu że narożniki leżą w innej odległości - kłania się głebia ostrości.
    Jasne ze cię przekonamy - JESLI TYLKO CHCESZ.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dzięki za linka, wyjaśniłeś, że chodziło ci o ten szerszy koniec - 16mm, który porównujesz do swojej 20-35L, na dodatek to na tych 16mm chcesz uzyskać przy f/4 full frame ostre narożniki. Jeszcze większy ROTFL

Akurat 16mm to nie taki najgorszy dla tego szkła. A przykład pierwszy z brzegu nie doszukuj się tu jakiejś filozofi. Tak, chciałbym mieć ostre narożniki przy f/2,8-4, a skoro nie jest to możliwe w Canonie to nie dam kilku tys za szkło które mi tego i tak nie zapewni. Kupię najprawdopodobniej tokinę 11-16mm i krop z Ds'a mi w zupełności wystarczy. Nie widzę powodów by się łudzić że mam szeroki kąt na FF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    i.
    Jasne ze cię przekonamy - JESLI TYLKO CHCESZ.
    Ależ proszę bardzo. Proszę o jakikolwiek sampel z FF z 16-35mm f/2,8 II który miałby sensowną jakość. Chodzi mi o zakres 16-24mm i światło 2,8 oraz narożniki kadru. Może być nawet z 5D.
    Ostatnio edytowane przez KvM ; 11-08-2008 o 10:18 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Kupię najprawdopodobniej tokinę 11-16mm i krop z Ds'a mi w zupełności wystarczy.
    myślę że to dobra decyzja, ja jestem zadowolony - świeże fotki z tego obiektywu
    http://picasaweb.google.com/piotrwzk/GRaWAnny

(mam go dopiero kilka dni wiec narazie pstrykam cokolwiek bez większego przykładania się kompozycyjnie :wink: )

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Apropo 5D i co dalej szykują się nowe body obiektywy i lampy
    http://optyczne.pl/1158-nowość-Zinte...od_Canona.html

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Niekoniecznie. Czasami z patentami bywa tak, że się je zgłasza tylko po to, by zablokować konkurencję.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Ale dziś nie jest 1 kwietnia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar darekmil73
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[OT]
    Tu...

Już napisałem swoje zdanie na temat tego sampla w odpowiednim temacie tutaj.
    Jeśli to nie prowokacja z MF, to ewidentny błąd AF.
    Jestem szczęśliwym posiadaczem tego szkiełka od ponad 2 tygodni, gdzie napstrykałem nim ( w tandemie z 40D) w Budapeszcie/Hungaroringu powyżej 3000 fotek i jestem więcej niż bardzo zadowolony - z naciskiem na AF, który nie zawiódł mnie ani razu.
    Oczywiście brzegi nie są zbyt zachwycające, ale na samplu optycznych nic nie jest ostre, co dziwnie koresponduje z tym, co optyczne.pl napisało w temacie rozdzielczości obrazu w centrum kadru - "Po pierwsze, faktycznie maksymalne osiągi są bliskie rekordowym."
    Hmmm.....
    [/OT]
    Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Coś już napisał
    Miasto
    Poland...dziki zachód ;-)

Domyślnie

Panowie dopiero ;-(((w listopadzie !!!
    - 15.3 MP full frame CMOS sensor (vastly improved light-gathering capacity per pixel: improved micro lenses; miniaturized micro circuitry; enhanced signal/noise ratio)
    - Weather sealing same as 1Ds Mark III

- Dual Digic III with all-new "CXR" NR system reported to best 3rd party NR software. Available as a C.F with 4 levels of customizable parameters.
    14 bit A/D conversion

- ISO 12800 (C.F. up to 25600)

- Reported 1 2/3 stop sensitivity improvement

- All-new 29-point TTL CMOS sensor
    with 12 cross-type for F/2.8 or faster lens
    (35% faster than 40D)

- Micro lens fine adjustment for up to 14 lenses

- 300,000 exposure shutter durability

- 6.0 / 3.0 fps

- 3.0" LCD
    922,000 pixels

- EOS Integrated Cleaning System

- Live View (improved from 450D; latest generation)

- 6/3 fps continuous shooting for up to 68 frames
    CZARNA SKRZYNKA.. SZKIEŁKA... 100 vódki ( już nie pije mam IS ... LATARECZKA :wink: STAŁKI... 50,85,135 m42 MIECH ŻYJE towarzysz CANON
    w planach coś...;-)

Strona 208 z 393 PierwszyPierwszy ... 108158198206207208209210218258308 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów