Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 199 z 393 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249299 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 981 do 1 990 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    [...]
    Kazdy facet woli sie pokazac z duzym Canonem
    Nie kazdy, choc rozumiem zasade kompensacji, Ja wole sie pokazywac z atrakcyjna kobieta.

Zobaczymy kto bedzie wygladal bardziej macho kiedy obiektywy Olympusa Micro bedzie sie nosilo w pasie przez piers jak Rambo amunicje, a plecaki/juki/saki/wory beda do tego do czego je wymyslono, czyli do noszenia piwa. Albo zrobia system rewolwerowy do szybkiego zmieniania obiektywow i strzelania z biodra.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Albo zrobia system rewolwerowy do szybkiego zmieniania obiektywow i strzelania z biodra.
    czyli jak? obiektywy "naboje" ładowane do niezmienianej lufy od tułu? A może cały magazynek obrotowy
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar Skorpion
    Miasto
    SC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czyli jak? obiektywy "naboje" ładowane do niezmienianej lufy od tułu? A może cały magazynek obrotowy
    Musieliby do tego dorzucić jakiegoś szerpę, przecież ktoś to musi dzwigać
    EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SOT Zobacz posta
    Ok so here's the deal. I drive from MA to NJ (actually a hotel/conference center) wait around a bit get handed an NDA from a product testing group/marketing firm. bla bla bla...wait some more.
    All cellphones and cameras (and actually anything metallic) has to be left outside in little trays.
    Go into the room get numbered copies of some product sheets. Quick scan Product 3 Canon 5D replacement - no picture. Person walks up to a dais, starts talking and going though products.
    Some new P&S from Canon, G10/11/12 something....new FS lens, then "5D replacement" they talk about features, which basically boils down to "more of everything" but not quite what say the 40D has in burst rates. Better ISO, more pixels (more than 12 less than 16), then moves onto another lens and some crap about flashes.

Upon leaving I asked how they got my name and number etc. Registration cards, vendor feedback based on purchases, and clicking that little box that says "share my info with selected partners". In doing a quick check with some of the other people in the room, most were professionals, some were "hobbyists" that "spent much more than average" in the last 2 quarters.

And that is all I have to report, a lot less exciting than I expected, and a lot less exciting then the little mail thing looked like.
    They did say they were having about 4 more of these, so if you get it and can go I would...but don't expect much.

These people said that late August very early September was the release date for the "cameras" so it is what it is.

As to colors, the only color was black on the 5D replacement, silver and black for the G whatever...which I didn't really care about.

The new lenses that were talked about don't really interest me as they were some EF-S lenses that would mimic some of the L lenses I have already. It seemed to me that the focus was on "pro-sumer" middle ground stuff. They started talking about market penetration in sub $1000 bodies and sub $1500 kits and gaining market share in the sub $250 P&S market. I never even owned the G series stuff so I don't really know anything about that. They also seemed to imply that the "5D replacement" was not a pro body, and maybe that was always true but I sort of thought of it as an entry level pro body.
    They did go over a list of features and how they would compare to Nikon, the D3 and D700. The way they made it seem, the "5D replacement" would be better than a D700 and not quite the D3 but have a much better sensor than the D3. Something to the effect that the "5D replacement" would be more technologically advanced then any other pro-sumer camera on the market. Incorporating technology from the flagship 1D2 Mk III.
    One guy asked if it would use a different battery and use different cards. The answer was "Canon is striving to deliver the newest technology to the market, that makes sense." To some that meant that it would be dual card, but no one said that.

The other lesson learned here for me was, it pays to actually fill out all those little cards and create an e-mail, if for nothing else then to check that box, "share your contact info with selected vendors and partners".
    http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=548169

CF is dead
    BG-511 is dead
    Żytnia is dead
    5D2 ---> Sensor/Cena Czyni Cuda
    AF - ktoś chce servo --> 1Ds3 albo powtórka z rozrywki
    EF-S dopiero się rozkręca!!!
    Jeśli Canon wyskoczy z $3k za to coś to będzie ciężki sprawdzian lojalności juzerów

Generalnie na miejscu p$o$w$er juzerów kupowałbym bilet do USA i leciał po 1Ds3. Zawiedli -> autofokus... znowu... imho to nie jest oferta dla obecnych 5D juzerów.

W imieniu redakcji... Judyta
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 06-08-2008 o 22:16

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=548169

CF is dead
    BG-511 is dead
    Żytnia is dead
    5D2 ---> Sensor/Cena Czyni Cuda
    AF - ktoś chce servo --> 1Ds3 albo powtórka z rozrywki
    EF-S dopiero się rozkręca!!!
    Jeśli Canon wyskoczy z $3k za to coś to będzie ciężki sprawdzian lojalności juzerów

Generalnie na miejscu p$o$w$er juzerów kupowałbym bilet do USA i leciał po 1Ds3. Zawiedli -> autofokus... znowu... imho to nie jest oferta dla obecnych 5D juzerów.

W imieniu redakcji... Judyta
    IMHO z tego nie wynika dokładnie nic.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

zgadzam się, trollowanie na całego. Niby nie tak szybki jak 40D, ale jednocześnie lepszy od D700 i tylko nieznacznie gorszy od D3 ale za to z dużo lepszym obrazkiem. Papka rumorsów, kontrolowanych przecieków i domysłów. Ziarno albo i dwa prawdy tu są, ale opakowane w megalomańskie zapędy autora.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    IMHO z tego nie wynika dokładnie nic.
    zgadzam się, trollowanie na całego.
    No mam nadzieję, że nie piszecie o mnie, ja tylko przeklejam.

Niby nie tak szybki jak 40D, ale jednocześnie lepszy od D700 i tylko nieznacznie gorszy od D3 ale za to z dużo lepszym obrazkiem.
    Napisałem: to będzie dzisiejsze 5D - obrazek i nic więcej, 3 kl/s, w sumie dobrze będzie jak dadzą AF m/adjust.

Papka rumorsów, kontrolowanych przecieków i domysłów. Ziarno albo i dwa prawdy tu są, ale opakowane w megalomańskie zapędy autora.
    A ja to czytam tak: po wpadce z 40D, 1DMKIII (pisał o tym kolo po japońsku do tsiphoto na dpreview) marketingowcy muszą wyjść do klienta i robią takie spotkania zapraszając target.
    To wcale nie musi być puszka z września, to może być przyszłoroczny lower model na wypadek tria full frame od Sonego (takie FF A200-300-350)

Druga sprawa szkła ef-s: no **** tu Canon leży i kwiczy nie mając 18-200 i 17-85 zoptymalizowanego pod kątem jakości a nie tylko zakresu.
    Imho "nikt" kto wydaje $750-1000 na aparat nie będzie się bujał z dwoma słoikami. Woli dopłacić albo do 17-85 albo 18-200. Co innego target 1000D, co innego 450/40D.
    Pomijam już fakt, że to w Canonie te szkła powinny się zaczynać od 15, 16mm.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Generalnie na miejscu power juzerów kupowałbym bilet do USA i leciał po 1Ds3.
    Cena juz zaczyna zblizac sie do 7 tys $ - w pln zaczyna sie robic z tego w miare akceptowalna kwota. Po premierach a900 i d3x pewnie jeszcze troche poleci - kto wie czy to nie bedzie niezle wyjscie jesli faktycznie canon wypusci tylko takie 40d z ff.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No mam nadzieję, że nie piszecie o mnie, ja tylko przeklejam.
    nie no jasne

Napisałem: to będzie dzisiejsze 5D - obrazek i nic więcej, 3 kl/s, w sumie dobrze będzie jak dadzą AF m/adjust.
    ale to się nie klei. Gdzie dzisiejszy 5d z nową matrycą będzie lepszy od D700? Chyba że myśleli o braku chamskiego bandingu :razz:

A ja to czytam tak: po wpadce z 40D, 1DMKIII (pisał o tym kolo po japońsku do tsiphoto na dpreview)
    ja tam jestem daleki od takich stwierdzeń. Jak wyszedł marek, przypominam już grubo ponad rok temu, to było mega zajebiście wypaśnie. Pierwszy dslr z iso 6400, kapitalna jakość obrazka, ilość detalu, szybkostrzelność, itd. D3 go przegonił ale to prezentacja pół roku późniejsza, canon te 6 miesięcy ponownie wykorzysta, tylko niekoniecznie dzisiaj. 40D to bardzo dobry aparat z pewnymi wadami. Ale za to bardzo tani. Robię nim szczęśliwie foty i nie narzekam. Za wpadkę bym tego nidgy nie uznał.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No mam nadzieję, że nie piszecie o mnie, ja tylko przeklejam. (....)
    Nie - odniosłem to do tego co zacytowałeś.

(....)
    Pomijam już fakt, że to w Canonie te szkła powinny się zaczynać od 15, 16mm.
    Słusznie. Na to mało kto zwraca uwagę, a crop 1.6 zobowiązuje - przynajmniej powinien.

Co do tria FF od Sonego - myślę, że wątpię . Jeszcze nie w tej chwili.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 199 z 393 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249299 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów