12mpx to trochę mało jak na nowy aparat, zwłaszcza że już robią 16mpx i 21mpx matryce, a Nikona ilością bajerów raczej nie będą gonić.
Tak
Nie
12mpx to trochę mało jak na nowy aparat, zwłaszcza że już robią 16mpx i 21mpx matryce, a Nikona ilością bajerów raczej nie będą gonić.
Ostatnio edytowane przez lempl ; 05-08-2008 o 21:59 Powód: Automerged Doublepost
Co by nie mówić to nowy 5D będzie gorszy od D700 bo tak Canon i Nikon pozycjonują swoje produkty, więc nie liczyłbym na jakiś rozbudowany AF. Pewnie dadzą taki jak w 40D czyli będzie dziadostwo bo przy matrycy FF te punkty będą dalej za blisko centralnego. Do tego znane bajery z 40D, może niektóre lekko poprawione jak np. AutoISO czy LCD i tyle. Jakość obrazu ta sama, ale z odszumianiem już w puszce, a na osłodę z 16mpix. czyli raczej kupa będzie, ale tania. Jak komuś odpowiadają trupie kolory skóry z D700 to ja bym nie czekał na Canona.
co do af i rozstawienia punktow AF(+) to 40d ma lepiej to rozwiazane niz d3/d700/d300 wg mnie.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
to zależy który
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i tu się zgodzę z kolegą. Brakuje tylko - i to jest wyróżnik imho kasy niższej - odpowiedniego zagęszczenia punktów pomiędzy tymi co już są. To wspaniały układ AF, choć oczywiście jedynki mają lepszy.
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 05-08-2008 o 23:28 Powód: Automerged Doublepost
W każdym razie cokolwiek by Canon nie dał. Jedno jest pewne - będzie źle.
BTW: Te specyfikacje które podałem przewijają się w kilku miejscach w internecie i mają dotyczyć (rzekomo) niższego modelu FF, który będzie zaprezentowany w okolicach 25 sierpnia br.
Co do ich wiarygodności to cóż każdy oceni sam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Oj... Napewno nie. Wybacz, ale Olympus z calym swoim 4/3 to klepie mocno studyjno kompaktowe nisze i... W sumie poza b&h to ten system naprawde ciezko spotkac nawet w sklepach.
Do tego co napisal Akustyk warto dorzucic, ze na FF czy APS-C mozna przykrecic stalke 1.4 (albo 1.2) i w powiazaniu z niskimi szumami poznac potege duzej matrycy.
Juz predzej Pentaxowi i Samsungowi mozna dziekowac
Jesli powyzsza konfiguracja bedzie wzbogacona o odpowiednia porcje gumy w zakamarkach to Canon nie powinien sie martwic o zagrozenie ze strony D700.
...
Oficjałka - 26.08.2008 - Canon zaprasza na macanko nowej piątki, itp.http://www.kamerabild.se/artikel/26_...95332-677.html
Ktos widzi jakas roznice miedzy 5D i 7D poza napisem na pudelku ?