Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 124

Wątek: kupno nowego 350D w tej chwili

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    poza tym trzymając się starej zasady to warto kupić aparat o model niższy/starszej generacji (czyt czyli np 300d/10d) zamiast nowszego a oszczędzone pieniądze władować w "szklarnie"
    Nie warto. 350D/20D to taki "próg" od którego Canon zaczął w tej klasie robić aparaty praktycznie bez większych wad "ideologicznych", różniące się głównie obsługą, techniką, trochę jakością obrazu.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Nie warto. 350D/20D to taki "próg" od którego Canon zaczął w tej klasie robić aparaty praktycznie bez większych wad "ideologicznych", różniące się głównie obsługą, techniką, trochę jakością obrazu.
    Otóż to.

Domyślnie

Zresztą jak bym kupił 350 i podpiął sigme 70-300 to troche głupio by wyglądało - rura wielka a korpus maleńki
    Na plus wg. mnie dla 20D zasługuje grip - troche drogi ale pasuje do 40D, a gdybym kupował grip do 350d to nie miałbym za bardzo z nim zrobić później po zmianie korpusu

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie

Co z tego ze glupio wyglada ( osobiscie nie wiem co w tym moze zle wygladac ) wazne zeby robic dobre zdjecia Ja teraz dokupuje 50 1.8 a potem wlasnie sigme 70-300

Domyślnie

Źle się wyraziłem
    Po prostu ma mały uchwyt i nie będzie to wygodny zestaw. Grip oczywiście wszystko zmieni na plus.

Cytat Zamieszczone przez mateuszpk Zobacz posta
    wazne zeby robic dobre zdjecia
    No tu to już tak nie jest: cięższy i większy aparat - lepszy uchwyt zestawu - mniejsze drgania - nieporuszone zdjęcia przy dłuższych czasach

z 50 canon 350d będzie pasował jak ulał - ot taki kompaktowy zestawik do pstrykania fotek

Coś już napisał

Domyślnie

Argument o "głupim wyglądzie" nie jest zbyt trafiony Zestaw ma się wygodnie trzymać i nade wszystko powinien mieć możliwie najwyższą jakość.

http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...tki-tescik.htm

może jestem jakiś zboczony , ale moim zdaniem 350d tutaj ^ nie wygląda tak źle jak mogłoby się wydawać
    "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
    Mikołaj Kopernik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gotman Zobacz posta
    Argument o "głupim wyglądzie" nie jest zbyt trafiony Zestaw ma się wygodnie trzymać i nade wszystko powinien mieć możliwie najwyższą jakość.

http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...tki-tescik.htm

może jestem jakiś zboczony , ale moim zdaniem 350d tutaj ^ nie wygląda tak źle jak mogłoby się wydawać
    Tylko zauważ że tam jest założony grip i dodatkowo cały zestaw jest na statywie - jakbym miał brać bez gripa i statywu taki zestawik w plener to bym sobie od razu podziękował

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Źle się wyraziłem
    Po prostu ma mały uchwyt i nie będzie to wygodny zestaw
    Skąd wiesz?

Mam 350d + poxigrip + 70-200 2.8 i na wygodę nie mam gdzie narzekać. Leży lepiej niż 40d kumpla

Faktycznie, nadgarstek męczy się po 5h ciągłego trzymania przy oku, ale od takich imprez (mistrzostwa lekkoatletyczne na przykład) to jest monopod. Do codziennego użytku (3h sesja) nie ma żadnych przeciwwskazań.

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie

Moze i nie wygodnie, ale zawsze grip poprawi trzymanie Nie mialem w lapie 350d z jakims innym szklem niz kit bo nie znam nikogo kto ma jakies lustro, mialem w lapie 40d i roznica jest odczuwalna w trzymaniu aparatu ale i tak przy 350d nie ma tragedii Potem jak cos moge dokupic grip ale narazie nie jest potrzebny. W plener statyw to wygoda w robieniu zdjec, ale tez targac dodatkowe kg to troche moze zniechecic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Skąd wiesz?

Mam 350d + poxigrip + 70-200 2.8 i na wygodę nie mam gdzie narzekać. Leży lepiej niż 40d kumpla
    .
    Skąd wiem?? - FotoJoker + moja sigma + spoko obsługa
    I oczywiście mówię o zestawie bez gripa - z gripem oczywiście jest OK

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów