Zresztą jak bym kupił 350 i podpiął sigme 70-300 to troche głupio by wyglądało - rura wielka a korpus maleńki
Na plus wg. mnie dla 20D zasługuje grip - troche drogi ale pasuje do 40D, a gdybym kupował grip do 350d to nie miałbym za bardzo z nim zrobić później po zmianie korpusu
Co z tego ze glupio wyglada ( osobiscie nie wiem co w tym moze zle wygladac) wazne zeby robic dobre zdjecia
Ja teraz dokupuje 50 1.8 a potem wlasnie sigme 70-300
![]()
Źle się wyraziłem
Po prostu ma mały uchwyt i nie będzie to wygodny zestaw. Grip oczywiście wszystko zmieni na plus.
No tu to już tak nie jest: cięższy i większy aparat - lepszy uchwyt zestawu - mniejsze drgania - nieporuszone zdjęcia przy dłuższych czasach
z 50 canon 350d będzie pasował jak ulał - ot taki kompaktowy zestawik do pstrykania fotek![]()
Argument o "głupim wyglądzie" nie jest zbyt trafionyZestaw ma się wygodnie trzymać i nade wszystko powinien mieć możliwie najwyższą jakość.
http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...tki-tescik.htm
może jestem jakiś zboczony, ale moim zdaniem 350d tutaj ^ nie wygląda tak źle jak mogłoby się wydawać
![]()
"Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
Mikołaj Kopernik
Skąd wiesz?
Mam 350d + poxigrip + 70-200 2.8 i na wygodę nie mam gdzie narzekać. Leży lepiej niż 40d kumpla
Faktycznie, nadgarstek męczy się po 5h ciągłego trzymania przy oku, ale od takich imprez (mistrzostwa lekkoatletyczne na przykład) to jest monopod. Do codziennego użytku (3h sesja) nie ma żadnych przeciwwskazań.
Moze i nie wygodnie, ale zawsze grip poprawi trzymanieNie mialem w lapie 350d z jakims innym szklem niz kit bo nie znam nikogo kto ma jakies lustro, mialem w lapie 40d i roznica jest odczuwalna w trzymaniu aparatu ale i tak przy 350d nie ma tragedii
Potem jak cos moge dokupic grip ale narazie nie jest potrzebny. W plener statyw to wygoda w robieniu zdjec, ale tez targac dodatkowe kg to troche moze zniechecic
![]()