Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 175 z 393 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Zablokowany

Domyślnie

Ha, ha, ha? Bo nie zrozumiałem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tym bardziej więc nie wiem, co ma DIV do IQ?
    >20MPix* + 5Fps** + 16Bit***? lub dowolna ich kobinacja bedaca wypadkowa mocy DIV i widzimisie marketingu/ksiegowych canona ;-)

* - jesli ktos jest wstanie odroznic na odbitce roznice miedzy 12 vs >20Mpix
    ** - jesli ilosc FPS wplynie jakos na jakosc jego zdjecia, choc to mocno naciagany argument ;-)
    *** - jesli ktos jest w stanie odroznic 14 od 16 bit processing

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    >20MPix* + 5Fps** + 16Bit***? lub dowolna ich kobinacja bedaca wypadkowa mocy DIV i widzimisie marketingu/ksiegowych canona ;-)

** - jesli ilosc FPS wplynie jakos na jakosc jego zdjecia, choc to mocno naciagany argument ;-)
    ad* - kto dziś ogląda zdjęcia na odbitkach?! Mamy XXI wiek, teraz się ogląda mocno powiększone cropy.
    ad** - oczywiście, że wpływa. Niedawno mieliśmy OT (niestety przeniesiony ) z przykładowymi zdjeciami bezdyskusyjnie udowadniający, że przy 3kl/s zdjęcia ślubne wyglądają, delikatnie mówiąc, nieciekawie. 5kl/s powinno znacząco poprawić jakość zdjęć.
    ad*** - no baaa

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Spokojnie.

high speed hdr jest calkiem fajny

A to to dopiero się okaże.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    ad** - oczywiście, że wpływa. Niedawno mieliśmy OT (niestety przeniesiony ) z przykładowymi zdjeciami bezdyskusyjnie udowadniający, że przy 3kl/s zdjęcia ślubne wyglądają, delikatnie mówiąc, nieciekawie. 5kl/s powinno znacząco poprawić jakość zdjęć.
    Ty na poważnie? Bo chyba emotka zabrakło...
    Gdzie ta dyskusja?
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tym bardziej więc nie wiem, co ma DIV do IQ?
    Eny kłestczionff ? ;-) (czyt. CBDU ;-) )

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Gdzie ta dyskusja?
    Jakieś 4-5 stron wcześniej :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Gdzie ta dyskusja?
    No baa

A dyskusja jest tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=36324
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 24-07-2008 o 10:55

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no jak zrobisz 10x15 to nie zobaczysz ale to akurat jest ogolnie prawda juz od 2Mpix wzwyz
    natomiast 20Mpix to jeszcze daleko do granic rozdzielczosci optycznej przyzwoitych (i nie pisze tu nawet "dobrych") optycznie lensow. z tego mozna 45x30 drukowac do ogladania z nosem w odbitce. i mucha nie siada

dla mnie to tez mocno naciagany argument. a ten o zasadnosci HDR jeszcze bardziej, bo chcialbym zobaczyc kogos sensownego, kto robi HDR-y ze zdjec na tak krotkich czasach ekspozycji, zeby ta ilosc fps miala znaczenie.

a tu bym sie wstrzymal z opinia zanim nie zobacze. jesli z tego ma wyniknac lepsza gladkosc tonalna w cieniach, to ja bardzo poprosze. a na pewno zdecydowanie poprosze te 16 bit jesli pozwoli to zachowac piekna plynnosc tonalna przy mocnym nasycaniu kolorow. bo 12 bit czasem nie wyciaga, a juz szczegolnie przy niebieskim kanale
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wlaśnie, te 16 bit byloby ciekawe do wyciągania detali z cienia. Tym jaśniejszym bitom jest wszystko jedno, czy za nimi jest 6 czy 10 ciemniejszych, ale te ciemne mają z tym problem, w końcu ostatni rozróżnia tylko 2 poziomy Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale jeśli zakres tonalny jest, powiedzmy 10 bitów, to przy 12 ostatnie EV ma tylko 8 poziomów, przy 14 - 32 poziomy, a przy 16 - 128. To już może być widoczna różnica przy wyciąganiu cieni lub podbijaniu ISO w RAW-ie.

Strona 175 z 393 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów