Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 159 z 393 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169209259 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 581 do 1 590 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Corwin zdradź co to ta trzecia puszka
    Ostatnio jak miałes ich nadmiar to był ten przedprodukcyjny 5D o ile pamiętam, teraz znaczy masz coś nowego i oczywiście nie możesz powiedzieć.. ale to musi być fajne uczucie czytać te wzystkie bzdury i spekulacje..
    Ale miło czytać to co piszesz
    Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    z tym że LCD może być z 350D to chyba przesada...
    na 350 D mam problem z ocenieniem czy trafiłem ostrością.
    A może czas do okulisty.
    Ten z 350D to jest jeszcze całkiem niezły przy qpie z 40D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hej Corwin, świetnie że napisałeś. Bardzo mnie zaciekawiła twoja wypowiedź na temat linii do produkcji AF. Jeśli dobrze zrozumiałem, to elementy są identyczne, trzeba tylko zrobić wzorzec, zaprogramować linię i znaleźć okienka harmonogramu do uruchomienia nowego układu. To mnie dziwi, myślałem, że o bardziej skomplikowane. Niestety, w takiej sytuacji naprawdę nie potrafię zrozumieć co Canon zrobił z tą całą historią z AF od 1dMk3 i ogólnie czemu nie wymodzi lepszego AF do wszystkich swoich puszek. To jest realny i spory problem.

A propos uchylania rąbka tajemnicy: mam dziwne wrażenie, że nie powiedziałeś wszystkiego i że możesz powiedzieć więcej. W końcu inaczej nic byś nie powiedział, Canon dobrze wie co robi pozwalając jakimś informacjom przenikać na zewnątrz

To pytam: czy to co testowałeś będzie w tym roku w produkcji? I czy uważasz, że po premierze D700 Canon będzie nie tyle doganiał co zaskoczy nas czymś ciekawym i nowatorskim w tej puszce?

Osobiście myślę, że jak to bywało canon poszedł swoją drogą i pewnych rzeczy nie da, jak choćby guzików, ale jest szansa na zmiany m.in. w sofcie (generalnie obróbce). Puszki będą się różniły dużo bardziej niż tylko Mpx i szybkostrzelnością - raczej filozofią projektowania
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hej Kubman,

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    To pytam: czy to co testowałeś będzie w tym roku w produkcji? I czy uważasz, że po premierze D700 Canon będzie nie tyle doganiał co zaskoczy nas czymś ciekawym i nowatorskim w tej puszce?
    Jeśli to co leży teraz koło mnie na biurku wejdzie do produkcji w tym roku (a wierzę, że wejdzie), to Canon nie będzie doganiał D700 a wręcz odwrotnie...
    2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    Jeśli to co leży teraz koło mnie na biurku wejdzie do produkcji w tym roku (a wierzę, że wejdzie), to Canon nie będzie doganiał D700 a wręcz odwrotnie...
    Jestem przekonany, ze te zdanie bedzie nie raz cytowane nie tylko na tym forum i bedzie mialo duzy wplyw na obecna sprzedaz sprzetu FF obu wymienionych firm...
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kurcze, nie pochwal się czasem komuś gdzie w tej Polsce mieszkasz bo niektóry gotowi cię odwiedzić (Kuba to moderator więc IP sprawdzi i po nitce do kłębka ).. Canon rozeszłał emisariuszy po różnych krajach żeby podgrzewać atmosferę i co ważne doskonale się to udaje.. jak pisze Krzychoo teraz na forach do sierpnia będzie się gotowało.. napisz coś jeszcze bo dopiero co kupiłem 5D i może jeszcze uda mi się go bez dużej straty sprzedać bo jak sprawdzi się to co piszesz to d... zbita będzie strata bo na kolejną puszkę trzeba będzie zbierać jak na prawdziwego onanistę sprzętowego przystało
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Corwin
    zdradź coś jeszcze...
    bo podgrzałeś atmosferę
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Coś już napisał Awatar kaawka
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

No to uszczelki bedą.
    Super
    EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    z tym że LCD może być z 350D to chyba przesada...
    na 350 D mam problem z ocenieniem czy trafiłem ostrością.
    A może czas do okulisty.

mam wlasnie przed soba 350D, 5D i 1dmk3 i to samo zdjecie na kartach, najlepszy wyswietlacz LCD jest zdecydowanie w 350D, najostrzejszy i najjasniejszy i oddaje prawidzwe kolory, te w 5D i 1Dmk3 to jakas pomylka...
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Szczęściarz

Jak nie możesz nic napisać o puszce (bo pewnie nie możesz), to uchyl choć tajemnicy komu trzeba zapłacić / kogo straszyć / komu wysłać podanie / kogo prosić na kolanach / gdzie mieszkać ........ aby załapać się na listę tych, którzy mają na biurku w czasie jak cała reszta się może tylko domyślać

No właśnie... będą uszczelki w tanim FF?
    ...

Strona 159 z 393 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169209259 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów