Pozdrawiam
Marek
-----------
canon user
A może da się to jakoś "obejść" ?? Przecież płacenie to żarty są....Zamieszczone przez mail z serwisu
Ja oddalem w poniedzialek nowy 40d (po ok. 500 fotach padla migawka) juz sie boje co dostane w zamian... pewnie zdezelowane 20d ;P
Ja już dostaje cholery...
Ukręciło mi się kółeczko od gripa (to do mocowania), porpostu przekręciłem i połamałem zęby.
Nie powiem ile się musiałem namęczyć żeby odkręcić grip.
No dobra powiem - około 3 godzin.
Dzień później dzwonię na Żytnią, odbiera miła Pani XXX i mówi mi że koszt takiego kółeczka to będzie pewnie około 15zł. Więc poszedłem za jej poradą i wysłałem maila z zamówieniem.
Odesłano mi następującego emaila:
-------------------------------- 13:14
Witam
Tego typu części nie sprzedajemy po za serwisem. Prosimy o dostarczenie sprzętu koszt około 100 zł brutto.
Pozdrawiam
xxxxxxxxxxxxxxxx - nie wiem czy moge podać imie i nazwisko.
--------------------------------
po 36 minutach dostaje drugą wiadomość:
No to w takim razie mówie no trudno i czekam.-------------------------------- 13:50
Witam
Mejla z przed chwilie proszę nie traktować poważnie, możliwe, że się uda wysłać Panu tą część, proszę czekać na naszą odpwiedź w tej sprawie.
Przepraszam i pozdrawiam
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Po kilku dniach zero odpowiedzi więc napisałem raz jeszcze.
Odpowiedź była następująca:
Już lekko zniecierpliwiony, ale no cóż. Jak trzeba czekać...--------------------------------
Witam
W dniu jutrzejszym skontaktujemy się w tej sprawie z Panem.
Pozdrawiam
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Odbieram dzisiaj email i zalewa mnie krew...
No i znając życie z robocizną będzie 100zł albo i lepiej.--------------------------------
Witam,
Kółko to nie występuje osobno jest ono z metalową częścią gripu. Niestety nie możemy tego sprzedać ponieważ licencja jaka posiadamy zabrania odsprzedaży części których montaż wymaga demontażu sprzętu. Proszę o wysyłkę gripu celem naprawy. Wszystkie potrzebne informacje znajdzie Pan na naszej stronie WWW.e-csi.pl .
Koszt samej części wynosi około 70zł
Pozdrawiam
XXX
I czy to nie jest chore ?
Za pieprzony kawałek plastiku zapłacić 1/4 ceny produktu ?
Ostatnio edytowane przez Rafal913 ; 17-07-2008 o 09:41
Canon 30D + BG-E2N + Tamron SP 17-50 f/2.8 + Sigma 100-300 f/4 EX HSM IF + Canon 28-80 f/3.5-5.6 II + 580EX II + Monopod GoldPhoto YH304 + Duży i ciężki statyw + Maxtor 750 Gb
Kiedyś ktoś opisywał podobne przejścia z innym autoryzowanym serwisem.
Też nie chcieli sprzedać samej części, tylko z robocizną. Po kontakcie z UOKiK i zgłoszeniu praktyk monopolistycznych (nigdzie indziej w kraju tej części kupić nie można), zostali zmuszeni do sprzedaży detalicznej. Mogłem coś poprzekręcać ale ogólnie powinni sprzedać.
EDIT
Poprzekręcałem tylko trochę :-)
Tutaj jest podobny temat:
http://canon-board.info/showthread.p...KiK#post480531
Ostatnio edytowane przez gonzo44 ; 17-07-2008 o 11:08
O właśnie o tym myślałem. Dzięki Vitez :-)
we wtorek wyslalem na zytnia 5d + zablokowany grip (ukrecone trybki).
dzis zadzwonili, ze body odsylaja, a grip czeka na czesci i ze przepraszaja, ale grip bedzie dopiero za 14 dni.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony.
ABJ - jestes na razie zadowolony? NIE MARTW SIE - PRZEJDZIE CI po nastepnym mailu
(sorki za OT... nie moglem sie powstrzymac)
Serwis - kurka, na szczescie nie musialem jeszcze z zytniej korzystac, aczkolwiek odkleila mi sie lekko szybka nad LCD :/ Chrzanie to - docisnalem i nie odlazi jeszcze (czym oni to kleja?!)...
Ale juz sie boje jakie historie i ceny dostane na czyszczenie Tamiego 17-50 :/
Otoz w turklandzie przy jednych z antycznych ruinek przy foceniu na 50mm dostalem podmuchem wiatru z pylem wapiennym po obiektywie (nakrecona UVka)... Ekhm... sporo tego syfu mam w szkle :/ :/ :/ f-v-c-k :/
Ktos juz mial taka historie z Tamim? gdzie to slaliscie?
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Wielkie dzięki za odpowiedź chłopaki
Postaram się do poniedziałku złożyć pismo.
Kto wie, może przeczytają ten temat i dostane email, że jednak można kupić![]()
Canon 30D + BG-E2N + Tamron SP 17-50 f/2.8 + Sigma 100-300 f/4 EX HSM IF + Canon 28-80 f/3.5-5.6 II + 580EX II + Monopod GoldPhoto YH304 + Duży i ciężki statyw + Maxtor 750 Gb