Strona 1 z 50 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Przejrzałem to, co mamy w wątkach, mam też trochę własnych doświadczeń.
    Mimo wszystko poszukuję argumentów do rzeczowej kłótni z burakami w serwisie na Żytniej (na rozmowę to już nawet nie liczę).

Opiszę w czym rzecz: Koleżanka ma 20D z backfocusem. Objaw bez problemu do skorygowania. Ze wszystkimi szkłami ten sam błąd.

Była z tym aparatem już kilka razy. Raz wzieli i nic nie zrobili. Aparat miał dokładnie ten sam błąd co wcześniej. Zanosi im po raz drugi, trzeci.. Już nawet nie przyjmują tego sprzętu. Zawsze wyłażą z zaplecza jakieś śpece i tłumaczą biedniej dziewczynie, że tak ma być. Rzucają jej jakąś terminologią, której nie jest w stanie nawet zapamiętać i nie przyjmują aparatu do naprawy.

W końcu zdesperowana dziewczyna poprosiła mnie o pomoc.
    Czy ktoś wie, co oni za argumenty przedstawiają? W jaki sposób przekonają mnie, że aparat jest sprawny, skoro szkła ostrzą w punkt z moim 20D i 5D a nie ostrzą z jej puszką?
    Jak mam przekonać tych panów, żeby się wzięli za robotę i zrobili wszystko raz a porządnie? Jakie są szanse, że tym razem się uda?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Czego by nie powiedzieli to poprostu im powiedz... jest zle zrobcie zeby bylo dobrze... to ma dzialac tak jak producent napisal w instrukcji, jakiekolwiek odstepstwa w AF dyskwalfikuja ten sprzet z uzytku.. jesli sie nie da naprawic to wymiencie na nowy (jesli gwarancja) i koniec tutaj nie ma co dyskutowac, maja naprawic i juz...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

poproś o wyniki badania/ekspertyzy na piśmie. jest to jakaś podstawa prawna do dochodzenia swoich praw na podstawie czyjejś błędnej ekspertyzy. pan z zaplecza niech się zajmie pracą, a nie retoryką.
    gra i buczy bebop

Domyślnie

Przede wszystkim nie gadaj z baba z wasami tylko powiedz ze chcesz romawiac z technikiem zeby wyjasnic mu o co chodzi.
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez king_nothing
    Przede wszystkim nie gadaj z baba z wasami tylko powiedz ze chcesz romawiac z technikiem zeby wyjasnic mu o co chodzi.
    :grin:
    Zawsze można powiedzieć "Kierownika, kierownika!"

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    :grin:
    Zawsze można powiedzieć "Kierownika, kierownika!"
    Temu panu odmowili naprawy bo nie zapukal..."podstawowe zasady higieny sa takie,ze jak sie wchodzi,to sie puka..."
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Przede wszystkim nie gadaj z baba z wasami
    Niby się nie znamy a już Cię kocham
    the silence is deafening

Kefir
    Guest

Domyślnie

Nawet nie wiecie ile z ta kobieta z wasami mozna zaltawic. Przy odpowiednim podejsciu to bardzo mila osoba, ktora potrafi bardzo pomoc i zalatwic sprawe jak nalezy.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kefir
    Nawet nie wiecie ile z ta kobieta z wasami mozna zaltawic. Przy odpowiednim podejsciu to bardzo mila osoba, ktora potrafi bardzo pomoc i zalatwic sprawe jak nalezy.
    Najpierw trzeba mieć 1Dynkę ;-)
    Na poważnie: mnie zawsze miło obsługiwała, ale ilu klientów przy mnie wkurzyła to tylko ja wiem. Ilu klientom nieostrożnie wyciągnęła z sejfu sprzęt już naprawiony by sprawdzić kolejnym co przychodzili to też tylko ja wiem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolega mi właśnie przysłał co usłyszał, gdy ktoś przyszedł z podobnym problemem: "bo w ulotce tego nie napisali, ale to jest aparat do studia, gdzie nie trzeba ostrzyć" Jak mi powiedzą coś podobnego, to wyciągnę pana zza lady i wytłumaczę mu recznie do czego jest ten sprzęt... Oj będzie się działo....

Aha, koledze tak złożyli 28-70L, że między soczewkami miał paprochy...
    Jarek

Strona 1 z 50 12311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów