Strona 46 z 58 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Niestety nie możemy tego sprzedać ponieważ licencja jaka posiadamy zabrania odsprzedaży części których montaż wymaga demontażu sprzętu
    Widać to nie jest ich zła wola jak myślałem a przymus z góry żeby nikt sam nie grzebał w swoim sprzęcie.

Straszenie UOKIK jest jakieś chore. Jak nie mogą i np. nie mają wpisane w ewidencje działalności handlu i sprzedaży części zamiennych a tylko naprawę to jak? UOKIK może nakazać komuś zmianę profilu działalności gospodarczej i zmusić mnie do wykonania komuś usługi jak ja nie chcę?

To jest tak jakby ktoś przyszedł do Ciebie i powiedział że musisz obfocić jakiś ślub bo nikt inny w Polsce nie robi takich ciekawych ujęć i jeszcze powiedział Ci ile masz za to wziąć a jak nie to UOKIK Cie ukarze.

Nie znam się na prawie gospodarczym, nie wiem czy mam prawo odmowy wykonania usługi, odmowy sprzedaży, ale wiem że jeśli mam wpisane w profilu działalności Naprawa RTV to nie mogę niczym handlować sprzedawać a jedynie wykonywać usługi.

Nie wiem skąd się wziął wniosek że muszą Ci sprzedać łachy nie robią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    ABJ - jestes na razie zadowolony? NIE MARTW SIE - PRZEJDZIE CI po nastepnym mailu
    jakim mailu?
    Pan do mnie zadzwonil i przekazal informacje.
    owszem, jak dotad jestem zadowolony, bo wcale nie musieli odsylac mi body na swoj koszt, mogli poczekac az przyjda czesci do gripa i wtedy odeslac.
    Lub zedrzec ze mnie za przesylke body...

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

za przesyłkę body doliczą Ci jak przyślą grip ;-)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Nie wiem skąd się wziął wniosek że muszą Ci sprzedać łachy nie robią.
    Ten wniosek to "pobożne życzenie". Swoboda działalności gospodarczej polega również na prawie do odmowy wykonania usługi bez podania przyczyny. Długo by można przykładami, ale pierwszy z brzegu: ktoś kupił towar i w nieskończoność zgłasza do reklamacji kolejne wyimaginowane (!)usterki. Następnego już nie dostanie. Ktoś permanentnie spóźnia się z płatnościami. Przychodzi kres cierpliwości i basta. Czarna lista.
    A w przypadku serwisu na Żytniej może też być tak, że mają listę szczególnie wrednych klientów. Tłumaczyło by to czemu jedni nic tam nie mogą załatwić, a inni maja 5-cio gwiazdkową obsługę. Resztę sami sobie dopowiedzcie.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Domyślnie

dzis dostalem body, jest dobrze

dziala

Domyślnie

Co za szok
    Żytnia miała wysłać mój aparat dopiero w środę... A o 12 wpada kurier z dhl'u z moim aparatem :O musieli nadać już w piątek!!!
    Kolejnym szokiem jaki przeżyłem jest to ze migawka wymieniona... Wszystko działa jak w zegarku... Lustro i bebechy czystsze niż wysłałem
    Napisali dodatkowo ze sprawdzili ze aparat ma prawidłowy AF
    Nie wiem czemu tak mój sprzęt potraktowali :cool: ale pewnie wiedzieli z kim mają do czynienia :P

Dołączam do grupy ludzi zadowolonych z usług Żytniej!!! Aż mnie zatkało ... jestem zaskoczony po tym co się nasłuchałem

PSTRYKANKO CZAS ZACZĄĆ!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Mój kumpel posłał z e99 - przysłali w ustalonym terminie.
    Dodatkowo dołączyli informacje, że na gwarancji przesyłka do serwisu DHL jest na koszt odbiorcy - czyli bezpłatna.

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Dołączam do grupy ludzi zadowolonych z usług Żytniej!!! Aż mnie zatkało ... jestem zaskoczony po tym co się nasłuchałem
    takich osób jest znacznie więcej tylko (jak to już ogólnie wiadomo) one nie piszą tego wszem i wobec...
    Canon 855D + 8-200mm f4

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    takich osób jest znacznie więcej tylko (jak to już ogólnie wiadomo) one nie piszą tego wszem i wobec...
    Za dwa lata będzie dziesięciolecie serwisu na ul.Żytniej (eh, jak ten czas leci). Proponuję już dziś wybrać komitet reprezentujący Canon-board i pójdziemy z kwiatami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Za dwa lata będzie dziesięciolecie serwisu na ul.Żytniej (eh, jak ten czas leci). Proponuję już dziś wybrać komitet reprezentujący Canon-board i pójdziemy z kwiatami
    :-) dobre :-)
    Ja idę do nich w przyszłym tygodniu (w 40D mam ff), jak dobrze zrobią to się dorzucę do tych kwiatów.

Strona 46 z 58 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów