Strona 35 z 58 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Coś już napisał

Domyślnie

witam
    jestem zalamany po przeczytaniu waszych postow
    mialem zamiar kupic Canon'a 20D lub 30D ze wzgledu na 5kl./s i to byl moj typ.
    jednak widze ze, a szczegolnie w 20D jest notorycznie problem FF lub BF.
    mam znajomych z 350D i 400D - gdzie takich zjawisk nie zaobserowalem.
    sadze teraz o zgrozo, ze im bardziej zaawansowany aparat tym gorzej dziala.
    no i ogolnie zrazilem sie do marki - i nie chodzi tylko o serwis tylko o sam fakt FF i BF - przeciez to nie wada, ze nagle cos wysiadlo. tylko bledy w kalibracji - taka sama sytuacje mialem z monitorem sony gdzie okazalo sie ze na polski rynek wysylaja gorsze modele z wiekszymi convergencjami. ja mialem z serii pro (nie pamietam juz oznaczenia 17P czy jakos tak). widzialem pare modeli w niemczech z serii E - ekonomicznej i znacznie tanszych i po prostu roznica w obrazie kolosalna. pan z serwisu okreslil ze na Polske sa inne normy i ze moga byc wieksze przeklamania. moze jest podobnie z Canonem
    kolejna sprawa to problemy z dostrojeniem aparatow w serwisie (to nikt ich nie kontroluje, tej aparatury i wzorcow) wlosy mi deba staja jak mam wydac na system okolo 6tys na taki bubel.

o nikonie tez narzekacie - mam nadzieje ze nie na BF i FF. bo jezeli tak no to tez i ta marka odpadnie (chociaz tutaj chyba nie jest tak glosno jak z 20D), a nie chce kupowac aparatu aby uzerac sie z serwisem

z mojego doswiadczenia niewiele psuja sie olympusy - jednak oly nie ma w ofercie 5kl/s no i wiecej ma szumu - idealem byl dla mnei canon, ale teraz juz sam nie wiem (moze po prostu kupie uzywanego 350D i bedzie najlepiej)

szok.

podajcie jak dokladnie testujecie BF lub FF (mam rozumiec ze to na AF sa te jazdy) bo jezeli tak to nie jest az tak zle ze 20D poniewaz lubie dzialac na MF i mogl bym to przezyc (nie mialem lustrzanki dluzej jak 2 dni w reku wiec nigdy na to nie zwracalem uwagi) jestem posiadaczem kompaktu olympusa 5060 na ktorym pstrykam raczej na manualu, ale na AF tego typu problemow nie zaobserowalem

jak wspominalem chce zbudowac system jednak canon stoi pod wielkim zapytaniem (chodzi o model 20D/30D) bo w 350D to jeszcze mozna przebolec ww problemy (cena znacznie nizsza)

co do serwisow w duzych firmach to najgorszy motym jest w HP - kupilem kiedys drukarke atramentowa za 1600zl top model. okazalo sie ze duplexer byl uszkodzony. oddalem drukarke do serwisu (sam stwierdzilem ze duplexer jest uszkodzony - HP potrzebowal do tego ponad 2tyg. - musialem interweniowac telefonicznie ze okres minal widniejacy na gwarancji. otrzymalem odpowiedz ze jest to nowy model drukarki i czekaja na przesylke ze stanow na model regenerowany. zapytalem sie szybko zszokowany o co chodzi. okazalo sie ze dostal bym drukarke ze stanow juz wczesniej uzywana tyle ze zregenerowana/naprawiona lub jak kto chce. zdenerwowany stwierdzilem ze za 30 min bede na miejscu i niech nic nie robia z moja drukarka - o ile jeszcze jest na stanie. cale szczescie byla. twierdze ze wystarczy wymienic ten duplexer - na np. ten regenerowany, a nowej drukarki nie chce - kto zreszta by chcial z przyzolconym plastikiem. po ostrych sporach i klutniach i straszeneim sadami doszledlem z kierownikiem do porozumienia. ze zwroca moja drukarke po mimo juz rezlizacji serwisowej i pojde do sklepu i skorzystam z rekojmi. oczywiscie tak zrobilem. jednak jak to w sklepie powiedzieli ze nic takiego nie istnieje !!! wkurzylem sie spisalem wszystkie paragrafy rzucilem przy kolejnej wizycie na biurko i powiedzialem ze albo zalatwimy ta sprawe tu i teraz w przeciagu 20min albo nasylam kontrole i kieruje sprawe do sadu. poskutkowalo. kierownik powiedzial ze idac na reke klientowi jako solidna firma - bede mogl skorzystac z rekojmi (nie chcialem kasy a druga drukarke - a dokladnie duplexer, bo wiedzialem ze moja jest OK). zamienilem zrobilem test i wszystko bylo OK. walczylem z tym przez ponad 1 miesiac, a sam bym to ze swoja diagnoza zalatwil w przeciagu max 2 dni - duplexer oddzielnie kosztowal 150zl, ale mialem gwarancje.
    wiec jak widac wszedzie kombinuja i oszukuja jak tylko moga i trzeba walczyc o swoje i dlatego teraz wychodze z zalozenia, zeby kupic sprzet ktory od nowosci bedzie OK - a gdy cos trafi no to trudno i serwis. ale z tymi Canonami 20D to straszne !!!
    mam nadzieje ze jestem w bledzie bo chcialbym byc szczesliwym posiadaczem 20D lub 30D

tak z ciekawosci gdzie dokladnie przy zytniej jest ten serwis

serdecznie pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Miłego użytkowania 20/30D
    http://e-csi.pl/kontakt/

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygert Zobacz posta
    jestem zalamany po przeczytaniu waszych postow mialem zamiar kupic Canon'a 20D lub 30D ze wzgledu na 5kl./s i to byl moj typ.
    Ci którzy problemów nie mają to o tym nie piszą, stąd można wysnuć taki wniosek że same problemy. Forum jest właśnie po to żeby te problemy rozwiązywać i dlatego ludzie o tym piszą. Idź do lekarza i zapytaj się ilu miał zdrowych pacjentów, to działa tak samo
    Ja też miałem jazdy z FF/BF za sprawą obiektywów. Jeden miał luz a drugi FF. Na Żytniej mi regulowali puszkę raz do jednego raz do drugiego, tak że w końcu nic dobrze nie działało, a powinni zacząć od dobrej ekspertyzy stwierdzającej problemy z obiektywami a nie aparatem. Straciłem dużo czasu ale wreszcie jest spokój i wszystko trafia w cel.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

to ja napiszę:
    mam 20d i nie mam BF ani FF.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygert Zobacz posta
    mialem zamiar kupic Canon'a 20D lub 30D ze wzgledu na 5kl./s i to byl moj typ.
    sadze teraz o zgrozo, ze im bardziej zaawansowany aparat tym gorzej dziala.
    Zle sadzisz.
    Przeczytaj moje zdanie na ten temat i przemysl: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=149

Dopiero zaczyna Awatar Juicy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Troszkę poczytałem ten wątek - w mojej opinii sytuacja jest straszna. Co do umiejętności techników się nie wypowiadam ale obsługa klienta jest poniżej krytyki. W innym wątku już opisałem sytuacje więc tylko w kilu słowach - sam tydzień temu odbierałem naprawiony 1DMkIIn, zrobiłem pierwsze zdjęcie testowe i od razu wyszło że chcieli mi po prostu wcisnąć lipę. Ponoć wymienili mi matryce ale poziome paski na zdjęciach jak były tak zostały. Pani zabrała moją tygodniową - niby sprawną jedynkę na zaplecze i przez dobre 15 min nie wiedziałem co się dzieje z aparatem pomimo że 3 razy prosiłem aby przyszedł do mnie technik; dobrze że Pani dyrektor jest normalną i miła osobą. Aktualnie czekam na nowy egzemplarz.
    1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juicy Zobacz posta
    Troszkę poczytałem ten wątek - w mojej opinii sytuacja jest straszna. Co do umiejętności techników się nie wypowiadam ale obsługa klienta jest poniżej krytyki.
    Nie, no powoli się zmienia..
    Gzakowi naprawili walnięte 35L ze Stanów, do mnie uśmiechnęła się dwa tygodnie temu "pani z wąsem"... Idzie nowe. Tyle, że powoli
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    do mnie uśmiechnęła się dwa tygodnie temu "pani z wąsem"... Idzie nowe. Tyle, że powoli
    Do mnie też się usmiechała, a nawet zaproponowała kawę

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Do mnie też się usmiechała, a nawet zaproponowała kawę
    Czyli nie dość, że nie potrafią niczego zrobić, to jeszcze grożą
    Jarek

Miasto
    Warszawa