Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 138

Wątek: Zdjęcia ślubne w kontekście fps...

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Niezła jazda. Mysle ze nawet 10fpsów Ci nic nie da ba nawet 60fpsów z kompakta W zdjęciu masz raczej wzystko zwalone

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Co jest złego w tym zdjęciu ?

Z kolei moje pytanie (wiem, ze niegrzecznie jest odpowiadać pytaniem na pytanie) dotyczy powyższego zdjęcia i całej poprzedniej serii, zaserwowanej przez Michała, która spowodowała znaczące milczenie, jest takie:
    a co jest dobrego? może będzie krócej...

i myślę, jak już inni zauważyli,że nawet 100fps'ów nie uratowałoby ich.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Niezła jazda. Mysle ze nawet 10fpsów Ci nic nie da ba nawet 60fpsów z kompakta W zdjęciu masz raczej wzystko zwalone
    pokaż swoje - pokaż mi zdjęcia ludzi którzy tańczą - dynamiczne, bliskie ujęcia - zrobione
    przez Ciebie.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

co ja bym dał za szybszy af w 350d... mogę oddać 1 kl/s
    350D

Domyślnie

Chłopie Ci nawet 1Ds III nie pomoże

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    robię reporterkę, ślubną. i nie rozumiem. 3 klatki na sekunde wystarczą. i do puszczania gołąbków i do rzucania welonem i do wygibusów wujka leona i brejka ciotki izy. przesadzasz. gdyby było 5-6 - byłoby fajnie. ale jak ktoś trzeźwo napisał, o ciekawym ujęciu decyduje nie mniej niż liczba fps oko i palec, refleks. i AF
    To i ja wsadzę tu swój kijek. :-) Przedstawię wam swój pogląd na FPSy. W życiu dane mi było fotografować przeróżne sytuacje. Od leniwego żółwia, który zdawał się martwy po jadące szybko auta, motory itp. samoloty. Najszybszym aparatem jaki do tej pory miałem był 30D ze swoimi 5 kl/s. No i tak wyszło, że przez całą moją historię "ficzer" ten został użyty tylko i wyłącznie przez mojego kolegę, któremu strasznie podobało się to szybkie "kłap...kłap...kłap...kłap...". Sam wolę dusić kilkakrotnie paluchem spust aby uzyskać coś na miarę serii.

Strasznie ciężko przychodzi mi zrozumieć fotografów (slubnych itp.) którzy z zamiłowaniem kłapią lustrami przez całą niemalże imprezę (nie prościej kupić jakąś kamerę jak już ktoś sugerował? ;-) ). Zapewne łatwiej im później spędzać godziny nad tysiącami fotek i wybierać "właśnie tę jedną" niż w trakcie "wyczuć" chwilę, którą chcą fotografować. Cyfra pozawala tutaj na "zduszenie w sobie artysty" a wydobycie zwykłego rzemieślnika. Dlatego włąśnie kilka lat temu obawiałem się zmiany mojego stareńkiego Rebela na 300D. Bałem się że zacznę pstrykać co popadnie zamiast myśleć co chcę fotografować - bo to i miejsca teraz nie szkoda, i ilością rolek ograniczony nie jestem.

I z całym szacunkiem, ale nie udało mi się jeszcze przynieść z kotletów więcej niż 700-800 fotek. 1500 uważam (to moje zdanie!) za przesadę. Chyba, że impreza dwu lub trzydniowa była. :-) Albo gości z 500 zaproszonych. :-)
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Domyślnie

to też kiepskie ? akurat statyczne, ale się zastanawiam, może ja aparat powinienem sprzedać ? :-)

Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 15-07-2008 o 16:41 Powód: resize image

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ostatnie mi się podoba. Super klimat Ale fpsów chyba w to nie wmieszamy co?

Domyślnie

Jedno z moich starych robione 350D+kit. Jakoś nigdy nie narzekałem, że brakuje mi klatek na sekundę. Po ci więcej klatek? Nie możesz trafić jak ludzie są przodem czy o co chodzi? Czy w tańcu zamykają oczy?

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    to też kiepskie ? akurat statyczne, ale się zastanawiam, może ja aparat powinienem sprzedać ? :-)
    fajne

ale tu ci karabin niepotrzebny...

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów