Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Test 450D na optyczne.pl

mani4c
    Guest

Domyślnie

A możesz jaśniej opisać co w tym niezwykłego? Takie fotki to robił mój były Olympus E-400 z kitem. O ile nie lepsze...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mani4c Zobacz posta
    A możesz jaśniej opisać co w tym niezwykłego? Takie fotki to robił mój były Olympus E-400 z kitem. O ile nie lepsze...
    Olympus miał lepszego kita, teraz to się bardziej wyrównało.

A z innej beczki: nie bardzo mam czas podjechać do jakiejś "macalni", choć pewnie w końcu to zrobię. Interesuje mnie przede wszystkim szybkość działania ostrzenia na zasadzie wykrywania kontrastu LV z szybkim obiektywem USM (nadal kiepska?) oraz odgłosy wydawane podczas robienia zdjęć w tym trybie. Czy jest równie cicho jak w trybach silent w 40d? A może nawet ciszej?

Dopiero zaczyna Awatar ondyne
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borg_78 Zobacz posta
    Ostatnio tutaj jeden koleś opublikował fotki robione kitem, a potem fotki które zrobił swoim nowym obiektywem, chyba 75-200. Różnica była masakryczna, na korzyść 75-200 oczywiście.
    Bzdura. To dwa całkiem różne obiektywy, do całkiem różnych zastosowań. To tak jakby porównywać jazdę samochodem osobowym po szosie z jazdą terenówką przez bagna i bezdroża.

Czego jest warty kit 18-55 do 450D można przeczytać tutaj.
    http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review
    EOS 450D, S5 IS + EX430

Uzależniony

Domyślnie

Nowy kit to zupelnie inna bajka. Odwrocil mocno sytuacje jesli chodzi o najtansze szklo.
    Oredownicy innych systemow zarzucali 400D slaby obiektyw kitowy, przy 450D stal sie zaleta nie wada.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Odgrzebalem troche temat, a to z tego wzgledu, ze po przeczytania wlasnie testu na optyczne pl co tyczy sie tego watku wczoraj w rece wpadlo mi czerwcowe Foto-Video i rowniez test 450D.

Prosze mi powiedziec jak to mozliwe, ze optyczne pl i Foto-Video (oba uwazama za fachowe zrodla) maja skrajnie odmienne opinie w pewnym zakresie oceny. Konkretnie chodzi o szumy i jak optyczne pl chwala nowa matryce w 450D i wyniki testow przedstwionych przez nich stawiaja nowego Canona na poziomie D300 w tym zakresie to Foto-Video gani za to 450-tke twierdzac, ze pod tym wzgledem nie dorownuje ona nawet D60.

A wiec Panowie powiedzcie mi jak to jest, bo zamierzam kupic lustro max do konca roku i robie juz teraz solidne rozeznanie, zeby w momencie jak juz bede mial cash to bede musial tylko szukac sklepu. Wybor padl na 450D (kiedys juz mialem Canona) z wielu wzgledow choc tym najistotniejszym argumentem, ktory przewazyl zdaje sie byc wlasnie niski poziom szumow, z ktorego Canon zawsze slynal. Wedle optyczne.pl szum w 450D jest taki na ISO 1600 jak w A350 na 400.

A wiec gdzie lezy prawda?

Domyślnie

To tylko testy, a testy są jakie każdy widzi.

Najlepiej przejdź się do sklepu z własną kartą i zrób swój test, na spokojnie porównasz jakość zdjęć w domu z jednej i drugiej puszki. Przy podejmowaniu decyzji zastanów się również o Twoich potrzebach sprzętowych na przysłość i bierz pod uwagę system jako całość. Dziś DSLRy bardzo szybko się starzeją...
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Prosze mi powiedziec jak to mozliwe, ze optyczne pl i Foto-Video (oba uwazama za fachowe zrodla) [...]
    Sorry.. ale nie mogłem się powstrzymać...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Sorry.. ale nie mogłem się powstrzymać...
    Liczylem na merytoryczne odpowiedzi.

BTW: Mozesz rozwinac swoja nie merytoryczna mysl.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Wiesz.. akurat te 2 źródła które podałeś są... hmmm trochę mniej wiarygodne niż zakładasz. Wiedzę z nich czerp oczywiście ale... przez dość mocny filtr realności Na optycznych już wiele razy były wytykane poważne błędy i ogromna większość z nich nie była nawet poprawiona... wiszą w dalszym ciągu na stronach. Foto-Video natomiast jest dość często osądzane o ogromną stronniczość (znaczy się firma która więcej płaci za reklamy jest "lepsza" w ocenie i rankingach).
    Odnośnie ocen z optycznych poszperaj na forach wszystkich systemów foto oraz również na samym forum macierzystym tego portalu. Ocena rzetelności portalu to chyba tak koło 50/50 tak mnie przynajmniej wychodzi...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów