Odgrzebalem troche temat, a to z tego wzgledu, ze po przeczytania wlasnie testu na optyczne pl co tyczy sie tego watku wczoraj w rece wpadlo mi czerwcowe Foto-Video i rowniez test 450D.
Prosze mi powiedziec jak to mozliwe, ze optyczne pl i Foto-Video (oba uwazama za fachowe zrodla) maja skrajnie odmienne opinie w pewnym zakresie oceny. Konkretnie chodzi o szumy i jak optyczne pl chwala nowa matryce w 450D i wyniki testow przedstwionych przez nich stawiaja nowego Canona na poziomie D300 w tym zakresie to Foto-Video gani za to 450-tke twierdzac, ze pod tym wzgledem nie dorownuje ona nawet D60.
A wiec Panowie powiedzcie mi jak to jest, bo zamierzam kupic lustro max do konca roku i robie juz teraz solidne rozeznanie, zeby w momencie jak juz bede mial cash to bede musial tylko szukac sklepu. Wybor padl na 450D (kiedys juz mialem Canona) z wielu wzgledow choc tym najistotniejszym argumentem, ktory przewazyl zdaje sie byc wlasnie niski poziom szumow, z ktorego Canon zawsze slynal. Wedle optyczne.pl szum w 450D jest taki na ISO 1600 jak w A350 na 400.
A wiec gdzie lezy prawda?