Wg. mnie dla osób, które z przyczyn zawodowych potrzebują puszki z matrycą 24MP, kwestia czy kosztuje ona 2000 czy 8000$ jest doprawdy do pominięcia - bo taka kwota to jest kwestia jednego czy dwóch zleceń (i to obesranych).
Jeśli Sony zrobi 24MP DSLR w niskiej cenie, to przesłanki po temu będą takie same, jak w przypadku wprowadzania kompaktów o rozdzielczości 12MP - będzie to produkt dedykowany dla osób, które idą do sklepu i kupują produkt, który ma czegośtam najwięcej - megapikseli, gigaherców, kontrastu, koni mechanicznych, gigabajtów, metrów kwadratowych lub innych duperszwanców.
Pospolicie wiadomo, że isnieje rzesza osób, które wydały fortunę na wypasioną lustrzankę, a potem na spotkaniu rodzinnym płakały w klozecie - bo wujek Staszek zadawał szyku z najnowszym kompaktem, który i tak miał więcej megapikseli i zoomów. Dlatego rozsądek nakazuje wprowadzić coś, co pozwoli im podobnych upokorzeń uniknąć.
Nie ma co mówić. Nikt lepiej od Ciebie by tego nie ujął.
Dokładnie tak to wygląda. Odpowiedni marketing i ciągłe nakręcanie ludzi na nowości są doskonałym paliwem dla tego typu produktów.
To jakie jest parcie na nowinki widać choćby po forum Nikona gdzie niektórzy ludzie rwą włosy z głowy, że właśnie kupili D300 i "co ja mam zrobić?"
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-07-2008 o 01:00
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
zeby oddac sprawiedliwosc, to rowniez na chocby takim dpreview, gdzie lojalni canon-fanboys ze lzami w oczach wyczekuja imperium kontratakuje, w miedzyczasie siejac pozoge watkami/odpowiedziami dowodzacymi "doduposci" (za przeproszeniem) D700 i Nikona w ogolechociaz po prawdzie, to jak zagladam na naglowki na dpreview, to ostatnio najwiekszy pogrzeb i przekonywanie "ze czarne jest czarne a biale - biale" jest w obozie oly-fanboys. chlopaki morduja "celnoscia" niektorych spostrzezen i "merytoryka" dyskusji
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
TrafneJa ciągle mam wrażenie że Sony psuje rynek, bo konkurencja musi "nadążać" z megapixelami i wielkością LCD oraz ilością przycisków na gripie. Jeszcze żadna firma nie zdecydowała się (poza Pentaxem?) na wprowadzenie mocnego i uszczelnionego małego body. Nikon też ciągle nie może dać ISO 100 bo o ISO 50 nie wspomnę :-|
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny