Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 131 z 393 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

akustyk, no jakoś się nie zgodzę. Po pierwsze już przy premierze 5D płakano, ze to model oskubany ordynarnie przez C, na co mogli sobie pozwolić tylko i wyłącznie przez monopol w FF. To jest trabant, tylko długowieczny.

5D dalej nie ma konkurenta, dalej sprzedaje się świetnie i wedle tego co mądry człowiek tu kiedyś pisał, będzie w sprzedaży dalej po premierach. Jego podmiana nie ma za bardzo sensu, pozostaje tylko dalsze obniżanie ceny i będzie radość wielka i smętne nosy w Nikonie. I to czysta żywa gotówka dla C, po tylu latach elektronika zarabia już pełną parą, wszystko zamortyzowane dawno temu. To kura znosząca złote jajka.

Natomiast w półce semi pro FF/pro reporterskie Canon ma problem. D3/D700 a nawet D300 to poważni konkurenci dla zniesławionego błędami AF 1Dmk3 oraz dziura w Canonie dla użytkowników, którzy oprócz jednorazowego zakupu puszki mogą dać C poważne zyski z zakupu szkieł najwyższej jakości - ślubni, studyjni ale bez ochoty kupowania dsa, reporterzy bez tolerancji na wady AF i zamieszanie z tym związane, Landszafciarze, przyrodnicy.

Trabanta Canon w FF już ma, niech tylko jeszcze troszkę stanieje. Teraz bardzo potrzebuje silnego sygnału w okolicach 1dmk3 - to najpewniej w lutym, oraz 3D (czyli odpowiednik mniej więcej D700, zapewne mniej wybajerzony ale z lepsza jakością obrazu). To mój typ na wrzesień.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Trabanta Canon w FF już ma, niech tylko jeszcze troszkę stanieje. Teraz bardzo potrzebuje silnego sygnału w okolicach 1dmk3 - to najpewniej w lutym, oraz 3D (czyli odpowiednik mniej więcej D700, zapewne mniej wybajerzony ale z lepsza jakością obrazu). To mój typ na wrzesień.
    zgadza sie. natomiast caly czas mysle, ze powinien tez trafic na polke trabant FF z nowymi literkami na obudowie. chocby to byl make-up starego w desen: napompowac liczbe pikseli, dorzucic LV, trzepaczke, wiekszy ekran LSD i oslawione uszczelki wokol slotu kart pamieci (trzymajcie mnie, bo gruchne smiechem ). cos na co czesci juz maja, wiec koszt R&D jest zaden, a przy okazji, jak sie wrzuci bardziej plastikowy korpus, to sie obnizy koszty produkcji. ale to wystarczy, zeby dac upust parciu w portfelu wielu osob a przede wszystkim pozwoli wpompowac troche w marketing i pokrzyczec glosno, ze jest nowy Canon.

mam na mysli cos dokladnie w desen 350D -> 400D.
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zgadza sie. natomiast caly czas mysle, ze powinien tez trafic na polke trabant FF z nowymi literkami na obudowie. chocby to byl make-up starego w desen: napompowac liczbe pikseli, dorzucic LV, trzepaczke, wiekszy ekran LSD i oslawione uszczelki wokol slotu kart pamieci (trzymajcie mnie, bo gruchne smiechem ). cos na co czesci juz maja, wiec koszt R&D jest zaden, a przy okazji, jak sie wrzuci bardziej plastikowy korpus, to sie obnizy koszty produkcji. ale to wystarczy, zeby dac upust parciu w portfelu wielu osob a przede wszystkim pozwoli wpompowac troche w marketing i pokrzyczec glosno, ze jest nowy Canon.

mam na mysli cos dokladnie w desen 350D -> 400D.
    nie dokladac mu mpix, zostawic 12mpix ale z poprawionym softem, doprecyzowac AF jak w 40d, lekki facelifting, zamienic pare guziczkow, wiekszy LCD, czyszczenie matrycy i LV i puscic jako 5d mk2 w cenie 1800$ i bedzie ladnie schodzil
    a zaraz z nim wypuscic 3d, z 16mpix, ISO 50-3200 z rozszerzeniem o ISO 25 i 6400, AF z 1dmk2, uszczelki, LV, LCD OLED w body mniej wiecej analogowej trojki tylko z cichym lustrem i do tego cena 2600$ i nie byloby zle

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak btw, zerkając na to co się dzieje po premierze D700 na forach C i N na dpreview widać w mega skali, jak dużo troli i idiotów siedzi w sieci. Fotografia czy nawet praktyczne zastosowania sprzętu obchodzi może 10%. Pozostali walczą o honor, cnotę, pragną "uprzytomnić" Canonowi co ma zrobić idiota jeden, tudzież ogłaszają "zwycięstwo!", w ciągu 24 godzin na podstawie reklamówki ogłaszają światu, że ich rozczarowanie C sięgnęło zenitu i jutro kupują D700, lub że cieszą się, że nie są w C bo musieli by popełnić samobójstwo. Itp. itd. Zaczynam się zastanawiać, czy przyznawanie sie do faktu, że w fotografii siedzę po uszy nie staje się przypadkiem czynnikiem degradującym, wręcz wstydliwym. To coś jak bycie kibolem - nie ważny wynik, ważne żeby im przypie..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    a zaraz z nim wypuscic 3d
    imho dokładnie w odwrotnej kolejności
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 02-07-2008 o 11:50 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tak btw, zerkając na to co się dzieje po premierze D700 na forach C i N na dpreview widać w mega skali, jak dużo troli i idiotów siedzi w sieci. Fotografia czy nawet praktyczne zastosowania sprzętu obchodzi może 10%. Pozostali walczą o honor, cnotę, pragną "uprzytomnić" Canonowi co ma zrobić idiota jeden, tudzież ogłaszają "zwycięstwo!", w ciągu 24 godzin na podstawie reklamówki ogłaszają światu, że ich rozczarowanie C sięgnęło zenitu i jutro kupują D700, lub że cieszą się, że nie są w C bo musieli by popełnić samobójstwo. Itp. itd. Zaczynam się zastanawiać, czy przyznawanie sie do faktu, że w fotografii siedzę po uszy nie staje się przypadkiem czynnikiem degradującym, wręcz wstydliwym. To coś jak bycie kibolem - nie ważny wynik, ważne żeby im przypie..
    no tak jak piszesz. tak ze nawet nie warto na tamto forum zbytnio zagladac, chyba, ze sie czegos szuka
    www albo tez flickr

Domyślnie

imho dokładnie w odwrotnej kolejności
    nie precyzyjnie napisalem chodzilo mi ze wraz z 5d mk2 rownoczesnie wychodzi 3d

a trolami nie ma co sie przejmowac, zawsze byli i pewnie dlugo beda
    Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 02-07-2008 o 12:22

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Myślicie, że nadal za kita w piątkach będzie robił 24-105?
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Myślicie, że nadal za kita w piątkach będzie robił 24-105?
    przecieków żadnych nie ma, ale mam pewną koncepcję :-)

Jak wiadomo, DPP zdradza pewne trendy (sytuacja z 1000D :-)), a w ostatniej wersji tego oprogramowania wsród wspieranych obiektywów znalazły się takie szkła jak 28-135 IS oraz 28-200/3,5-5,6

moze właśnie to bedą chcieli upychać jako KITy ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    Tyle że problem ten niestety dotyczy nie tylko sieci 8).

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    przecieków żadnych nie ma, ale mam pewną koncepcję :-)

Jak wiadomo, DPP zdradza pewne trendy (sytuacja z 1000D :-)), a w ostatniej wersji tego oprogramowania wsród wspieranych obiektywów znalazły się takie szkła jak 28-135 IS oraz 28-200/3,5-5,6

moze właśnie to bedą chcieli upychać jako KITy ;-)
    Odnowienie 28-135?
    Co do szkieł to sporo razy przewijał się 24-70 IS więc kto wie. Jako "kit" do 3D - czemu nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

tez mi to kiedys przyszlo do glowy...
    canon wypusci odnowione 5d - jakby sie tam nazywalo + cos w rodzaju 24-70 IS albo jakies odnowionej stalki (jednej moze dwoch)
    to byly mocny cios w nikona ktory narazie ze stalkami to tak sobie...
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Strona 131 z 393 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów