Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 137 z 393 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

Bedzie w 5 postaciach Scary Spice, Sporty Spice, Ginger Spice, Baby Spice, i Posh Spice.
    A tak na serio ile mogby byc warty D700 w wersji wydmuszkowej? obdarty z LV lampki horyzontu itp...
    pudelko z dziura

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ciekawy - ale autor nie zdobył się na "oczywistą-u-nas-na-CB-konkluzję", że żeby nie wpaść w pułapkę Nikona, Canon wypuści dwie "nowe piątki" - spasioną i wyposzczoną (oj, już nie wracajmy z tym do teologicznej analogii ) Przypomni sobie o ECF, OLED-ach (dla wielbicieli histogramów w słońcu), itd., i "będzie płacz i zgrzytanie zębów" nad kartą kredytową.

Tak czy owak, Ds-y wziemiowstąpią z ceną
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak na prawdę to Canon przez to, że tyle czekał z odnowieniem 5-tki ma obecnie niezwykle dużą swobodę ruchu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ciekawy - ale autor nie zdobył się na "oczywistą-u-nas-na-CB-konkluzję", że żeby nie wpaść w pułapkę Nikona, Canon wypuści dwie "nowe piątki" - spasioną i wyposzczoną
    Nie czyta CB, więc nie wie jakie są prawdziwe plany Canona

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Nie czyta CB, więc nie wie jakie są prawdziwe plany Canona
    Nie wiadomo. Może gdzieś tu czai się agent-analityk rynku i tworzy posty takie jak ten, albo inne w stylu - "Jaki obiektyw do 1000D?"
    C-F-K - forever

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

A ja najpierw myślałem że plan mają jeden: jak zarobić więcej kasy na nowej "piątce".
    Teraz pocieszam się - postanowili że: "...do czasu usunięcia zaistniałych usterek/problemów dotyczących prototypowego modelu następcy 5D wstrzymujemy się z jakimikolwiek informacjami.."
    Czyli tłumacząc "na nasze" - mają jakies poważne problemy które blokują przecieki - żeby się nie zbłaźnić obietnicami bez pokrycia.
    A z drugiej strony - nie chcą pozwolić sobie na wypuszczenie knota który i konkurencja i użytkownicy - śmiechem wykończą.
    No - ma być "jakość" a nie JAKOŚ.

I dlatego cisza.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    A ja najpierw myślałem że plan mają jeden: jak zarobić więcej kasy na nowej "piątce".
    Teraz pocieszam się - postanowili że: "...do czasu usunięcia zaistniałych usterek/problemów dotyczących prototypowego modelu następcy 5D wstrzymujemy się z jakimikolwiek informacjami.."
    Czyli tłumacząc "na nasze" - mają jakies poważne problemy które blokują przecieki - żeby się nie zbłaźnić obietnicami bez pokrycia.
    A z drugiej strony - nie chcą pozwolić sobie na wypuszczenie knota który i konkurencja i użytkownicy - śmiechem wykończą.
    No - ma być "jakość" a nie JAKOŚ.

I dlatego cisza.
    a nie przyszło ci do głowy, że cisza trwa dlatego, żeby zeszło maksymalnie dużo "starych" piątek? histeria nowych korpusów mogłaby naruszyć oszałamiające, bieżące wyniki sprzedaży 5d.

Dopiero zaczyna Awatar Synthax

Domyślnie

Sal i Akustyk:

Tak a propos kotletów, Piątke ma to coś wsobie co mój kumpel dobrze nazwał: Ty jak robisz tym aparatem nawet zdjęcia na imieninach cioci to mega wychodzą : )

No a jak do tego się dołoży że lepsze jest wrogiem dobrego to juz wogóle co tu gadac o Marku Drugim
    Canon 5D | C TS-E 24mm | C 70-200mm 2.8 (Soligor Pro 2X) | C 50mm 1.8

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    a nie przyszło ci do głowy, że cisza trwa dlatego, żeby zeszło maksymalnie dużo "starych" piątek?
    to chyba jednak nie to. Corwin pisał, że będą de facto 3 puszki, włączając stare 5D jako low end. Sprzedawanie droższego modelu na pewno Canonowi nie zaszkodzi

IMHO raczej po zeszłej jesieni Canon chce uniknąć podobnej wpadki - poczeka aż Nikon się wystrzela i odpowie. To bezpieczniejsze, można jeszcze zareagować i odpowiedzieć silniej lub agresywniej cenowo. Dlatego wydaje mi się, że w przeciwieństwie do poprzednich lat kiedy to był niekwestionowanym liderem i pokazywał jako pierwszy juz w sierpniu informacje o nowych modelach, które konkurencja musiała gonić, tak teraz będzie czekał do mocnego uderzenia na samej Fotokinie. Tak mi się widzi.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 137 z 393 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów