Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 138 z 393 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    IMHO raczej po zeszłej jesieni Canon chce uniknąć podobnej wpadki - poczeka aż Nikon się wystrzela i odpowie. To bezpieczniejsze, można jeszcze zareagować i odpowiedzieć silniej lub agresywniej cenowo.
    Po premierze D700 już wszystko wiadomo i nie ma na co czekać. Kontrolowane przecieki o następcy 5D już powinny być, bo teraz jest właśnie najlepszy moment na takie plotki żeby chociaż trochę przyćmić premierę Nikona. To samo przecież robił Nikon jak pojawił się 1DMkIII, rozpuszczali plotki o D3 (w które nikt wtedy nie wierzył hehe ), to samo robi teraz Sony wypuszczając jakieś info o puszcze FF 24mpix za 2000$.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie wszystko, jest jeszcze możliwość D90, a chłopcy z Nikona ostrzą zęby że to będzie tani FF. No i D3x. Jest jeszcze kupa możliwości.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie wszystko, jest jeszcze możliwość D90, a chłopcy z Nikona ostrzą zęby że to będzie tani FF. No i D3x. Jest jeszcze kupa możliwości.
    D90 to będzie D80 z matrycą D300, więc napaleni chłopcy z Nikona ostrzący zęby na FF muszą kupić sobie D700 albo jeszcze czekać. Jaki będzie D3x to i tak bez znaczenia bo teraz Canon w sierpniu nie wypuści żadnej nowej jedynki bo po prostu na to za wcześnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

D3x - a może tak jak mówi Hogan - D900 to byłoby bardziej agresywne posunięcie Nikona.

Nie sądzę żeby jakaś szybka reakcja Canona była niezbędnie potrzebna. To nie jest wojna . Zresztą plotka o Sonym A900 za 2k$ i tak już dość namieszała tej premierze.

Będzie pewnie premiera jak zwykle na tydzień przed photokiną. Choć chodzą po sieci plotki że ma być coś w przyszłym tygodniu....???
    Zresztą sami oceńcie:
    http://www.avforums.com/forums/showp...66&postcount=1
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-07-2008 o 11:41
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Ploty ploty mniam
    Nie ma co plotkowac, Canon musialby byc glupi zeby nie widziec jak mocno w zeszlym roku uderzyl nikon, no jeszcze to d700 teraz, 5d ma juz 3 sezony na karku, slaby bufor i 3fps. Takim aparatem nie da sie walczyc o klienta, nie w tej chwili kiedy na plecach czuc oddech tak koszmarnie silnej machiny marketingowej jak sony. Macie pojecie jak to sie dobrze sprzedaje ? Jeden tylko market na poludniu polski sprzedal 300 egzemplarzy serii 200,300,350 w okresie maj-czerwiec. Dla porownania Canonow i nikonow razem wzietych ledwie 100. Moim zdaniem pytanie nie brzmi czy, tylko za ile.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Początki nałogu

Domyślnie

Canon musialby byc glupi zeby nie widziec jak mocno w zeszlym roku uderzyl nikon
    canon zdaje sie to robi w aparatach od tak dla sportu, glownie to chca zarabiac na keserokopiarkach

5d ma juz 3 sezony na karku, slaby bufor i 3fps. Takim aparatem nie da sie walczyc o klienta
    da sie i to doskonale, trzeba tylko edukowac klienta, chocby 5d mial i 10 sezonow to nie jest zly, obecnie jak patrze na dawne zdjecia z 10d to sie lezka kreci.

na poludniu polski sprzedal 300 egzemplarzy serii 200,300,350 w okresie maj-czerwiec.
    a ile sprzedali kser ile szkiel ile sony pakuje w reklame ile stracili na ps3 ....

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    Sony
    a ile sprzedali kser ile szkiel ile sony pakuje w reklame ile stracili na ps3 ....

Nie ma znaczenia ile sprzedali kser .. kserokopiarką chcesz fotografować ?
    A ile telewizorów sprzedał Canon ?

Biznes ma się bilansować - ale nie w ten sposób, że będą produkować jeszcze 10 lat 5D bo zarabiają na kserokopiarkach ...
    Sony za kilka lat będzie miało 50% polskiego rynku lustrzanek jeśli się nic nie zmieni, właśnie po to pakują pieniądze w reklamę - bo ich stać i chcą dokopać "starym SLRowcom".

Łukasz_M
    Guest

Domyślnie

Co by nie pisać, to i tak wolny rynek najlepiej weryfikuje wszelkie starania marketingowe. Jak za jakiś czas na stadionach więcej będzie innego koloru obiektywow niż białe, a w kościołach więcej czarnych z nie czerwonym paskiem (tak w dużym skrocie), to chyba będzie najlepszym wyznacznikiem tego, jaka jakość jest w danym sezonie naj naj
    Co jak co, ale niestety wyznaczkiem jakości w jakiejkolwiek dziedzinie jest właśnie ten najwyższy i najdroższy z reguły segment. To samo oczywiście tyczy się szkieł i w trochę mniejszej mierze innych akcesoriow.
    Tak długo jak C będzie się szczycił najlepszymi rozwiązaniami na poziomie pro, tak długo będzie uważany (z reguły) za naj.
    Na niższym poziomie to IMHO tak naprawde zależy od tego co komu bardziej leży, a na tym najniższym dopiero (dla tych mniej uświadomionych) od marketingu. Fakt niestety pozostaje faktem, że na tym najniższym poziomie robi się największą kasę bo i rynek potencjalnych odbiorcow w tym segmencie jest największy.
    A wracając do tematu wątku nowa 5-ka wejdzie wtedy, gdy większość zniecierpliwionych czekaniem zdąży kupić np. D700, a dla cierpliwych będzie nagroda w postaci lepszego body w podobnej cenie. I wciąż będą na szczycie . I Ci niecierpliwi z zazdroscią spoglądać będą w stronę najnowszej 5-ki, plując sobie jednocześnie w brodę (albo na swoje D700)

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    to canon ma telewizory ?? W takim razie czekam na plazme nikona. Oby mial od razu stabilizacje obrazu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    Ploty ploty mniam
    Nie ma co plotkowac, Canon musialby byc glupi zeby nie widziec jak mocno w zeszlym roku uderzyl nikon, no jeszcze to d700 teraz, 5d ma juz 3 sezony na karku, slaby bufor i 3fps. Takim aparatem nie da sie walczyc o klienta, nie w tej chwili kiedy na plecach czuc oddech tak koszmarnie silnej machiny marketingowej jak sony. Macie pojecie jak to sie dobrze sprzedaje ? Jeden tylko market na poludniu polski sprzedal 300 egzemplarzy serii 200,300,350 w okresie maj-czerwiec. Dla porownania Canonow i nikonow razem wzietych ledwie 100. Moim zdaniem pytanie nie brzmi czy, tylko za ile.
    Tyle że to ile ma lat 5D nie za bardzo się przekłada na sprzedaż A200 etc. Do tego Canon ma w tej chwili bardzo mocną ofertę w entry level. Nie wiem czy nie najmocniejszą.

Nie ma znaczenia ile sprzedali kser .. kserokopiarką chcesz fotografować ?

Biznes ma się bilansować - ale nie w ten sposób, że będą produkować jeszcze 10 lat 5D bo zarabiają na kserokopiarkach ...(.....)
    Oczywiście - Sony to w takim samym stopniu dotyczy. To jest biznes i bez wątpienia wszystkie działy muszą być rentowne.

(....)
    Sony za kilka lat będzie miało 50% polskiego rynku lustrzanek jeśli się nic nie zmieni, właśnie po to pakują pieniądze w reklamę - bo ich stać i chcą dokopać "starym SLRowcom".
    Ale co się ma zmienić Twoim zdanem? Pieniądze w reklamę pakować muszą, bo mają lata zaległości i są lata świetlne z wizerunkiem marki na tym rynku (dslr) za C i N. Co do "dokopywania" - nie oni chcą zarobić - jak w każdym biznesie .

Ja myślę że niektórzy z Was pomijają zupełnie fakt, że pewne rzeczy na tym rynku to procesy długofalowe. Jedna czy dwie premiery nie powodują, że nagle ta czy inna marka znika ze sklepów, stadionów etc. Na to trzeba lat przy całkowitej bierności. Canon musiał (choćby ze wględu na wspomnianą tu mocną ofensywę Sony) wzmocnić ofertę na rynku entry-level i to zrobili (mało tego to jeszcze nie koniec). To dla nich absolutny priorytet. Co do kolejnych modeli. Myślę że co najmniej jeden z nich jest już na taśmach.....
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-07-2008 o 02:17
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 138 z 393 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów