Strona 155 z 357 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 541 do 1 550 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

A ja sprawiłem sobie na urodziny świetną torbę biodrową.

Do noszenia i wożenia sprzętu (jeden korpus, trzy zoomy, trzy stałki, lampa, filtry, osłony, etc.) normalnie używam plecaka MiniTrekker AW.
    Niestety plecak, choć bardzo moim zdaniem znakomity, dobrze się sprawdza do transportowania sprzętu, ale gdy już dotrę na miejsce i trzeba zacząć ten sprzęt z niego wyciągać i nim żonglować (sporo jeżdżę na rowerze), to okazuje się, że nie jest taki poręczny.
    Mam też elegancką, choć niewielką torbę na ramię Hahnela (mieszczę w niej na upartego korpus z trzema szkłami i lampą) - przydaje się na bardziej uroczyste okazje. Jest dobra do żonglowania szkłami, ale nie bardzo nadaje się na piesze lub rowerowe wędrówki. Zresztą chyba żadna torba na ramię nie nadaje się do tego.
    Mam jeszcze z "czasów analogowych" niewielką kaburę na aparat z obiektywem. Można ją nosić na ramieniu lub przypiąć do paska, ale ledwo zmieści się w niej aparat ze średniej wielkości zoomem.

Brakowało mi czegoś niewielkiego ale pojemnego, wygodnego do noszenia ale z łatwym i szybkim dostępem. Mój wybór padł na LowePro Off Road.
    Po wielu perypetiach z jej znalezieniem (okazuje się, że nie jest już produkowana - miesiąc poszukiwań i jedyny sklep w którym była dostępna, to ten do którego dałem linka) ostatecznie dzisiaj trafiła do moich łap.
    Pierwsze wrażenie - zachwyt. Dokładnie o to mi chodziło.
    Pojemność (jak, na wydawałoby się niewielką torbę) - zdumiewająca.

W głównej komorze mieści się korpus ze średniej wielkości (24-105) zoomem + lampa (lub np. 70-200/4) + mała stałka (35/2 albo 50/1.4). Do tego jest duża przednia kieszeń na akcesoria (zmieści się w niej także 430EX).
    Po bokach są dopięte na SlipLocku dwie, jednakowych rozmiarów tuby - można oczywiście je odpiąć. Jedna tuba pomieści 70-200/4 (70-200/2.8 raczej się nie wciśnie) lub mniejszy zoom + stałka (np. 12-24/4 + 85/1.8).
    Tak, czy owak, ze zdumieniem zapakowałem do niej niemal całą zawartość swojego MiniTrekkera.
    Aha, pod spodem torby są jeszcze paski na przypięcie lekkiego statywu.
    Nosi się to-to na pasie biodrowym (w razie potrzeby chowanym do specjalnej kieszeni) lub na odpinanym pasku naramiennym.
    Na pasie biodrowym nosi się ją bardzo wygodnie - po przekręceniu jej jednym ruchem na brzuch uzyskuje się doskonały dostęp do zawartości. Jednocześnie, nosząc ją na brzuchu można sobie na niej swobodnie położyć aparat odciążając karczycho i bardzo wygodnie zmienić szkiełko.
    No, dla mnie jest super.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Max II
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    A ja sprawiłem sobie na urodziny świetną torbę biodrową.

Do noszenia i wożenia sprzętu (jeden korpus, trzy zoomy, trzy stałki, lampa, filtry, osłony, etc.) normalnie używam plecaka MiniTrekker AW.
    Niestety plecak, choć bardzo moim zdaniem znakomity, dobrze się sprawdza do transportowania sprzętu, ale gdy już dotrę na miejsce i trzeba zacząć ten sprzęt z niego wyciągać i nim żonglować (sporo jeżdżę na rowerze), to okazuje się, że nie jest taki poręczny.
    Mam też elegancką, choć niewielką torbę na ramię Hahnela (mieszczę w niej na upartego korpus z trzema szkłami i lampą) - przydaje się na bardziej uroczyste okazje. Jest dobra do żonglowania szkłami, ale nie bardzo nadaje się na piesze lub rowerowe wędrówki. Zresztą chyba żadna torba na ramię nie nadaje się do tego.
    Mam jeszcze z "czasów analogowych" niewielką kaburę na aparat z obiektywem. Można ją nosić na ramieniu lub przypiąć do paska, ale ledwo zmieści się w niej aparat ze średniej wielkości zoomem.

Brakowało mi czegoś niewielkiego ale pojemnego, wygodnego do noszenia ale z łatwym i szybkim dostępem. Mój wybór padł na LowePro Off Road.
    Po wielu perypetiach z jej znalezieniem (okazuje się, że nie jest już produkowana - miesiąc poszukiwań i jedyny sklep w którym była dostępna, to ten do którego dałem linka) ostatecznie dzisiaj trafiła do moich łap.
    Pierwsze wrażenie - zachwyt. Dokładnie o to mi chodziło.
    Pojemność (jak, na wydawałoby się niewielką torbę) - zdumiewająca.

W głównej komorze mieści się korpus ze średniej wielkości (24-105) zoomem + lampa (lub np. 70-200/4) + mała stałka (35/2 albo 50/1.4). Do tego jest duża przednia kieszeń na akcesoria (zmieści się w niej także 430EX).
    Po bokach są dopięte na SlipLocku dwie, jednakowych rozmiarów tuby - można oczywiście je odpiąć. Jedna tuba pomieści 70-200/4 (70-200/2.8 raczej się nie wciśnie) lub mniejszy zoom + stałka (np. 12-24/4 + 85/1.8).
    Tak, czy owak, ze zdumieniem zapakowałem do niej niemal całą zawartość swojego MiniTrekkera.
    Aha, pod spodem torby są jeszcze paski na przypięcie lekkiego statywu.
    Nosi się to-to na pasie biodrowym (w razie potrzeby chowanym do specjalnej kieszeni) lub na odpinanym pasku naramiennym.
    Na pasie biodrowym nosi się ją bardzo wygodnie - po przekręceniu jej jednym ruchem na brzuch uzyskuje się doskonały dostęp do zawartości. Jednocześnie, nosząc ją na brzuchu można sobie na niej swobodnie położyć aparat odciążając karczycho i bardzo wygodnie zmienić szkiełko.
    No, dla mnie jest super.
    Hejka Pirx:-D

Pozwolę sobie coś do tej torby Lowepro Off Trail dorzucić...
    Otóż jesteśmy tylko ludźmi i naturalnie robimy błędy, jednak LOWEPRO & co robią kolosalne błędy, wycofując z taśm produkcyjnych produkty, które dla wielu użytkowników by było najodpowiedniejsze, nie wiem, czym oni są zaślepieni, znam kilka innych produktów Lowepro, które tez ku memu zdziwieniu, pozostały odstawione w kąt.
    To tak czasami jest, jak sie ktoś boi konkurencji i wymyśla ciągle coś nowego, do tego często z poważnymi błędami.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Hejka-hejka Max,

małe sprostowanie. Zachwycałem sie Off Road'em, a nie Off Trail'em.
    Zrezygnowany w którymś momencie z bezowocnych poszukiwań Off Road'a przyglądałem się Off Trail'om i wnioski mam następujace :
    • Off Trail 1 - za mała, 40D z przypiętym 24-105 nie zmieści się w głównej komorze,
    • Off Trail 2 - za duża i przy tym mało dla mnie uniwersalna komora główna. Jest przeznaczona na zgripowany korpus z przypiętym 70-200 i nie bardzo da się w niej wykorzystać przestrzeń wolną po włożeniu do niej mojego standardowego zestawu. Jest przy tym dość nieporęcznie wysoka (długa), jak na torbę biodrową.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Max II
    Guest

Talking Error

Hejka-hejka Max,

Zrezygnowany w którymś momencie z bezowocnych poszukiwań Off Road'a przyglądałem się Off Trail'om i wnioski mam następujace :
    • Off Trail 1 - za mała, 40D z przypiętym 24-105 nie zmieści się w głównej komorze,
    • Off Trail 2 - za duża i przy tym mało dla mnie uniwersalna komora główna. Jest przeznaczona na zgripowany korpus z przypiętym 70-200 i nie bardzo da się w niej wykorzystać przestrzeń wolną po włożeniu do niej mojego standardowego zestawu. Jest przy tym dość nieporęcznie wysoka (długa), jak na torbę biodrową.
    Sorry, faktycznie sie pomyliłem, chyba za szybko myślę...
    Dziękuje bardzo za sprostowanie
    Na przyszłość postaram sie uważniej pisać

Myślę ze wiesz, kim jestem, jednak wole zostać incognito
    Zachowajmy to dla siebie:cool:

Pozdrawiam...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Hejka-hejka Max,

Hejka Pirx:-D
    P.S.

To fakt, Off Trail 1 jest można powiedzieć krótko, "niewypał" i nadaje sie naprawde na bardzo skromne wyposażenie "Profi" fotografa
    Jednak Off Trail 2 jest ogólnie lubianą torba i dość chodliwą, tak słyszałem8)
    Ma tez swoje zalety, zwłaszcza że można zmieniać SlipLock Lens Case's.
    Nie radze jednak tej torby kupować, mając zoom obiektyw np. 70-200/2,8
    nie sadze ze ten akurat sie gdzieś w niej zmieści
    Ostatnio edytowane przez Max II ; 01-07-2008 o 01:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Witam
    Mam pytanie do kolegów. Chciałbym kupić torbę do mojego sprzętu. Wymóg jest taki żeby torba była mała ale żeby się do niej zmieścił canon 300d z kitem, sigma 70-300 i lampa 380ex. Ewentualnie mogłaby jeszcze być jakaś kieszonka na kartę i aku.
    W okolicy dobrego sklepu ze sprzętem nie mam a patrząc w necie po sklepach i aukcjach trudno mi ocenić po samych zdjęciach czy torba się nada. Może któryś z kolegów miał podobny problem i może polecić coś konkretnego.
    Canon EOS Digital Rebel + Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 + Canon Speedlite 430EX

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endrju Zobacz posta
    Ja kupiłem LowePro FastPack 250.
    Zmieściłem wszystko.
    A jakie wrażenia z noszenia przy włożonym laptopie?
    Na http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4303 jako minus podali że po włożeniu laptopa noszenie staje się niekomfortowe a bardzo mnie kusi ten plecak bo orion trekker II jest już i za mały no i laptopa chciałbym często zabierać ze sobą.

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiesz, pierwsze co zrobiłem to zapakowałem cały sprzęt + cały osprzęt laptopa (z zasilaczami itd) i przymierzyłem plecak.
    Uwierz mi, nigdy tak komfortowo takiej ilości złomu nie przenosiłem.

Plecak robi się ciężki (logiczne - kilogramy), ale nie niewygodny.
    A może autor minusa miał krzywe plecy? Ewentualnie: ja mam?

W każdym razie polecam. A najlepiej byłoby iść z laptopem do sklepu i przymierzyć według własnych upodobań. Ja byłem bez laptopa - jak go założyłem "na pusto", wiedziałem, że muszę go kupić.

A i wyjmowanie aparatu z boku jest praktyczne, mimo rozmiarów plecaka…
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Dopiero zaczyna Awatar k4rni

Domyślnie

Witam! Poszukuję swojej pierwszej torby na canona 450D z Tamronem 17-50, coś w stylu lowepro 2 AW (to dobry wybór?) - chciałbym także żeby pasek od aparatu założony się mieścił

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Już pisałem w tym wątku. Zobacz ile mieściłem i nadal mieszczę do Nova2.

EDIT: o mam: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=956
    Ostatnio edytowane przez miklo ; 16-07-2008 o 15:08

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4rni Zobacz posta
    Witam! Poszukuję swojej pierwszej torby na canona 450D z Tamronem 17-50, coś w stylu lowepro 2 AW (to dobry wybór?) - chciałbym także żeby pasek od aparatu założony się mieścił
    Jako torbę "przyszłościową" proponuję Canon-a 10EG. Znacznie większa niż wymieniona przez Ciebie Lowepro 2 AW, równie dobra jakościowo a przy tym porównywalna cenowo (chociaż spotkałem się z ofertą gdzie 10EG byłą sporo tańsza od 2 AW). Torba ta bez problemu pomieści body z założonym gripem, 3 obiektywy, lampę oraz resztę osprzętu (ładowarka, karty itp.).
    Ostatnio edytowane przez axk ; 16-07-2008 o 15:34
    EOS + Speedlite

Strona 155 z 357 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów