Strona 165 z 357 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Myślę że pozbedę sie tych szybkozlączek,moze jakiś dobry klej ktoś zna ...
    Jeżeli chodzi o zatrzaski w pasku Voyager C, to moim zdaniem oprócz rozłączenia w wyniku działań użytkownika raczej nie ma możliwości samoczynnego wypięcia się aparatu ze złącza paska. Po zakupie paska także miałem obawy o to iż w niektórych sytuacjach body może się samoczynnie wypiąć, lecz po dłuższym użytkowaniu i wielu "testach" doszedłem do wniosku iż jest to naprawdę bardzo mało prawdopodobne żeby nie powiedzieć niemożliwe (oczywiście wszystko zależy od ciężaru zestawu który dźwiga pasek). Pomimo iż przy pierwszym zetknięciu z zatrzaskami odnosi się wrażenie iż są raczej delikatne i wiotkie, dobrze spełniają swoją rolę.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Czy znajdę tutaj szczęśliwego posiadacza Lowepro Stealth Reporter 550?

Chcę kupić torbę na notebook 13" i foto. Wg polskiej strony producenta, owa Lowepro nadaje się na 12", ale na angielskiej stronie są podane dokładne wymiary mieszczącego się laptopa i mój macbook 13" powinien zmieścić się ze sporym zapasem.

Szukam kogoś, kto te wymiary kieszeni na laptop potwierdzi.

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja jeszcze dorzucę coś o naneu pro aplha dla właścicieli - prałem go ostatnio i w gąbkę na plecach wchodzi NAPRAWDĘ dużo wody
    :]

in film we trust

Domyślnie

Ja mam Alphę już 2 lata i jestem z niej bardzo zadowolony.
    Przeglądając rynek, nie znalazłem tak pakownego plecaka u konkurencji.
    Mówiąc o pakowności mówię o miejscu na dodatki (czyli górną komorę) i dodatkowe kieszonki.

Uzależniony

Domyślnie

Jestem posiadaczem często wymienianego w tym wątku Naneu Pro Alpha. Plecak posiada wiele zalet, między innymi jest pakowny (mimo niepozornego wyglądu). Ale... Trochę bym go udoskonalił. Przydałoby się usztywnienie zewnętrznej, dolnej części, np. w formie spotykanego często w plecakach czarnego tworzywa. Sprzęt byłby lepiej chroniony i plecak ze spokojem można by stawiać na niezbyt czystym podłożu. Przydałby się też większy otwór przedniej, górnej kieszeni, tak aby np. fotograficzne czasopismo :wink: można było włożyć bez zwijania w rulonik. Jednak niech te "wady" nie zniechęcają Was do zakupu ww. plecaka. Zalet jest znacznie więcej. Najważniejsza to "antyzłodziejski" sposób wkładania sprzętu, czyli "od strony pleców". Dizajn też jest niczego sobie.
    A teraz najważniejsze: lubię też gdy jest dobrze dociążony, gdyż jego ergonomia powoduje, że czuję się jak w samochodzie wyposażonym w fotele z regulacją podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa.

PS Kupiłem plecak w kolorze oliwkowym, określanym przez niektórych sprzedawców jako zielony. Jednak jest też na rynku wersja w kolorze prawdziwej zieleni, niestety w obrzydliwym odcieniu. Tak więc: uważajcie! A może to jednak mój nieskalibrowany monitor...

Domyślnie

Jedyne, czego ja żałuję (sprzedawca mnie wkręcił), to że nie wybrałem wersji SE, czyli tej w moro.
    Nie chodzi o sam wygląd, bo ja mam czarny i bardzo mi się on podoba, ale wersje moro mają pokrowiec przeciwdeszczowy.
    Sprzedawca mówił, że pomiędzy czarnym, a moro nie ma żadnej różnicy.
    Jak widać jest.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Nie chodzi o sam wygląd, bo ja mam czarny i bardzo mi się on podoba, ale wersje moro mają pokrowiec przeciwdeszczowy.
    Sprzedawca mówił, że pomiędzy czarnym, a moro nie ma żadnej różnicy.
    Jak widać jest.
    Ja zamówiłem wersję oliwkową z pełną świadomością faktu, iż pokrowiec występuje tylko w wersji moro (i chyba jeszcze jednej). No i jakież było moje zdziwienie, gdy w plecaku znalazłem ów pokrowiec!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o zatrzaski w pasku Voyager C, to moim zdaniem oprócz rozłączenia w wyniku działań użytkownika raczej nie ma możliwości samoczynnego wypięcia się aparatu ze złącza paska. Po zakupie paska także miałem obawy o to iż w niektórych sytuacjach body może się samoczynnie wypiąć, lecz po dłuższym użytkowaniu i wielu "testach" doszedłem do wniosku iż jest to naprawdę bardzo mało prawdopodobne żeby nie powiedzieć niemożliwe (oczywiście wszystko zależy od ciężaru zestawu który dźwiga pasek). Pomimo iż przy pierwszym zetknięciu z zatrzaskami odnosi się wrażenie iż są raczej delikatne i wiotkie, dobrze spełniają swoją rolę.
    Oczywiscie że moja wina, [samo to się nic nie wpina ani nie wypina] ale "co zdarzyło sie raz komuś ,zawsze moze sie zdarzyc drugiemu " jak mówi prawo Murphy-ego.Skutki niewspółmierne do korzysci z b.szybkiego wypinania IMHO.Łażę czasem po róznym terenie i figury łapie sie różne.Pozdrawiam.:-)

Dopiero zaczyna Awatar Drzamich
    Miasto
    Ostrzeszów

Domyślnie Jaka torba dla mnie?

Od dzisiaj jestem posiadaczem EOS'a 30D
    Do tego mam kita, skałkę 50mm i 55-250 IS
    Potrzebowałbym do tego jakiejś torby, gdzie mógłbym to wszystko zmieścić.
    żeby wchodziło do niej to wszystko i jakieś akcesoria typu gruszka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drzamich Zobacz posta
    Od dzisiaj jestem posiadaczem EOS'a 30D
    Do tego mam kita, skałkę 50mm i 55-250 IS
    Potrzebowałbym do tego jakiejś torby, gdzie mógłbym to wszystko zmieścić.
    żeby wchodziło do niej to wszystko i jakieś akcesoria typu gruszka.
    tak z ciekawości po co Ci gruszka w torbie?? Ja tam czyszczę matrycę raz na jakiś czas i nie noszę tego typu dupereli bo i tak nie będę czyścił gdzie indziej chociażby ze względu na kurz.

Strona 165 z 357 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów