Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 122 z 393 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Canon EOS 3D(unknown model name)

Resolution: 20mp Full Frame
    FPS: 5fps
    OLED: 3"
    AF: 19 point
    ISO: 50-6400
    Memory Card: CF & SD
    Proc: DIGIC IV
    Sealing: Yes, Full.
    Feature: New Live View, Movie mode
    Price: $2999 USD
    szkoda, że cena tak niska. w przeciwnym razie byłbym gotów wierzyć ;-)

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    ... Miałem piątkę w łapach i wiem na co ją stać - nie mam do niej żadnych zarzutów. Jednak świadomość, że wydałem kasę na 5D kiedy to za 3 miechy za to samo mógłbym mieć model pachnący taśmą produkcyjną...
    Właśnie ten zapach taśmy...Po ok. 12 miesiącach będzie wiadomo tak naprawdę, czy nowy model jest udany, czy następny typu pierwsze 1DMKIII.
    Może lepiej zaczekać parę lat z 5D
    Wini

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    Sony to robi dobre telewizory albo inaczej trza powiedzieć robiło, poza tym osoby które pracują w branży fotograficznej, mówię tutaj o fotografach z wysokiej półki, czy widziałeś u któregoś z nich coś innego w reku jak C lub N i do ego konkretne słoiki, pomimo że sony usilnie od 6 miesięcy reklamuje swoje cuda. Na markę pracuję się latami. W niskiej, lub średniej grupie aparatów dotrą z tą konkurencyjna ceną do klienta tego który 1 raz w życiu kupuje lustrzankę i to na całe życie z myślą o wyjeździe na urlop i pokazaniu się w stadzie wycieczkowym. Pójdzie do fotojokera i tam mu wepchają sony, bo nikona też mają dużo i canona coś tam ale sony daje największe upusty, ewentualnie mediaexpert czy żer dla skner, zasada jest prosta chcemy zdobyć rynek zasypujemy ludzi reklamami a produkt dajemy później tłum widzi nie ma tego w sklepach wykupili, zaczyna się polowanie ktoś na allegro, gdzieś jakieś opisy że to cudo i szoł trwa. Sprzedaje się ale do jakiegoś czasu a sprzęty firmowe C i N w swojej średniej klasie sprzedają sie cały czas, bo optyki masz kilogramy i lepszej i gorszej, na każda kieszeń, chodliwość handlowo giełdowa tych słoików jest duża.
    ...oj marnie Ty się na ekonomii znasz, gdyby nie "plastikowe badziewie" u Canona i Nikona nie byłoby ani 1Ds ani D3

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    przy konkurencji sony i Nikona cena jest jak najbardziej OK.
    Natomiast 20mpx jest raczej nierealne i niepotrzebne bo 17 było by w sam raz aby nie konkurować z dsem. Natomiast ten movie mode to już kompletny kicz.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Raczej artursa, bo jak znam życie, znajdzie się tutaj wielu obrońców którzy po premierze 5dmk2, będą jak księżniczka dziewictwa bronić dobrego imienia starego i pomarszczonego 5d
    Hobby polega na wydawaniu kasy i marnowaniu czasu na różne niepraktyczne dziwactwa. Kupowanie nowych puszek itp. świetnie się w tą definicję hobby wpisuje
    ooo... napisz do canona żeby mnie sponsorował please ..... chętnie przygarnę jakąś nową piąteczkę do testów ..
    co do ekonomii to kolega powyżej ma rację.. sprzedaż napędzają najniższe "badziewne" segmenty - potem z przyzwyczajenia wystarczy coś dokupić i znowu - i już jesteśmy niewolnikami jakiegoś "systemu" - przesiadki bolą niestety więc żeby potem się przesiąść trzeba naprawdę mocnego kopa dostać
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    przy konkurencji sony i Nikona cena jest jak najbardziej OK.
    Też myślę, że mogą czuć coś w rodzaju: "a hot breath on the neck"
    Z kolei 16,7MPx pewnie trafi (po znanym już powiększeniu powierzchni aktywnej pikseli) do nowego reporterskiego 1D..., żeby był "lepszy" niż D3...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Ten movi mode, to pewnie będzie full hd - kamera video i aparat w jednym!
    Nie będzie już w 'Żarty o fotografii' zdjęć skręconych razem kamery i aparatu, bo Canon słucha rynku

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Właśnie ten zapach taśmy...Po ok. 12 miesiącach będzie wiadomo tak naprawdę, czy nowy model jest udany, czy następny typu pierwsze 1DMKIII.
    Może lepiej zaczekać parę lat z 5D
    Dżizas - Panowie nie wchodziłem do tego watku z pół roku a tu prosze jak "Na Wspólnej" przegapisz 500 odcinków i nadal goście się medrkuja czy warto kupowac 5D - Warto ( bo może być gorzej )

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    (....)czy warto kupowac 5D - Warto ( bo może być gorzej )
    A to jest dobre . Zresztą ma zastosowanie w przypadku wielu puszek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Dżizas - Panowie nie wchodziłem do tego watku z pół roku a tu prosze jak "Na Wspólnej" przegapisz 500 odcinków i nadal goście się medrkuja czy warto kupowac 5D - Warto ( bo może być gorzej )
    Ano temat pojemny, dużo się wymyśla
    kolekcjoner palmę pierwszeństwa dzierży.
    P.S. Zaniżyłeś ceny nowości, presja rynku podniesie. no i dual digic3.
    C-F-K - forever

Strona 122 z 393 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów