Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 172 z 393 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 711 do 1 720 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    wiec za bardzo canon z ceną nie bedzie mógł poszaleć
    R U .....?

Garść historii:
    2005, 5D -> 3300
    2008, 5D -> 1800

a cenowe jaja się zaczną jako nowy model trafi do sklepów, także w sumie można powiedzieć, że 5D dopiero zacznie się sprzedawać.

No chyba, że ty chciałeś 5D po kosztach...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    o ile wiem Nikon zapowiedział już wkrótce odnowienie linii stałek. czyli pewnie jesienią bedą dostępne
    Wiesz bardzo chciałem kupić AF-S 24-70G na przełomie maja-czerwca. Cholera 30 dni czekania i... kupa na usanikon.com jest w ofercie, w usa sklepach ni ma...
    Hogan pisał o paru f/1.4 stałkach, Yakim (FM) pisał o 85/2G i 50/1.4G - zapytaj się jakimi dwoma szkłami weselni mogą walnąć cały ten show, mała podpowiedź: 35L i 85L ...
    ale pozostali czekać wiecznie nie będą
    D700 już od paru dni jest w sprzedaży w europie więc jaki masz problem, odpal visę i nie czekaj... albo przestań $%^&
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-07-2008 o 14:18 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    R U .....?

ja wogóle nie chcę 5D. nawet po kosztach. serio. argument cenowy jest tylko jednym z kilku elementów przemawiającym za kupnem. osobiście dla mnie niewystarczającym i nawet cena "po kosztach" czyli pewnie ok 4 K nie skłoni mnie do zakupu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    nowy canon ma być konkurencją, to tylko dla nikona d700, czy tak ?
    I tak i nie
    ja wogóle nie chcę 5D. nawet po kosztach. serio. argument cenowy jest tylko jednym z kilku elementów przemawiającym za kupnem. osobiście dla mnie niewystarczającym i nawet cena "po kosztach" czyli pewnie ok 4 K nie skłoni mnie do zakupu .
    Ok, ja pasuję.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-07-2008 o 14:23 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

I tak i nie

Ok, ja pasuję.

OK. ja też ;-)

Domyślnie

R U .....?

Garść historii:
    2005, 5D -> 3300
    2008, 5D -> 1800

a cenowe jaja się zaczną jako nowy model trafi do sklepów, także w sumie można powiedzieć, że 5D dopiero zacznie się sprzedawać.

Wiesz bardzo chciałem kupić AF-S 24-70G na przełomie maja-czerwca. Cholera 30 dni czekania i... kupa na usanikon.com jest w ofercie, w usa sklepach ni ma...
    Hogan pisał o paru f/1.4 stałkach, Yakim (FM) pisał o 85/2G i 50/1.4G - zapytaj się jakimi dwoma szkłami weselni mogą walnąć cały ten show, mała podpowiedź: 35L i 85L ...

D700 już od paru dni jest w sprzedaży w europie więc jaki masz problem, odpal visę i nie czekaj... albo przestań $%^&
    hmm... te spadajace ceny piatek i duzy popyt na nie moze byc powodem braku na rynku (USA i nie tylko) 35L - tak sobie tylko kombinuje...
    canon

Domyślnie

tak się teraz bardziej zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że ten nowy canon to musi kosztować mniej niż 8 - 9 tys.
    Kto kupi nowego 5D jak będzie miał trochę więcej mln pikseli, trochę lepszy AF i trochę szybszy fps.. ? nikt. wszyscy kupią starego 5D.
    Więc cena nowego 5D to będzie raczej 5 - 6 tys. zł. - i wtedy canon zgarnia dużą część rynku. A nikon ma problem. A stary 5d ? cena na koniec tego roku za starego 5 D to będzie około 3 tys. zł. Ja się cieszę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    hmm... te spadajace ceny piatek i duzy popyt na nie moze byc powodem braku na rynku (USA i nie tylko) 35L - tak sobie tylko kombinuje...
    Pytasz czy zgadujesz

To szkło generalnie jest trudno dostępne jak na szkło Canona. Jest na boardzie parę ogłoszeń typu coronado więc możesz uderzyć na PW

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Piszesz o półce weselnych (24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 200/2IS)
    Nie wiem czy się śmiać, czy płakać patrząc w swoją torbę. Gdzie Ty na te śluby chodzisz, że ludziska takie sprzęciory mają?
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    tak się teraz bardziej zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że ten nowy canon to musi kosztować mniej
    Podobno embargo jest do 17 września, ale generalnie zgadzam się z tobą wszystko czego mi potrzeba to cena, ile % w wizjerze, AF micro adjustments, o IQ się nie martwię - będzie jak zawsze - najlepsza na rynku.
    Exekutywa w Japonii się śmieje z D700 więc albo $2200 albo Digic IV czego wszystkim życzę.

Domyślnie

Pytasz czy zgadujesz

To szkło generalnie jest trudno dostępne jak na szkło Canona. Jest na boardzie parę ogłoszeń typu coronado więc możesz uderzyć na PW
    zgaduje

juz pisalem do Coronado nie ma w ofercie w sklepach w USA nie ma i u Coronado
    ale moze jakos kupie

oskarkowy - a u Ciebie w torbie tak nie ma?
    canon

Strona 172 z 393 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów