Coż
Widzę że foto-net jest za sigmaPana wybór nie mówię że to źle
moje wyliczenia są na podstawie tego co chyba Pan napisał w wątku o wiele wczesniej - jeżeli Pan uważa ze ktoś za znaczek pro centrum chce dokładac do interesu cóż można i tak
Marża 5% to jest chyba tylko chwyt dla ludzi aby pokazać że w Polsce jest źle i niedobrze i każdy kto ma swoją działalność jest obarczony takimi i takimi ograniczeniami i nic tulko po tacie lub mamie z konta dokładać do interesu (tak wynika z Pana wypowiedzi bo przeciez ważniejszym jest mieć znaczek Sigmy)
Co do wątku Sigmy dodam że nigdy sie nie dowiedziałem ile kosztuje kalibracja mojego obiektywu - przepraszam ale skoro jest to serwis to nie ja a oni powinni to wiedzieć i przed wysłaniem powinienem znać cenę usługi naprawy - bądź co bądź ich złej kalibracji
Wiem że może się Pan upierać przy swoim i mówić nam jak to Sigma Polska - Sigma Pro Centrum jest super i wogóle wszystko na najwyższym poziomie ale moje zdanie jest całkiem inne i nie chodzi mi tu gdzie kupiłem obiektyw tylko o podejście do klienta - na dzień dzisiejszy mam takie zdanie że taka firma nie powinna być dystrybutorem.
Hm jeżeli wolno mi powołać się na Pana sprzedającego na stronie negatyw.ord w wątku wyżej sam napisał że sprowadzał obiektywy z Niemiec. Pan jakoś w to nie wierzy - przykroale to Pana ból że nie chce Pan podjąć kroków i np sprowadzić właśnie obiektywu z Niemiec tylko idzie Pan na wygodę od Pro Centrum
![]()
Oczywiście jeżeli firma zakłada sobie że tylko ich sprzęt jest serwisowany (a wynika to z rozmowy z serwisem Sigmy) to konkurencja ma w plecy bo można na aukcji napisac że kupując u nich ma się to i tamto i nie ma się aparatu na 6 tygodni a obiektywu za który zapłaciłem wcześniej (cena sigmy) 1300 zł. Super!! Ale skoro konkurencja potrafi ten sam obiektyw sprzedać o 30% taniej? zadziwiające prawda że nie tylko FotoJapan ale też inne sklepy mają taką cenę. To co robimy - najprościej powiedzieć że są oszutami nie płacą podatków i już. Pamiętajmy jednak że ani Pan ani Sigma nie jest od tego aby osądzać te firmy czy opłacają podatek czy nie.
Co do wypowiedzi sklepów o zaoopatrywaniu się u dystrybutora w Niemczech. Ja jestem skłonny w to uwierzyć! Polsa jest jeszcze 100 lat za murzynami i tacy jak Sigma Pro Centrum chce mieć łapę na wszystkim ( wypowiedź Pana z Sigmy brzmi" Jeżeli ma Pan polski paragon powinien Pan mieć nasza gwarancję) hm... cóż aż żal łapie jak się o tym myśli...