Strona 1 z 43 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

andrzej_z
    Guest

Domyślnie JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Witam, pragnę wszystkich przestrzec przed zakupami w sklepie JapanFoto.pl. Ten sklep to oszustwo. Sprzedają towar bez rozliczania VAT a dokumenty jakie wystawiają nie są fiskalizowane ani księgowane. Firma założona jest prawdopodobnie na lewe dane. Ten człowiek wprowadza na rynek sprzęt całkowicie nielegalnie, pisze na swojej stronie bzdury o jakimś magazynie w warszawie, którego niema. Kupiłem u nich obiektyw, okazało się, że ma błąd BF, wysłałem do kalibracji do polskiego serwisu. Serwis zatrzymał obiektyw i poinformował mnie, że ten sprzęt pochodzi z nielegalnego źródła i został sprzedany całkowicie nielegalnie! Powiedzieli, że gość zakupił go nielegalnie i nie zapłacił od tego podatku, że jest oszustem skarbowym. Szczerze powiem, że jestem z rozpatrzony i na pewno tego tak nie zostawię. Telefon do sklepu milczy! chciałem kupić tanio i mam za swoje. Nie dajcie sie nabrać!

Andrzej Z.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_z Zobacz posta
    Szczerze powiem, że jestem z rozpatrzony
    Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać. Normalnie mistrzostwo świata!
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

moim zdaniem "bezedury godocie"
    od kiedy to serwis ma takie uprawnienia o jakich piszesz?

no i żartobliwie zapytam jaki jesteś??? "że jestem z rozpatrzony"?

hehe bakulik mnie ubiegł
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skąd serwis miałby wiedzieć, czy ktoś zapłacił podatek, czy nie? To, że szkło jest np. z przemytu lub legalnego importu z odległych kierunków, co skutkuje brakiem gwarancji to jedna sprawa, a płacenie podatków/ceł to co innego. Serwis z pewnością nie może tego ustalić.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

no cóż, czyżby kolejny niezadowolony wymyślający bzdury żeby tylko komuś zaszkodzić?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

andrzej_z
    Guest

Domyślnie

Było tak, wysyłam na kalibrację bo nie ostrzy. Dołączyłem dokument zakupu - fakturę. Serwis na drugi dzień zadzwonił i mówi, że nie zrobią na gwarancji bo nie ważna, że obiektyw kupiłem taniej poniżej cen hurtowych w europie. Że jest sprzedany nielegalnie. Sprawdzili po numerach seryjnych drogą jaka przebył obiektyw i powiedzieli, że ten gość wszedł w układ ze sklepem, który sprzedaje mu towar bez VAT. Obiektyw mają mi oddać ale sprawę zgłosili do US. Podobno sprawa jest już głośna bo to nie jest jedyny przypadek. tyle wiem, ale jak można ludzi oszukiwać.

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zatrzymali obiektyw na żytniej ? chyba musiał być z jakiegoś kradzionego transportu
    chyba, że canon polska sie wziął za TIP-ów i jak coś nie jest z legalnej dystrybucji od C.P. to dają cynk skarbówce, ale to raczej mało prawdopodobne

że jestem z rozpatrzony
    Andrzej Z.
    hmm, a gdzie to jest ?
    może Warmia i Mazury ?

właśnie przeczytałem post wyżej - a może sie nie mylę ?
    Ostatnio edytowane przez Allensteiner ; 09-05-2008 o 13:43
    lepsze jutro było wczoraj

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    no cóż, czyżby kolejny niezadowolony wymyślający bzdury żeby tylko komuś zaszkodzić?
    Zapewne.

Firma założona jest prawdopodobnie na lewe dane.
    Domysły...

Kupiłem u nich obiektyw, okazało się, że ma błąd BF, wysłałem do kalibracji do polskiego serwisu.
    Błąd, trzeba było zwrócić sprzedawcy. Na stronie jest info o rękojmi.

Serwis zatrzymał obiektyw i poinformował mnie, że ten sprzęt pochodzi z nielegalnego źródła i został sprzedany całkowicie nielegalnie! Powiedzieli, że gość zakupił go nielegalnie i nie zapłacił od tego podatku, że jest oszustem skarbowym.
    Tak dobrze znają tego sprzedawcę? Czy na obiektywie to było napisane?

Andrzej Z.
    Tak odpisują oskarżonych w wiadomościach.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Coś już napisał

Domyślnie

to i ja coś dodam od siebie:
    zamówiłem w tym sklepie obiektyw dwa tygodnie temu, przesyłka kurierska za pobraniem do tej pory nie dotarła. kontakt jest zerowy.
    nie mam pojęcia czy wystawiają f-ry czy też nie prawda jest taka że towaru nie dostałem, a telefonu nikt tam nie odbiera.

andrzej_z
    Guest

Domyślnie

Nie kupiłem Canona, kupiłem obiektyw Sigma 17-70. Nie mam zwyczaju odsyłać obiektywu od razu po zakupie skoro jest gwarancja a serwis Sigmy zapewniał mnie, że zrobią mi kalibrację w ramach gwarancji, tak bym wymieniał 5 razy na swój koszt. Takich informacji udzielił mi serwis, po co mieli by kłamać. Zresztą jak chcecie, ja jestem wściekły, że ktoś mnie tak potraktował. Chciałem kupić tanio. Jak cos kosztuje 150 zł taniej, czyli ponad 10% to już jest coś nie tak. Wczesniej dzowniłem do sklepu w Chorzowie, tzw. procentrum i powiedzieli, ze taka cena jest niemożliwa i że chyba bez faktury.

Strona 1 z 43 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów