Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 133

Wątek: 5D czy D3

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gator Zobacz posta
    wg mnie tez jest roznica pomiedzy 85, ale na + dla canona.
    A co ja wlasnie napisalem?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    Wydaje się, że nie bez powodu Canon tak długo nie pokazuje następcy 5D albo chociażby jakiegoś MK II. Konstruktorzy od Canona szykują sie pewnie do konkretnego strzału z grubej armaty.
    Ciekawi mnie czy to nie jest tak że śledzą poczynania konkurencji by swój produkt dostosować lub wręcz przegonić? Bo czas jaki dzieli premierę D3 od ruchu Canona - to chyba można by całkiem nowy aparat zaprojektować?
    Mylę sie czy pocieszam:
    "...a wierni i cierpliwi wyznawcy nagrodzeni będą przez Pana swego tak - że innym niedowiarkom to aż kapcie pospadają..." ;-)

Bywalec

Domyślnie

Nie wiem czym się tu podniecać.

Aparat Nikon D3 jest prawie 3 razy droższy i ma lepszy AF, jest bardziej uszczelniony i robi lepsze zdjęcia na wysokim ISO. Jest też o 2 czy nawet 3 lata młodszy od 5D.

5D jest prawie trzy razy tańszy, robi lepsze zdjęcia na niskim ISO (100-800), a jest prawie 3 lata starszą konstrukcją.

Nie wiem jak inni, ale ja większość zdjęć robię przy ISO 100-400 i na wyższe ISO tylko czasami się zapuszczam. Moim zdaniem zakup aparatu, który jest trzy razy droższy i robi gorsze zdjęcia np. w studio, czy w ciągu dnia jest całkowicie pozbawione sensu. Co innego,gdybym latał np. po niedoświetlonych halach sportowych i nocnych koncertach. Z drugiej jednak strony to co oferuje 5D przy wysokim ISO też jest bardzo dobre.

Porównywanie nie najwyższego modelu Canona sprzed kilku lat ze świeżutkim najwyższym modelem Nikona i wyciąganie wniosków która firma ma lepszą technologię i podejmowanie na tej podstawie decyzji o zmianie systemu - nie jest chyba najlepszym pomysłem.

Radzę wszystkim "pędziwiatrom" zaczekać i zobaczyć co zaoferuje następca 5D lub kolejny 1D Mark.:grin:
    Ostatnio edytowane przez David ; 27-05-2008 o 12:42

Coś już napisał

Domyślnie

Co to się Panie porobiło, wysokie ISO z Nikona jest lepsze od Canona
    Globalizacja Panie czy cuś
    Niecierpliwie czekam na nastepce 5D bo nie wiem czy dziadka brać, czy nie i co przyniesie następca i ile za niego zawołają
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    Radzę wszystkim "pędziwiatrom" zaczekać i zobaczyć co zaoferuje następca 5D lub kolejny 1D Mark.:grin:
    Problem dla niektórych jest taki że się nie mogli doczekać następcy 5D, który powinien być już rok temu.
    A co do wysokiego ISO w D3 to jest to głównie efekt softu odszumiającego i podobne rezultaty można wyciągnąć z 5D.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    Co to się Panie porobiło, wysokie ISO z Nikona jest lepsze od Canona
    Przegapiłeś gwiazdkę z dopiskiem: "dotyczy tylko jednego, najnowszego i najdroższego modelu". Cała reszta jak zwykle
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Przegapiłeś gwiazdkę z dopiskiem: "dotyczy tylko jednego, najnowszego i najdroższego modelu". Cała reszta jak zwykle
    przeciez D3 jest na chwile obecna bezkonkurencyjny jesli chodzi o obraz na wysokim iso.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Problem dla niektórych jest taki że się nie mogli doczekać następcy 5D, który powinien być już rok temu.
    A co do wysokiego ISO w D3 to jest to głównie efekt softu odszumiającego i podobne rezultaty można wyciągnąć z 5D.
    Jak tak czyam forum to ta opinia kolegi MMM jest najczesciej broniona na tym forum przez jej autora nie ujmujac jej prawdziwosci
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    przeciez D3 jest na chwile obecna bezkonkurencyjny jesli chodzi o obraz na wysokim iso.
    Szczególnie w konkurencji: "kto da mniej szczegółów"
    Wiem, pieniacz jestem
    Jarek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Jak tak czyam forum to ta opinia kolegi MMM jest najczesciej broniona na tym forum przez jej autora nie ujmujac jej prawdziwosci
    Ja nie bronię żadnej tezy, tylko piszę o swoich spostrzeżeniach :-)

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów