Wydaje się, że nie bez powodu Canon tak długo nie pokazuje następcy 5D albo chociażby jakiegoś MK II. Konstruktorzy od Canona szykują sie pewnie do konkretnego strzału z grubej armaty. FFINAL CUT Już widzę jak koledzy używający D3 szybciorem będą klamoty zamieniać na te z czerwoną kreską bo u Canona będzie aparat ciekawszy i tańszy od D3 i tak w kółko
A starą piątką dalej będzie można piękne foty robić.
Ostatnio edytowane przez STYX ; 23-05-2008 o 13:11
pozdrawiam
robin ale ty się zrobiłeś marudny, i co ty w kółko o tych wymianach i rywalizacji ? dajże już spokój człowieku
oba systemy są zafefajne, ja wiem który jest fajniejszy ale nie powiem![]()
Robinie idź lepiej do obiektywów ocenić czy mój Tamron jest mydlany na 2,8 czy nie![]()
Nie wiem zaś po co Twoja aktywność na polu między-markowym. Trza się zdecydować i basta. Aby się zdecydować z Nikonem trzeba tylko posiadać ekstremalnie wypchany portfel, lepsze efekty nie gwarantowane 8)
W sumie dla fotoamatora gadżeciarza nie ma nic przyjemniejszego jak mieć wybór tu i tamnajpiękniejszy czas w całej tej zabawie w fotografię bo potem to już tylko zwykłe robienie zdjęć zostaje
![]()
ale dalej nie widzę tu tego usera o którym piszesz![]()
pozdrawiam
No Habakuk wie co mowi, a zapomniales dodac jeszcze 24-70 2.8, ktory w Nikonie jest sporo, co najmniej, lepszy od Canonowskiego odpowiednika.
W tej klasie obiektywow ciezko znalezc szklo, ktore kladlo by na lopatki odpowiedniki konkurencji, tutaj mowi juz o roznicach, czesto iscie aptekarskich. Natomiast kontynuujac Twoj tok rozumowania, mozna by powiedziec, ze 85L nie kladzie na plecy 85 1.4 w Nikonie, ale uwierz, jest roznica.
wg mnie tez jest roznica pomiedzy 85, ale na + dla canona. Niestety nikon nie posiada szkiel klasy 35L i 85L, dlatego nawet D3 mu nie pomoze.