Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 114

Wątek: Pierścienie pośrednie

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tych pierścieniach z aukcji widać, że bolce z przeniesieniem automatyki idą "wierzchem". Trochę bym się obawiał, czy nie będą powodowały jakiś niekontrolowanych odbić światła. Powiem tak: Wiele osób ma Kenko i jest zadowolonych. Zaliczam się do tego grona. Na forum od czasu do czasu pojawiają się oferty sprzedaży nowych Kenko po 350-360 zł. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku - sądząc po stopce, na biednego nie trafiło - lepiej zrobisz nie eksperymentując i nie próbując przyoszczędzić tych kilkudziesięciu złotych.

BTW - Czy ktokolwiek na forum używa oryginalnych pierścieni Canona? Odnoszę wrażenie, że one w ogóle nie istnieją w rzeczywistości poza folderami reklamowymi.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 26-05-2008 o 22:59
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romko Zobacz posta
    Otóż od pewnego czasu na allegro pojawiają się takowe zamienniki, http://www.allegro.pl/item369177887_pierscienie_posrednie_13_21_31mm_can on_ze_stykami.html Mają przeniesienie automatyki do EF, cena zachęcająca, czy ktoś miał do czynienia z takimi zamiennikami. Skoro pierścienie nie ingerują w optykę to w ich przypadku może mieć znaczenie jedynie jakość wykonania, trwałość, dopasowanie, bezawaryjność. Ciekawy jestem, czy używa ktoś w forumowiczów i jak się spisują. Myślę, że gdyby okazały się sprawdzone to można spróbować, Zawsze zostają Kenko i Canonw razie czego.

Przymierzałem się do tych pierścieni i dowiedziałem się od sprzedawcy, że producentem jest firma Delta.
    Ale kupiłem inne.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    W tych pierścieniach z aukcji widać, że bolce z przeniesieniem automatyki idą "wierzchem". Trochę bym się obawiał, czy nie będą powodowały jakiś niekontrolowanych odbić światła. Powiem tak: Wiele osób ma Kenko i jest zadowolonych. Zaliczam się do tego grona. Na forum od czasu do czasu pojawiają się oferty sprzedaży nowych Kenko po 350-360 zł. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku - sądząc po stopce, na biednego nie trafiło - lepiej zrobisz nie eksperymentując i nie próbując przyoszczędzić tych kilkudziesięciu złotych.

Pierścienie Kenko są o co najmniej 120 PLN droższe od tej oferty.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 26-05-2008 o 23:05 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Racja, pomyślę jednak o Kenko, stara zasada, o której się często zapomina (nawet jak cię stać na droższy zakup:wink: ), kupujesz tanio -kupujesz 2 razy, dzięki
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Pierścienie Kenko są o co najmniej 120 PLN droższe od tej oferty.
    Ja kupiłem w połowie kwietnia nowe za 350 zł. Nijak mi nie wychodzi 120 zł różnicy
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Ja kupiłem w połowie kwietnia nowe za 350 zł. Nijak mi nie wychodzi 120 zł różnicy
    A ja obserwowałem 3 aukcje:
    1. tę, o której pisze autor wątku - chyba za 279 PLN,
    2. Kenko za 399 PLN (te właśnie kupiłem) oraz
    3. Kenko za 499 PLN (na pudełku napis że do EF/EFS).
    W pierwszym przypadku 15 sztuk sprzedano w ciągu ca. 2 tygodni, w drugim - 2 sztuki w tydzień, w trzeci 2 sztuki nie zostały w ogóle sprzedane.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

BTW - Czy ktokolwiek na forum używa oryginalnych pierścieni Canona? Odnoszę wrażenie, że one w ogóle nie istnieją w rzeczywistości poza folderami reklamowymi.
    a owszem... moj ukochany sklep foto ma je na stanie: http://kamera-express.nl/index.php?p...subsubtype=476

tak ze yeti to to nie jest
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A ile to coś jest warte? Ile są warte hiperzaawansowane kawałki druta lub kabla i styki? Brr, z tymi pierścieniami to spore przegięcie.

Dlatego dobrze, że ktoś (owa Delta) zbija cenę, ja bym kupił, zawsze można sobie te styki czymś przesłonić lub zamazać, jeśli okaże się, że przeszkadzają, a w razie złej jakości (jeśli takie coś można skopać), to można zareklamować i tyle. Płacić 400 zł za trzy kawałki rury, jezu. I 280 zł przyszłoby mi z trudem

Domyślnie

Na zdjęciach wyglądają dość porządnie. Ja również uważam, że nie ma co przepłacać za kawałek czysto mechanicznego sprzętu.

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    A ile to coś jest warte? Ile są warte hiperzaawansowane kawałki druta lub kabla i styki? Brr, z tymi pierścieniami to spore przegięcie.

Dlatego dobrze, że ktoś (owa Delta) zbija cenę, ja bym kupił, zawsze można sobie te styki czymś przesłonić lub zamazać, jeśli okaże się, że przeszkadzają, a w razie złej jakości (jeśli takie coś można skopać), to można zareklamować i tyle. Płacić 400 zł za trzy kawałki rury, jezu. I 280 zł przyszłoby mi z trudem
    Te wystające druty wyglądają nieciekawie, ale sprzedawca daje gwarancję
    2 lata.
    POzdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a to jest czysto mechaniczne?

jesli sie nie myle, to body w jakis sposob dostaje informacje, ze dziura jest do przemnozenia przez krotnosc konwertera. na chama to sie to pewnie da nawet na poziomie drucikow zrobic, ale czy to tak wlasnie wyglada?

tak pytam, bo nie wiem. ani bynajmniej nie upieram sie, ze te dodatkowe cuda "mnozace" wartosc przeslony uzasadniaja mordercze ceny tych kawalkow plastiku
    www albo tez flickr

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów