Jasność, widze jasność...
Czyli koleś z Allegro miał rację...
Bez pilnika się nie obejdzie![]()
Jasność, widze jasność...
Czyli koleś z Allegro miał rację...
Bez pilnika się nie obejdzie![]()
Polecam Pana Kubiska z Allegro, solidna firma. Podpinałem u niego te pierścienie i wszystko działało jak należy. Ale ja nie mam szkieł EF-S. Jeżeli pisze, że na takich nie działa to z całą pewnością tak właśnie jest. A te Kenko bardzo solidnie wyglądaję. Zresztą to dobra firma, mam ich TC 1.4 i wszystkim gorąco polecam.
FOTOINKWIZYTOR
witam
chcialbym zakupic pierscienie posrednie do makro firmy marumi badz tez kenko,oczywiscie zdaje sobie sprawe ze najlepszym rozwiazaniem bylby obiektyw do makro, ale niestety cena
co myslicie o tych pierscieniach?
pozdrawiam
Repsol
Repsol
Jakaś puszka, jakieś szkło, jakoś idzie
posiadam pierscienie marumi i jestem zadowolonyale to tylko kawalek plastiku i metalu.. wiec zasadniczych roznic nie powinno byc pomiedzy innymi firmami (w moich bez pilowania nie da sie podlaczyc obiektywu APS-C)
Było tu ostatnio bardzo dużo na ten temat. Poszukaj trochę
http://canon-board.info/showthread.php?t=13112
http://canon-board.info/showthread.php?t=13294
to tylko niektóre linki.
Da się podłączyć obiektyw do APS-C !!!!! Bez piłowania nie da się podłączyć obiektywu EF-S . Wszystkie sigmy , tamrony i inne szkła przeznaczone do APS-C da się założyć .Zamieszczone przez alx_80
hmmm racjaZamieszczone przez Tomasz1972
ale mi chodzilo o szkla robione tylko pod aps-c (czyli np EF-S u canona itd) wiec w tej kwestii sie zgadzamy
z tym ze nie wszystkie tamrony i inne szkla przeznaczone do APS-C da sie zalozyc (tokina 12-24 np)
Mozna zalozyc tylko te obiektywy ktore dzialaja z FF![]()
chociaz nowsze wersje pierscieni posrednich nie maja juz takich ograniczen![]()
Wszystkie tamrony , sigmy itd da się założyć pomimo tego , że są przeznaczone dla APS-CZamieszczone przez alx_80
Tylko CANON EF-S ma wystającą dupkę , która nie wchodzi do pierścieni .
Zamieszczone przez Tomasz1972
hehe no z ta wystajaca dupka to przesadzili
w kazdym razie bez bicia przyznaje sie do bledu
![]()
bylem pewny ze to przypadlosc wszystkich obiektywow robionych pod cropa
![]()
![]()
...ale podobno czlowiek cale zycie sie uczy a i tak glupi umiera
pozdrawiam :cool:
czyli generalnie zakladam ze makro z tychze pierscieni wychodzi calkiem calkiem, czy tak?![]()
Repsol
Jakaś puszka, jakieś szkło, jakoś idzie