Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Wątek: Pierścienie pośrednie

Dopiero zaczyna Awatar k.y.h

Domyślnie

napisał Repsol
    czyli generalnie zakladam ze makro z tychze pierscieni wychodzi calkiem calkiem, czy tak?
    IMO to puszka jest potrzebna do zdjęcia chyba samym pierścieniem się nie da...
    Zależy jakiego powiększenia(odwzorowania) się spodziewasz i przy pomocy jakiego szkla...
    Bardziej ekstremalne "makro" "wychodzi" z mieszka, co może być nawet bardziej korzystne finansowo...
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

najlepiej jak najlepszego
    generalnie chodzi o fotki robaszkow, listkow, kwiatkow i tego typu rzeczy a szklo to tamron 28-75 f/2,8
    Repsol
    Jakaś puszka, jakieś szkło, jakoś idzie

Dopiero zaczyna Awatar lukimy
    Miasto
    Katowice/Częstochowa

Question pierścienie pośrednie?? makro-co wybrać??

Witajcie canonierzy!! chciałem spóbować fotog. makro, więc pytam praktykujących jakie pierścienie pośrednie będą właściwe do canon 400D ?? dziękuje z góry za odpowiedzi....pozdr.
    400 D; grip; kit 18-55; 55-200;tamron 28-75/2,8; 430EX

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

oszczędzę moderatorów
    http://canon-board.info/search.php + kenko
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

dokładnie. Nalepiej a przynajmniej najtanej na początek pierścienie pośrednie Kenko, nadadzą się napewno
    pozdr.
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Bywalec

Domyślnie

a moze przejsciowka na m42, pierscienie i jakis np helios na poczatek
    bo jezeli mowicie o pierscieniach kenko z przeniesieniem elektroniki to jak dobrze pamietam to troche kosztuja

macro na m42 moze wyjsc taniej a przeciez i tak raczej w macro ostrzy sie manualnie wiec nie jest to jakis wielki problem (tak mi sie wydaje, w macro sie raczej nie bawie poza przystawianiem odwróconej 50/1.8 do jupitera 135 xD) wyjdzie cos kolo 30zl przejsciowka, 30 pierscienie i 40-50 helios, a kenko z przeniesienem elektroniki to cos kolo 300 (o ile dobrze kojarze, moge sie mylic, nie bijcie )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiwo Zobacz posta
    a moze przejsciowka na m42, pierscienie i jakis np helios na poczatek
    bo jezeli mowicie o pierscieniach kenko z przeniesieniem elektroniki to jak dobrze pamietam to troche kosztuja

macro na m42 moze wyjsc taniej a przeciez i tak raczej w macro ostrzy sie manualnie wiec nie jest to jakis wielki problem (tak mi sie wydaje, w macro sie raczej nie bawie poza przystawianiem odwróconej 50/1.8 do jupitera 135 xD) wyjdzie cos kolo 30zl przejsciowka, 30 pierscienie i 40-50 helios, a kenko z przeniesienem elektroniki to cos kolo 300 (o ile dobrze kojarze, moge sie mylic, nie bijcie )
    nowe koło 500-600 :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    nowe koło 500-600 :P
    Marumi 13mm, 21mm,i31mm, które posiadam koszt około 450 zł 3 szt spisują się rewelacyjnie nie ma najmniejszych problemów mogę je polecić.
    Poniżej lin do kenko, marummi obecnie nie znalazałem

Kenko
    http://www.allegro.pl/item336181704_...at_tuleje.html

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

http://www.canon-board.info/search.php

+makro szukaj tylko w tytułach

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie pierścienie pośrednie z przeniesieniem automatyki- zamiennik - czy warto?

Otóż od pewnego czasu na allegro pojawiają się takowe zamienniki, http://www.allegro.pl/item369177887_pierscienie_posrednie_13_21_31mm_can on_ze_stykami.html Mają przeniesienie automatyki do EF, cena zachęcająca, czy ktoś miał do czynienia z takimi zamiennikami. Skoro pierścienie nie ingerują w optykę to w ich przypadku może mieć znaczenie jedynie jakość wykonania, trwałość, dopasowanie, bezawaryjność. Ciekawy jestem, czy używa ktoś w forumowiczów i jak się spisują. Myślę, że gdyby okazały się sprawdzone to można spróbować, Zawsze zostają Kenko i Canonw razie czego.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów