Nic takiego nie ma miejsca! Nie są gorsze w żaden sposób, również wizualny, od oryginalnych canonowskich.Zamieszczone przez aqua
Nic takiego nie ma miejsca! Nie są gorsze w żaden sposób, również wizualny, od oryginalnych canonowskich.Zamieszczone przez aqua
Czasem fotografuje małe ptaszki a moja 300 ma nim. 2.5m, ptszki sa bizej i wtedy pierścienie potrzebne, a obiekty sa ruchome.
Chcialem Was zapytac czy pierscienie posrednie firmy Kenko sa w 100 % kompatibilne z EOSami?
Znalazlem dwa "modele" w niemieckich sklepach:
- pierscienie posrednie DNG KENKO CANON (12mm, 20mm und 36mm)
- pierscienie posrednie KENKO CANON EOS (12mm, 25mm, ???*)
Dziwne jest to, ze przy EOSie jest inna szerokosc pierscieni.
Moze model DNG tez jest w pelni kompatybilny z EOSami?
Ktos cos wie na ten temat?
* trzeciej wielkosci nigdzie nie znalazlem (moze nie ma)
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Tak pierscienie jesli sa z bagnetem EOSa to beda dzialac to jest tylko/az prezeniesienie elektroniki, zwykle kabelki ;-)
DNG tez dzialaja z EOSami tylko nie wiem czy w 100%
Ma ktos moze te pierscienie ?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Jesli sa kompatybilne z EF to musza dzialac. To tylko rurka z dziurka i kilka kabelkow w srodku![]()
No właśnie, jak to jest z tymi pierścieniami DG?
Są kompatybilne z mocowaniem EF-S czy tylko EF?
Cytat z Aukcji na Allegro:
"UWAGA!!!
Pierścienie nie współpracują z obiektywami Canon EF-S!
Między innymi z: EF-S 10-22 mm, EF-S 17-85 mm, EF-S 18-55 mm, EF-S 60 mm Macro"
ja miałem pierścienie marumi, nie dało się do nich podpiąć obiektywów EF-S, z kenko pewnie tak samo bedzie
Ja mam pierścienie Marumi i działąją bez zastrzeżeń ale fakt, że nie mam obiektywów EF-S.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.