a owszem... moj ukochany sklep foto ma je na stanie: http://kamera-express.nl/index.php?p...subsubtype=476
tak ze yeti to to nie jest![]()
a owszem... moj ukochany sklep foto ma je na stanie: http://kamera-express.nl/index.php?p...subsubtype=476
tak ze yeti to to nie jest![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 26-05-2008 o 23:05 Powód: Automerged Doublepost
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
A ja obserwowałem 3 aukcje:
1. tę, o której pisze autor wątku - chyba za 279 PLN,
2. Kenko za 399 PLN (te właśnie kupiłem) oraz
3. Kenko za 499 PLN (na pudełku napis że do EF/EFS).
W pierwszym przypadku 15 sztuk sprzedano w ciągu ca. 2 tygodni, w drugim - 2 sztuki w tydzień, w trzeci 2 sztuki nie zostały w ogóle sprzedane.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
A ile to coś jest warte? Ile są warte hiperzaawansowane kawałki druta lub kabla i styki? Brr, z tymi pierścieniami to spore przegięcie.
Dlatego dobrze, że ktoś (owa Delta) zbija cenę, ja bym kupił, zawsze można sobie te styki czymś przesłonić lub zamazać, jeśli okaże się, że przeszkadzają, a w razie złej jakości (jeśli takie coś można skopać), to można zareklamować i tyle. Płacić 400 zł za trzy kawałki rury, jezu. I 280 zł przyszłoby mi z trudem![]()
Na zdjęciach wyglądają dość porządnie. Ja również uważam, że nie ma co przepłacać za kawałek czysto mechanicznego sprzętu.
Masz racje, ale nie do konca
Pomijam sprawe ceny, ale pierscienie to nie tylko troche rury i drutu
Wszystkie wady tanich pierscieni (np kenko) wychodza wraz z laczeniem pierscieni w wieksze zestawy. Przykladowa podpinajac 100/2,8 makro pod 4 pierscienie Kenko musze juz miedzy sanki makro a koniec obiektywu wlozyc kawalek gumku do mazania zeby podtrzymywala mi obiektyw. Bez tego usprawnienia obiektyw opada na tyle (brak sztywnosci zestawu) ze pojawia sie delikatna winieta w dwoch górnych rogach kadru.