Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

axk

Może dokłądnie i ze zrozumieniem przeczytaj o czym piszę.
    Kradzież i jej opis to przykład pokazujący jak ze zwykłej kradzieży używając tego o czym pisał McKane można zrobić na rympał "krótkotrwałe użycie".
    Jesli chodzi o wymuszenie płatności to nie opskarżam bezpodstawnie,sam doświadczyłem choć nie w zupęłnie "bezpośredniej formie", natomiast moje wujostwo w bezpośredniej i nie negocjowalenej formie.
    I teraz mam się zastanowić niby nad czym? Czy pisac czy w ogole nie pisać o faktach? Można wmieść pod dywan ,nie ma sprawy.

Ilość czy też dostępnośc księży nie ma absolutnie żadnego związku z ich "jakością".To chyba oczywiste.
    Więc nie wiem po co podajesz ten przykład czy argument na coś?Na co?
    Nie bardzo go rozumiem w tym kontekście w jakim piszę,bo niby mam całować po rękach że w ogóle są i w dostatku? Skakać i merdać ogonem?
    Ich ilość i dostępnośc ma równoważyć bezwzględnie określenie-spadochron : "ksiądz jest też człowiekiem" ?

McKane :
    Właśnie skończyłem swój bełkot, za chwilę będzie miło i spokojnie.
    Faktycznie nie ma o czym dyskutować , to co się widzi jest proste do interpretacji.
    Z mojej strony EOT.
    Ostatnio edytowane przez Amat ; 25-05-2008 o 11:33

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amat Zobacz posta
    Ilość czy też dostępnośc księży nie ma absolutnie żadnego związku z ich "jakością".To chyba oczywiste.
    To w ogóle nie jest oczywiste. Skąd wiesz jak ilość przekłada się na jakość skoro nie poznałeś nawet 1% księży w tym kraju ?
    To tak jakbyś napisał że Canon robi aparaty do **** bo Twój się popsuł po miesiącu a znajomemu nie wychodzą fajne zdjęcia - po co szukać innych argumentów przecież na oko już widać że firma do kitu.

Właśnie skończyłem swój bełkot, za chwilę będzie miło i spokojnie.
    Jest miło i spokojnie tylko zupełnie niemerytorycznie.

to co się widzi jest proste do interpretacji.
    No to jest zdanie roku chyba Nie masz nic wspólnego z ogólnie pojętą nauką prawda ? To pytanie retoryczne bo gdybyś miał to wiedziałbyś że to co się widzi najczęściej jest cholernie trudne w interpretacji.

Oficjalnie zapraszam Cię do mnie na wykopy archeologiczne ... postawię Cię przed profilem ziemnym, kupię kawę, nakarmię jeśli będziesz głodny, podczyszczę wszystko tak żebyś miał jak najlepsze warunki i poproszę o interpretację ... zobaczysz wtedy jak teoria różni się od praktyki.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Może dokłądnie i ze zrozumieniem przeczytaj o czym piszę.
    Zawsze dokładnie czytam każdy Twój post w tym wątku.

Kradzież i jej opis to przykład pokazujący jak ze zwykłej kradzieży używając tego o czym pisał McKane można zrobić na rympał "krótkotrwałe użycie".
    Jesli chodzi o wymuszenie płatności to nie opskarżam bezpodstawnie,sam doświadczyłem choć nie w zupęłnie "bezpośredniej formie", natomiast moje wujostwo w bezpośredniej i nie negocjowalenej formie.
    Oczywiście nie pisałeś bezpośrednio iż kapłani to osoby które dopuszczają się kradzieży oraz wymuszeń ale stwierdzenie takie jasno wynika z treści Twoich wypowiedzi. Nawet osoba pobieżnie czytająca Twoje wypowiedzi odniesie takie wrażenie.

I teraz mam się zastanowić niby nad czym? Czy pisac czy w ogole nie pisać o faktach? Można wmieść pod dywan ,nie ma sprawy.
    Nie chodzi o to "czy w ogóle nie pisać o faktach", chodzi o to iż publicznie obrażasz pewną "grupę społeczną" opierając się tylko na doświadczeniach swoich oraz swoich znajomych. Tak jak napisała McKane nie znasz nawet 1% wszystkich kapłanów którzy "pracują" w naszym kraju a wszystkie swoje oskarżenia "rozciągasz" na całą ich wspólnotę. Nad tym się zastanów (a tak na marginesie przykład z aparatem jest bardzo dobry - taka sama analogia).

Więc nie wiem po co podajesz ten przykład czy argument na coś?Na co?
    Nie bardzo go rozumiem w tym kontekście w jakim piszę,bo niby mam całować po rękach że w ogóle są i w dostatku? Skakać i merdać ogonem?
    Przykład podałem aby pokazać iż nie szanujesz tego co masz (czyli posługi kapłańskiej). Zauważ iż piszesz o tym iż kapłani są tacy a tacy, robią to i to, ale są i możesz skorzystać z ich posługi. Ciekawe co byś zrobił gdybyś takiej możliwości nie miał. Lepiej chyba zapłacić kapłanowi który będzie udzielał ślubu kwotę którą sobie życzy (i nie wnikam czy opłata jest słuszna czy nie, czy jest dobrowolna itp.) niż postawić się w sytuacji kiedy to osoba ta nie będzie dostępna i nie udzieli odpowiedniego sakramentu.
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów