Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: [jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i porady:)

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Chyba trochę przesadziłeś z tym wstrętem!! Moim zdaniem nie jest tak źle żeby od razu gościa mieszać z błotem.
    dla mnie sa wstretne i tyle. to jest moja opinia, gdyby mi dal fotograf takie sklejki z paru zdjec 4/5 i wiecej to kopnolbym go w dupsko chyba. tryptyki do 3 zdjec jeszcze ujda ale musza byc jakos uzasadnione a tytaj zadnego uzasadnienia nie ma. niektore zdjecia bla bla bla... moze i sa dobre ale niech wklei je tutaj na forum w wiekszym rozmiarze a nie jakies znaczki pocztowe wklejone na wieksze zdjecie
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony

Domyślnie

Moja porada jest taka: po zgraniu zdjęć z ceremonii postaraj się zrobić 2 może 3 wersje tego samego zdjęcia, następnie przedstaw wszystkie nowożeńcom i niech sami sobie wybiorą to co im pasuje. Będą mieli swoją wizję fotoalbumu. Wiem że przysporzy to większych nakładów pracy, ale najważniejsze jest przecież to, żeby klient był zadowolony szczególnie jeśli chodzi o pamiątkę z tekiego wydarzenia.
    I owszem, fajny pomysł!

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    dla mnie sa wstretne i tyle. to jest moja opinia, gdyby mi dal fotograf takie sklejki z paru zdjec 4/5 i wiecej to kopnolbym go w dupsko chyba. tryptyki do 3 zdjec jeszcze ujda ale musza byc jakos uzasadnione a tytaj zadnego uzasadnienia nie ma. niektore zdjecia bla bla bla... moze i sa dobre ale niech wklei je tutaj na forum w wiekszym rozmiarze a nie jakies znaczki pocztowe wklejone na wieksze zdjecie
    Nie wiem jakie zdjęcia robisz. Wiem, że napisałeś bardzo dużo postów. Ale w temacie wartościowe posty wszystko chyba jeszcze przed Tobą (wiek taki? jeśli to prawda co podajesz, bez urazy!)

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

[jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i poradyto twoja prosba w tytule,

a potem:

Cytat Zamieszczone przez jockerek Zobacz posta
    tak się składa, że wszsycy są zadowoleni więc mogę powiedzieć że się sprawdziłem jako fotograf ślubny, jak dotąd darmowy ale od czegoś trzeba zacząć.
    myślę, że zbędne ci opinie i porady...

Coś już napisał

Domyślnie

Mnie się podoba. Coś nowego, innego. Pomijam pewne aspekty techniczne ale ogólne wrażenie jest na +.
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    Mnie się podoba. Coś nowego, innego. Pomijam pewne aspekty techniczne ale ogólne wrażenie jest na +.
    a co jest nowego innego..??

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    myślę, że zbędne ci opinie i porady...
    Wyjąłeś mi to z ust

Generalnie zdjęcia złe nie są, na forum już roztrząsaliśmy o wiele większe tandeciarstwo
    Panowie, moim zdaniem - jeśli młodym przypasowały - to jak na pierwsze zdjęcia, bez wyrobionego własnego stylu - wydaje mi się, że mogą być. Proponuję jednak więęęęcej pokory, a nie nerwowe reagowanie na krytykę.
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ripek juz sie wcześniej wyraził, nic dodać....

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jockerek napisal ze focił za friko. Ciekaw jestem ile Panowie profesjonaliści biorą za fotografowanie ślubu (powiedzmy że przygotowanie do ceremonii, kościół, plener oraz wesele). Jeśli nie jest to żadna straszna tajemnica to chętnie się dowiem.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Masz oko i niektóre ujęcia są ciekawe.
    a o to nie tak łatwo

zgadzam się z krytyką i radami kolegów
    jeżeli wyciągniesz wnioski z niej to będziesz się rozwijał

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    wiesz parze mlodej sie wszystko podoba bo.....
    to jest odpowiedź dlaczego fotograf robiący kicz lub słabe fotki ma zamówienia

Zablokowany

Domyślnie

jockerek napisal ze focił za friko. Ciekaw jestem ile Panowie profesjonaliści biorą za fotografowanie ślubu (powiedzmy że przygotowanie do ceremonii, kościół, plener oraz wesele). Jeśli nie jest to żadna straszna tajemnica to chętnie się dowiem.
    Toś zapytał. Inne są stawki w Pcimiu, inne w Krakowie, inne w Wawie.
    Na wioskach za 400 złotych ,,pan z aparatem'' zrobi ci wesele, w Kraku za wedding z plenerem wyjazdowym (morze lub inna wycieczka) wywalisz 2,5- 3k. Wszystko jest względne. Autor wątku wystawił swój debiut i musiał się liczyć z konsekwencjami. Tu na forum jest więcej doświadczonych weddingowców niż fotoreporterów. Lepiej o tym pamiętać, gdy pyta się o rady takich wyjadaczy
    Uważam, że jak dotąd nie został poważnie rozjechany walcem, wyłączając nie znanego mi z dorobku zdjęciowego, acz bardzo krytycznego FOTOGRAFA.
    Słusznie jednak stara gwardia wytknęła autorowi wątku niekonsekwencję - gdy się prosi o opinię, nie powinno się być przekonanym o swojej nieomylności. To się żre.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów