Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: [jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i porady:)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

wiesz parze mlodej sie wszystko podoba bo mama jeszcze w sobie emocje ze swojego slubu i ciesza sie ze wujek Janek i ciocia Stasia sa na zdjeciach a oni sa uchyceni w chwili ich zycia. jednak dales zdjecia na forum wiec licz sie z krytyka lepsza lub zla. niestety ale inaczej nie da sie tego opisac ze zdjeciazalatuja tandeta i wiosk, tylko sie nie obrazaj i nie mow ze trzeba od czegos zaczac. nie chce mi sie tlumaczyc co jest zle bo dla mnie wszystko. po co na jedne zdjecie dales po 4/5 i wiecej zdjec? to jest tak wstretne ze patrzec sie na to nie da. ale ja tam sie nie znam i znawcy tematu niechs ie wypowiedzia. zycze powodzenia
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    to jest tak wstretne ze patrzec sie na to nie da. ale ja tam sie nie znam i znawcy tematu niechs ie wypowiedzia. zycze powodzenia
    Chyba trochę przesadziłeś z tym wstrętem!! Moim zdaniem nie jest tak źle żeby od razu gościa mieszać z błotem.

Jeśli chodzi o moją opinię to niektóre zdjęcia są całkiem niezłe, a w niektórych po prostu przedobrzyłeś sprawę. Moja porada jest taka: po zgraniu zdjęć z ceremonii postaraj się zrobić 2 może 3 wersje tego samego zdjęcia, następnie przedstaw wszystkie nowożeńcom i niech sami sobie wybiorą to co im pasuje. Będą mieli swoją wizję fotoalbumu. Wiem że przysporzy to większych nakładów pracy, ale najważniejsze jest przecież to, żeby klient był zadowolony szczególnie jeśli chodzi o pamiątkę z tekiego wydarzenia.

Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Chyba trochę przesadziłeś z tym wstrętem!! Moim zdaniem nie jest tak źle żeby od razu gościa mieszać z błotem.
    dla mnie sa wstretne i tyle. to jest moja opinia, gdyby mi dal fotograf takie sklejki z paru zdjec 4/5 i wiecej to kopnolbym go w dupsko chyba. tryptyki do 3 zdjec jeszcze ujda ale musza byc jakos uzasadnione a tytaj zadnego uzasadnienia nie ma. niektore zdjecia bla bla bla... moze i sa dobre ale niech wklei je tutaj na forum w wiekszym rozmiarze a nie jakies znaczki pocztowe wklejone na wieksze zdjecie
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Moja porada jest taka: po zgraniu zdjęć z ceremonii postaraj się zrobić 2 może 3 wersje tego samego zdjęcia, następnie przedstaw wszystkie nowożeńcom i niech sami sobie wybiorą to co im pasuje. Będą mieli swoją wizję fotoalbumu. Wiem że przysporzy to większych nakładów pracy, ale najważniejsze jest przecież to, żeby klient był zadowolony szczególnie jeśli chodzi o pamiątkę z tekiego wydarzenia.
    I owszem, fajny pomysł!

dla mnie sa wstretne i tyle. to jest moja opinia, gdyby mi dal fotograf takie sklejki z paru zdjec 4/5 i wiecej to kopnolbym go w dupsko chyba. tryptyki do 3 zdjec jeszcze ujda ale musza byc jakos uzasadnione a tytaj zadnego uzasadnienia nie ma. niektore zdjecia bla bla bla... moze i sa dobre ale niech wklei je tutaj na forum w wiekszym rozmiarze a nie jakies znaczki pocztowe wklejone na wieksze zdjecie
    Nie wiem jakie zdjęcia robisz. Wiem, że napisałeś bardzo dużo postów. Ale w temacie wartościowe posty wszystko chyba jeszcze przed Tobą (wiek taki? jeśli to prawda co podajesz, bez urazy!)

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Masz oko i niektóre ujęcia są ciekawe.
    Ale kolorystyka tych zdjęć to... *&%*^*&. Wygląda jakby każda fotka była z innej imprezy i innej parafii
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 21-05-2008 o 19:57
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Masz oko i niektóre ujęcia są ciekawe.
    a o to nie tak łatwo

zgadzam się z krytyką i radami kolegów
    jeżeli wyciągniesz wnioski z niej to będziesz się rozwijał

wiesz parze mlodej sie wszystko podoba bo.....
    to jest odpowiedź dlaczego fotograf robiący kicz lub słabe fotki ma zamówienia

Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    to jest odpowiedź dlaczego fotograf robiący kicz lub słabe fotki ma zamówienia
    to sie grubo mylisz bo mnie nie interesuja takie fotki ja te tutaj pokazane.

jockerek prosil o szczere opinie to wyrazilem swoja, a jesli ktos sie z nia nie zgadza to ja go bic nie bede. sa gusta i gusciki i mi to sie nie podoba proste
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

to sie grubo mylisz bo mnie nie interesuja takie fotki ja te tutaj pokazane.
    chyba mnie nie zrozumiałeś
    k woli wyjaśnienia
    zgadzam się z twoją opinią i uzupełniam, że ilość zamówień również nie świadczy
    o jakości fotografii tylko o marketingu czy zapotrzebowaniu

Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    chyba mnie nie zrozumiałeś
    k woli wyjaśnienia
    zgadzam się z twoją opinią i uzupełniam, że ilość zamówień również nie świadczy
    o jakości fotografii tylko o marketingu czy zapotrzebowaniu
    no to faktycznie zle zrozumialem. myslalem ze to jakis atak na mnie ze wzgledu na moje wypowiedzi
    pzdr
    Canon? moze niedlugo!

Coś już napisał

Domyślnie

Mnie się podoba. Coś nowego, innego. Pomijam pewne aspekty techniczne ale ogólne wrażenie jest na +.
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów