http://rafaello.carbonmade.com/
Dzięki za odwiedziny![]()
http://rafaello.carbonmade.com/
Dzięki za odwiedziny![]()
Witam
W zeszły weekend zdarzyło mi się pstrynąć ślub i chciałbym zapytać czy wmiarę to wygląda i na co jeszcze ewentualnie mógłbym zwrócić uwagę.
http://rafaello.carbonmade.com
Są tam do obejrzenia składanki ze zdjęć, aby było można szybciej się zapoznać z tym so oferuję, lecz pojedynczo również jest możliwość przejrzenia pod podanym tam linkiem.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odwiedziny
Rafał
Jak dla mnie zalatuje tandeta....te dwu kolorowe zdjecia itd....Mi sie nie podoba ale to tylko moje zdanie
Pozdro
Też nie jestem zwolennikiem tego typu akrobacji. Ale jeśli młodym sie podoba...
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
wiesz parze mlodej sie wszystko podoba bo mama jeszcze w sobie emocje ze swojego slubu i ciesza sie ze wujek Janek i ciocia Stasia sa na zdjeciach a oni sa uchyceni w chwili ich zycia. jednak dales zdjecia na forum wiec licz sie z krytyka lepsza lub zla. niestety ale inaczej nie da sie tego opisac ze zdjeciazalatuja tandeta i wiosk, tylko sie nie obrazaj i nie mow ze trzeba od czegos zaczac. nie chce mi sie tlumaczyc co jest zle bo dla mnie wszystko. po co na jedne zdjecie dales po 4/5 i wiecej zdjec? to jest tak wstretne ze patrzec sie na to nie da. ale ja tam sie nie znam i znawcy tematu niechs ie wypowiedzia. zycze powodzenia
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Masz oko i niektóre ujęcia są ciekawe.
Ale kolorystyka tych zdjęć to... *&%*^*&. Wygląda jakby każda fotka była z innej imprezy i innej parafii![]()
Ostatnio edytowane przez sergi ; 21-05-2008 o 19:57
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Chyba trochę przesadziłeś z tym wstrętem!! Moim zdaniem nie jest tak źle żeby od razu gościa mieszać z błotem.
Jeśli chodzi o moją opinię to niektóre zdjęcia są całkiem niezłe, a w niektórych po prostu przedobrzyłeś sprawę. Moja porada jest taka: po zgraniu zdjęć z ceremonii postaraj się zrobić 2 może 3 wersje tego samego zdjęcia, następnie przedstaw wszystkie nowożeńcom i niech sami sobie wybiorą to co im pasuje. Będą mieli swoją wizję fotoalbumu. Wiem że przysporzy to większych nakładów pracy, ale najważniejsze jest przecież to, żeby klient był zadowolony szczególnie jeśli chodzi o pamiątkę z tekiego wydarzenia.
Nie mam nic do Ciebie, ale (z własnego doświadczenia) po foceniu jednej ceremonii byłbym daleki od nazwania się fotografem ślubnym. Podejrzewam, że nadal nie zasługuję na takie miano. Tak jak napisał FOTOGRAF, młodym się wiele podoba, bo ma to dla nich emocjonalny związek. Chociaż mogę się mylić, być może jesteś zadowolony z każdego zdjęcia? Być może powstałe fotografie są odzwierciedleniem tego, co sobie wcześniej obmyśliłeś? Jeśli tak, to naprawdę gratulujęPo pierwszym ślubie byłem daleki od stwierdzenia, że wszystko poszło po mojej myśli, że niczego nie zapomniałem i że ujęcia mnie satysfakcjonują. I nie chcę powiedzieć, że Twoje zdjęcia są złe, część ma potencjał, ale...
To było po pierwsze, teraz po drugie - obróbka. W dzisiejszych czasach, to prawie tak istotne jak zrobienie zdjęcia. Sorry, ale te kolorowe postacie na czarno-białym tle wyglądają jak wklejone w paincie. O wieeele lepszy byłby ich odbiór, gdyby były albo czarno-białe, albo kolorowe.
A tak na podsumowanie tego wypracowanka, pochyl wspólnie ze mną głowę przed osobami takimi jak Kalina czy iczek, porównaj to do swoich zdjęć i wyciągnij wnioski. Ja tak robię....
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
Ja nie wątpię. Rynek ślubny jest szeeeeeroki i każdy rodzaj fotografii ślubnej przyjmie
Prawda jest taka że dla młodych każde zdjęcie NA KTÓRYM SĄ jest przeważnie dobre. Pytanie czy fotograf spocznie na laurach czy nie. Tu rozwidla się ścieżka kariery. W jedną stronę idzie się do sukcesu. W drugą do tandeciarstwa.
Wybierz właściwą.
Witamy wśród fotografów ślubnych![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II