Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: [jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i porady:)

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

ale marudzicie! i tak są lepsze np od jakichkolwiek.... moich
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    to jest odpowiedź dlaczego fotograf robiący kicz lub słabe fotki ma zamówienia
    to sie grubo mylisz bo mnie nie interesuja takie fotki ja te tutaj pokazane.

jockerek prosil o szczere opinie to wyrazilem swoja, a jesli ktos sie z nia nie zgadza to ja go bic nie bede. sa gusta i gusciki i mi to sie nie podoba proste
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    jockerek napisal ze focił za friko. Ciekaw jestem ile Panowie profesjonaliści biorą za fotografowanie ślubu (powiedzmy że przygotowanie do ceremonii, kościół, plener oraz wesele). Jeśli nie jest to żadna straszna tajemnica to chętnie się dowiem.
    Na forum są przedstawiciele wszystkich pułapów cenowych. Czyli 500-6000zł.

Fotografowanie "za friko" wcale nie zwalnia od odpowiedzialności. Nie wyobrażam sobie wymówki p.t. "Sorry zgubiłem/spaprałem wasze zdjęcia. Ale nie martwcie się, przecież nic nie płaciliście".
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    to sie grubo mylisz bo mnie nie interesuja takie fotki ja te tutaj pokazane.
    chyba mnie nie zrozumiałeś
    k woli wyjaśnienia
    zgadzam się z twoją opinią i uzupełniam, że ilość zamówień również nie świadczy
    o jakości fotografii tylko o marketingu czy zapotrzebowaniu

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jockerek Twoje zdjęcia nie przekonały mnie wogóle, zwłaszcza pod kątem ich obróbki i zaprezentowania tutaj na forum. Obejrzyj sobie portfolia dobrych fotografów ślubnych i spróbuj znaleźć tam taki sposób obrobienia zdjęć jaki Ty pokazałeś. Zobacz jak oni to robią i staraj się uczyć od nich i brać z nich przykład. Bo to co zaprezentowałeś ociera się niestety o kicz i odpustowe klimaty. Myślę, że powinieneś dokładnie przejrzeć swoje zdjęcia i wybrać kilka z nich, bo myślę, że kilka niezłych napewno znajdziesz. Przyłóż się do obróbki tych wybranych i zaprezentuj je jeszcze raz na forum, tylko pojedyńczo, a nie 5 w 1.
    I jeszcze jedno, co niektórzy Ci tu wypomnieli, zresztą słusznie. Naucz się pokory. Nawet najlepsi cały czas uczą się, więc nie popadaj w samozachwyt, że Młodym podobało się, to jesteś już fotografem ślubnym.
    A co do ceny, to nieważne jest czy robi się to za darmo czy za grube tysiące złotych. I tu i tu nie można iść na łatwiznę, tylko trzeba włożyć w to co się robi maksimum wysiłku. W końcu trzeba być świadomym znaczenia tego dnia, świadomym swoich umiejętności i możliwości, a także świadomym zobowiązania jakie się podjęło robiąc zdjęcia ślubne.
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Toś zapytał. Inne są stawki w Pcimiu, inne w Krakowie, inne w Wawie.
    Na wioskach za 400 złotych ,,pan z aparatem'' zrobi ci wesele, w Kraku za wedding z plenerem wyjazdowym (morze lub inna wycieczka) wywalisz 2,5- 3k.
    to bys sie pomylił... mam niedługo w Krzczonowie (3-5km od Pcimia.. )za 2300 i bez targów i wiele w KR gdzie niektórzy by chcieli za czapke gruszek z Pcimia. W wiekszych miastachjest wielu fotopstryków za 600-800zł i dla par które nie zauważą róznicy miedzy "coca-colą, a polo-koktą" to najlepszy wybór.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Prawda jest taka ze szeroko pojeta fotografia zrobila sie bardzo modna i konkurencja na rynku wsrod sredniakow slubnych bez mocnej marki zaczyna sie robic ogromna. To juz nie te czasy gdy lokalna, rodzinna firemka robila kicz w calym 20-100tysiecznym miescie. Ceny za polokokte beda leciec w dol, jedynie inflacja bedzie tutaj ratowac sytuacje.

Co to za problem teraz kupic sobie lustro? Zaden. Zajecie ciekawe, ambitne, imponujace plci przeciwnej, rozwijajace i wg wiekszosci niewymagajace jakiejkolwiek pracy i wiedzy. Z kim bym nie porozmawial to sami studenci tytulujacy sie "panami fotografami". Sam na tej fali wyplynalem, ciekawe jak dlugo taka tendencja sie utrzyma...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 22-05-2008 o 20:46

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    chyba mnie nie zrozumiałeś
    k woli wyjaśnienia
    zgadzam się z twoją opinią i uzupełniam, że ilość zamówień również nie świadczy
    o jakości fotografii tylko o marketingu czy zapotrzebowaniu
    no to faktycznie zle zrozumialem. myslalem ze to jakis atak na mnie ze wzgledu na moje wypowiedzi
    pzdr
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    myślę, że zbędne ci opinie i porady...
    Też tam myślę

Zdjęcia i składanki zwyczajnie kiczowate.

Co niby mają symbolizować kolorowe postacie na cz-b tle ?

Wygląda to tak moim zdaniem ... para młoda taka fajna, szczęśliwa, kolorowa a dookoła ten zły szary świat ... super optymistyczna fota z wyjątkowo optymistycznym przesłaniem.
    Straszniejszą widziałem tylko u Ripka ale dał się przekonać i szybko skasował

Ogólnie autorze tego wątku masz szczęście że komukolwiek to się podobało.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No cóż, chyba nie będę oryginalny w swojej opinii: strasznie to wszystko jarmarczne.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów