Strona 205 z 254 PierwszyPierwszy ... 105155195203204205206207215 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 041 do 2 050 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

ja kiedys mialem plany porobienia roznych rzeczy ze swoich zdjec ae jak zawsze nie bylo czasu wiec skonczyo sie na prostych akcjach... a ktory najlepszy zdecydowanie Istock... zreszto w kazdej dziedzinie Istock i SS sie licza reszta nawet niewarto sobie glowy zawracac jakimis fotoliamia czy innymi wynalazkami, strata czasu... no chyba ze jestes poczatkujacy....

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    a ktory najlepszy zdecydowanie Istock... zreszto w kazdej dziedzinie Istock i SS sie licza reszta nawet niewarto sobie glowy zawracac jakimis fotoliamia czy innymi wynalazkami
    Rypson wie co mówi a mówi to co wie...

Fotografowie z dłuższym stażem na rynku microstock mają zupełnie odmienne zdanie. Po dłuższym czasie SS pod względem przychodów spada na czwarte miejsce, za dreamstime i "fotoliamie".

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    no chyba ze jestes poczatkujacy....
    PS. A Ty już nie jesteś początkujący...? z tego co pamiętam na SS dostales sie dopiero kilka tygodni temu
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Dopiero zaczyna

Domyślnie Wyższe stoki...

Czy ktoś ma doświadczenia współpracy z Stockami typu Getta - procedura przyjęcia jako fotografujacy? - przegląd portfolio, zasady współpracy itp. z naciskiem na pytanie dotyczące procedury przyjęcia na stock.
    Zręczne ręce i nic więcej oprócz Canona Eosa 20D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Getta czy getty?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Soryyyy - Getty.
    Zręczne ręce i nic więcej oprócz Canona Eosa 20D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pointofview Zobacz posta
    Soryyyy - Getty.
    nie pamiętam aby któryś z forumowiczów chwalił się współpracą z Getty... choć kto wie...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pointofview Zobacz posta
    Czy ktoś ma doświadczenia współpracy z Stockami typu Getta - procedura przyjęcia jako fotografujacy? - przegląd portfolio, zasady współpracy itp. z naciskiem na pytanie dotyczące procedury przyjęcia na stock.
    Z tego, co czytałem - ale nie jestem pewien, bo to była luźna wypowiedź jakiegoś fotografa na zagranicznym forum - to Getty zaprasza fotografów do współpracy. Pewnie można też wysłac do nich portfolio, ale jak wygląda procedura, to nie wiem. Natomiast jeżeli ktoś jest exclusivem na Istocku i osiągnie zloty canister - czyli sprzeda 10 000 zdjęć - może aplikować do Getty i po akceptacji dodawać tam zdjęcia - oczywiście nie te same co do IS. I wiele osób tak robi. Tylko że to dosyć okrężna droga .

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Mam ostatnio problem na Istockphoto ze zgodą modela, "witness" to jest podpis świadka sesji jeśli dobrze rozumiem te pole, czy zawsze musi być ten podpis? Najpierw z rozpędu podpisałem się w tym polu ja, to dostałem komunikat że fotograf nie może byc świadkiem, dałem bez to dostałem komunikat "witness details missing from both releases" na zdjęciu były dwie osoby. Nie wiem jak w końcu powinno wyglądać prawidłowe wypelnienie, może ktoś mi pomoże...

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

witness to świadek i nie może nim być ani fotograf ani model. Musi to być jakaś osoba trzecia. Ktokolwiek... żona, babcia, kochanka
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Ale czy zawsze musi być ten świadek? Jak nie było nikogo na sesji oprócz fotografa i modela to co? Mam dać jakiś wymyslony podpis żeby zgoda przeszła?
    Ostatnio edytowane przez laur ; 22-05-2008 o 10:42

Strona 205 z 254 PierwszyPierwszy ... 105155195203204205206207215 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów