Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: Canon 1000D / XS

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę, że będzie w kicie .
    A gdyby tak canon programowo zablokował możliwość podpinania innych szkieł niż EF-Sy? Albo na przykład uniemożliwił korzystanie z L-ek? Byłby to idealny zabieg który odróżniłby serie trzycyfrowe od czterocyfrowych.
    EN57D DIGITAL.

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę, że będzie w kicie .
    To znaczy, do obiektywu będą gratis dodawać aparat?
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    A gdyby tak canon programowo zablokował możliwość podpinania innych szkieł niż EF-Sy? Albo na przykład uniemożliwił korzystanie z L-ek? Byłby to idealny zabieg który odróżniłby serie trzycyfrowe od czterocyfrowych.
    mysle ze to bylby kiepski chwyt marketingowy, gdyz nie oszukujmy sie ale sa rozne snoby, ktore kupia sobie taki 1000D, wyczytaja gdzies tam ze jakis 70-200 2.8 jest super hiper ekstra i kupia, mniej snobistyczna wersja, to kupuje normalny amator 1000D pozniej kupuje jakas Lke pozniej stwierdza ze trzeba zmienic body i tak kolo sie toczy. ja mam nadzieje ze nie dadza plastikowego bagnetu, bo 70-200 2.8 wyrwalby sie chyba za pierwszym razem kiedy zlapalibysmy tylko za body hehe choc z drugiej strony to dobry trick marketingowy, zepsul ci sie jeden aparat idz i kup drugi tym razem 450D hehe
    Moja CaroLina

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    mysle ze to bylby kiepski chwyt marketingowy, gdyz nie oszukujmy sie ale sa rozne snoby, ktore kupia sobie taki 1000D, wyczytaja gdzies tam ze jakis 70-200 2.8 jest super hiper ekstra i kupia, mniej snobistyczna wersja, to kupuje normalny amator 1000D pozniej kupuje jakas Lke pozniej stwierdza ze trzeba zmienic body i tak kolo sie toczy.
    No właśnie z tego powodu, który wymieniłeś, byłby to świetny chwyt marketingowy.
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Te Wasze pomysły to zatrważają mocno, trochę martwi też pogarda dla niezasobnych w pieniądze amatorów. Przyszli nabywcy 1000D zostali tu już odsądzeni od czci i wiary, a także rozumu i w ogóle dobrych intencji. Jednym słowem, posiadacze wyższych modeli w podnieceniu wywyższają się ponad kupców 1000D zanim Ci jeszcze zainstnieli. Oczywiście nie tyczy się to wszystkich, ale takie jest ogólne wrażenie z tego tematu.

cracku
    Guest

Domyślnie

A ja sie zaloze ze bedziecie psioczyc na ten aprat ze jest okrojony i wykastrowany

Uzależniony

Domyślnie

Zaraz tak wykastrujemy tego 1000D ze jakikolwiek supermarketowy kompakt bedzie lepszy

Niech kastruja i bedzie tani, sa osoby ktore szukaja cyfrowej lustrzanki i 95% funkcji nie beda uzywac. Moj kolega szuka jakiegos taniego 300D zeby podpinac do niego M42, po prostu potrzebuje taniej dobrej matrycy. Wystarczy tryb P/M/Av/Tv tego nie wykastruja.
    Wiec moze bedzie body dla niego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Zaraz tak wykastrujemy tego 1000D ze jakikolwiek supermarketowy kompakt bedzie lepszy
    No a jak bylo z 300d pod wzgledem ilosci opcji i "konfigurowalnosci"? moj poprzedni kompakt N990 byl bardziej zaawansowany niz 300d.

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Niech kastruja i bedzie tani, sa osoby ktore szukaja cyfrowej lustrzanki i 95% funkcji nie beda uzywac. Moj kolega szuka jakiegos taniego 300D zeby podpinac do niego M42, po prostu potrzebuje taniej dobrej matrycy. Wystarczy tryb P/M/Av/Tv tego nie wykastruja.
    IMO to akurat pierwsze co pojdzie na odstrzal Widzialem wiele kompaktow bez M czy nawet Av/Tv... W przeciwnym wypadku czym mialby sie roznic ten aparat od 450d... no chyba ze wydadza po raz 2-gi 350d/400d tyle ze z innym numerkiem

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    IMO to akurat pierwsze co pojdzie na odstrzal Widzialem wiele kompaktow bez M czy nawet Av/Tv... W przeciwnym wypadku czym mialby sie roznic ten aparat od 450d... no chyba ze wydadza po raz 2-gi 350d/400d tyle ze z innym numerkiem
    Nic z obstawianych przez was rzeczy nie pójdzie na odstrzał. Nikona D60 czy Sony A200 nie wykastrowano, a i tak są w cenie sporo poniżej 2K zł, więc 1000D musi być na tym polu konkurencyjny.
    EN57D DIGITAL.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ha ! Będzie miał dwa lustra...albo i trzy oraz zestaw do makijażu
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów