Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Allegro - martino000

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

negatyw za 3000 zł....nie dziękuję postoję
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna Awatar OAKS
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    negatyw za 3000 zł....nie dziękuję postoję
    Ale jaka przyjemność...

Dopiero zaczyna Awatar rzukov

Domyślnie

Nie chcesz - nie kupuj. A jak Ci źle to kup w Polsce. Ja kupiłem i jestem zadowolony.
    piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, siedemdziesiąt dwieście eF cztery IeS, kilka eM czterdzieści dwa

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzukov Zobacz posta
    Nie chcesz - nie kupuj. A jak Ci źle to kup w Polsce. Ja kupiłem i jestem zadowolony.
    No nic odkrywczego raczej nie napisałeś - gratuluję bardzo tanich zakupów. I co najważniejsze - udanych...
    Zanim zacznie się jednak wyśpiewywać pochwalne peany warto uświadomić innym jakie ryzyko podejmują kupując sprzęt, który w razie zaginięcia jest ubezpieczony na ... 70zł. Chyba, że sprzedawca w takowym przypadku zwróci kupującemu np 3000zł bez mrugnięcia okiem to jak najbardziej warto.
    Jednak skoro podejmujecie takie ryzyko to równie dobrze możecie samemu zamówić sprzęt w Usa/Azji jeszcze taniej i poprosić sprzedającego o wysyłkę jako gift oraz ubezpiecznie paczki na kilka złotych aby nie wzbudzać podejrzeń Pana Celnika...
    sorry ale zęby zjadłem niegdyś na zabawach sprzętem z usa i wiem, że nie ma nic za darmo. Odsetek paczek skradzionych a zwłaszcza splądrowanych jest bardzo duży - zamiast szkła dostaniesz pomarańczko ( to akurat z autopsji ) i co wtedy? Ależ owszem, dostaniesz odszkodowanie od ręki - całe 30$...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 22-04-2008 o 23:15

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Odsetek paczek skradzionych a zwłaszcza splądrowanych jest bardzo duży - zamiast szkła dostaniesz pomarańczko ( to akurat z autopsji ) i co wtedy? Ależ owszem, dostaniesz odszkodowanie od ręki - całe 30$...
    dołoże ja swoje 5 groszy, wysylam sporo paczek za granice i sporo dostaje niestety nie ze sprzętem i dużo mniej wartościowymi rzeczami bo warte najwyżej 100-200 zł na których jest napisane, że są to owady czy jaja i paczki nie dochodzą czy są splądrowane, powiem szczerze nie zaryzkował bym 3 tys wiedząc jak paczka jest ubezpieczona to poprostu jest jak proszenie się o okradzenie:-) . Wiem każdy z nas nie ma kasy, a na zoszczędzenie kilku stówek zysku to duża pokusa, ale przemyślcie czy strata kilku tys jest wart tego.

Bywalec

Domyślnie

Właśnie wystawiliście gościa celnikom i skarbówce. Gratulacje.
    Moja księgowa twierdzi, że ludzie ze skarbówki regularnie czeszą aukcje i forumy hobbystyczne w poszukiwaniu takich informacji. Więcej takich tematów, a handel sprzętem foto będzie odbywał się w podziemiu. Choć już teraz jest strasznie dziwny.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Właśnie wystawiliście gościa celnikom i skarbówce. Gratulacje.
    Moja księgowa twierdzi, że ludzie ze skarbówki regularnie czeszą aukcje i forumy hobbystyczne w poszukiwaniu takich informacji. Więcej takich tematów, a handel sprzętem foto będzie odbywał się w podziemiu. Choć już teraz jest strasznie dziwny.
    Czemu dziwny trzeba sprowadzać sprzęt przez firmy lub samemu i jak trzeba zapłacić cło to zrobić to, a nie obchodzić różnymi kruczkami prawnymi wiem Polak potrafi, tego nas uczyli inni może warto być uczciwym, a nie kombinatorem i życie będzie dużo prostsze. Powiem tak prosto Kali ukraść to dobrze a Kalemu to źle.Co do celników oni dobrze wiedzą jak ten proceder przebiega nie muszą
    tu czytać.

Początki nałogu

Domyślnie

A celnik ma prawo i tak otworzyc paczke, nawet ta za 30$ i wycenic po swojemu. Jak obiektyw jedzie w pachnacym nowoscia opakowaniu to dyskusja bedzie trudna. Z drugiej strony ci ludzie wysylaja naprawde duze ilosci sprzetu i o dziwo przychodzi bez zajakniecia, wiem bo korzystalem :-)). Mnie raczej martwi co jesli przyjdzie uszkodzony ?
    Zostaje tylko zwrot.
    Jak by nie bylo, to ceny jednak sa rewelacyjne. Czasem warto zaryzykowac, najwyzej zaplaci sie clo, i wyjdzie tyle co zakup w Polsce.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Nie rozumiem tej dyskusji. Jak gość wystawia sprzęt foto po takiej a nie innej cenie to zobowiązany jest Umową. Jak go sprowadzi i czy jakieś przepisy ominie to Cię nie interesuje. Jeśli sprzętu Ci nie dostarczy i kasy nie zwróci to zgłaszasz sprawę na allegro. Jeżeli i oni nie poradzą sobie to gość zostaje usunięty a sprawa trafia do prokuratury.

Początki nałogu

Domyślnie

>>zostaje usunięty a sprawa trafia do prokuratury

Allegro to moze mu zawiescic konto, prokuratura sie zainteresuje jak zalozysz mu sprawe. Tak czy owak jestes w plecy na 3000 :-)
    Tyle ze sprzet z USA jest naprawde w tej chwili tak tani, ze oplaca sie ciagnac nawet z clem i Vatem. Wysyp ofert wiec nie dziwi. A jak sprzedajacemu zalezy, to zostanie TIPem zza oceanu :-) Zreszta w naszym dziale Sprzedam tez juz widac pierwsze oferty.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów