Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Allegro - martino000

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

nowart----> Tak z ciekawości sprawdziłem martin0000 pod kątem 5D i też zonk. Ostatnio sprzedawał za 4899 zł a teraz już o stówkę więcej. Dlatego można się poirytować.
    http://www.allegro.pl/item330263551_330263551.html
    Ty czy Towers jesteście przynajmniej konsekwentni w swoich działaniach. Inni niestety próbują ugrać więcej na dużym popycie danego sprzętu chodź ich koszty własne wcale nie rosną.

Początki nałogu

Domyślnie

Przyznam, że nie rozumiem tej zabawy. Jak kogoś stać to jedzie przy okazji do USA i kupuje sprzęt. I ma. A nie się dziwi, że ktoś kto ściąga sprzęt ze Stanów chce na tym zarobić. Poza tym w Europie jest cash back na 5D więc nie rozumiem jak przy kwocie 5k PLN można się zastanawiać nad tym czy wydać te dwie stówy więcej (to jest <5%) i mieć sprzęt od ręki i z gwarancją dwa lata...
    Mordo Ty moja !

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_ochódzki Zobacz posta
    Przyznam, że nie rozumiem tej zabawy. Jak kogoś stać to jedzie przy okazji do USA i kupuje sprzęt. I ma. A nie się dziwi, że ktoś kto ściąga sprzęt ze Stanów chce na tym zarobić. Poza tym w Europie jest cash back na 5D więc nie rozumiem jak przy kwocie 5k PLN można się zastanawiać nad tym czy wydać te dwie stówy więcej (to jest <5%) i mieć sprzęt od ręki i z gwarancją dwa lata...
    Ale gdzie więcej? 5D dostaniesz ze zniżką dla forumowicza za tyle, że po odjęciu cashbacku wyjdzie niespełna 5000zł... No i masz dwa lata świętego spokoju...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 25-04-2008 o 13:01

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Osobiscie również twierdze ze ta oferta ze stanów jest średnio opłacalna/ lub kompletnie nieopłacalna zważywszy na to że w europie mamy cashback i gwarancje

Pzdr.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzukov Zobacz posta
    Ja kupowałem u tego kolesia...żadnego cła i podatku nie zapłaciłem. Wysyłka dochodzi w tydzień pocztą lotniczą a Urząd Celny sie nie przypieprzy bo wartość paczki jest wyceniana na....30$. Przynajmniej w moim przypadku tak było...tak że polecam go.
    Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    a może by tak bezpośrednio zapytać zamiast snuć domysły ??
    4 dni temu wysłałem do człowieka elaborat w postaci szeregu zapytań dotyczących sposobu wysyłki, dowodu zakupu sprzętu, cenach przy większym zamówieniu itp. Jednak co najważniejsze wypytałem dokładnie o to, co w sytuacji kiedy paczka zaginie lub zostanie splądrowana, na ile jest ubezpieczona przesyłka sugerując wcześniejsze doświadczenia kolegów i ubezpieczeniach jako gift na kilkanaście $ oraz w jakim terminie dostanę spowrotem pieniądze w przypadku zaistnienia w.w. sytuacji.
    Po kilku godzinach otrzymałem odpowiedź, cytuję dosłownie:

"nie wysylam toearu jako gift oni to znaja ,kazda paczka ubezp na 5000$"

Natychmiast odpisałem czy to wszystko co ma do powiedzenia w kontekście powyższych zapytań na których mi bardzo zależy. Odpowiedzi nie otrzymałem do dziś.
    Zastanawia mnie natomiast jakim cudem paczki przechodzą przez UC skoro nie są przesyłane jako gifty ani używki...
    Może inni mają zgoła odmienne doświadczenia jednak ja swoje wniosku już wyciągnąłem. Nad wyraz okazjonalne oferty nie raz już wyszły mi bokiem - nie mam zamiaru w razie "W" szukać gościa na drugim końcu świata i dopominać się w własne pieniądze a na pocieszenie mieć możliwość wystawienia negatywka na allegro...

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Potwierdzam. Na moje pytania otrzymałem równie lakoniczną odpowiedź.
    Mnie to wystarczyło, by przestać o tym myśleć.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Początki nałogu

Domyślnie

Moim zdaniem gosc musi byc pewny swojego, bo inaczej
    pierwszy negatyw polozylby mu interes.
    A moze ktos juz cos kupil i napisze konkretniej ?
    Duzej eLki na pewno nie przesle jako gift. Zreszta wedlug moich informacji jeden z celnikow w Wawie zna sie bardzo dobrze na sprzecie foto ( nie wiem co prawda czy sie zarejestrowal na CB :-) ).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Kto go tam wie. Ja mam kolegę na osiedlu. Gość nigdzie nie pracuje, a kupił mieszkanie i ostatnio Audika A8. Bryka stoi całą noc przed blokiem i jeszcze nie widziałem na niej małej ryski, że o jakimś zniknięciu nie wspomnę. Ale nie wnikam. Mniej wiesz dłużej żyjesz

Uzależniony

Domyślnie

To może na zakończenie miłego weekendu mała niespodzianka dla zwolenników martinów i innych handlarzy z usa...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3628177

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    To może na zakończenie miłego weekendu mała niespodzianka dla zwolenników martinów i innych handlarzy z usa...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3628177
    "Co było do przewidzenia"...
    (w kontekście wcześniejszych wypowiedzi w tym wątku)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów