W plecy jesteś... do czasu. Później jeszcze opłaty sądowe będzie musiał pokryćA co do wysypu to jakoś dziwne, że dolar coraz niżej a 5D coraz droższy. Pazerność TIP-ów nie zna granic
![]()
W plecy jesteś... do czasu. Później jeszcze opłaty sądowe będzie musiał pokryćA co do wysypu to jakoś dziwne, że dolar coraz niżej a 5D coraz droższy. Pazerność TIP-ów nie zna granic
![]()
Canon 5D w USA kosztuje aktualnie 1850$, to po pierwsze, przy wiekszych zamowieniach mozna nawet uzyskac cene ponizej 1800$. Po drugie mozesz sobie wpisywac ze cos nawet jest giftem i tak moze byc oclone, decyzja nalezy do celnika (to naprawde nie sa idioci). Rzadko rozpakowuje sie paczki, lepszy jest RTG.
Zdrowko
Rozumiem, że masz jakąś statystykę pokazującą coraz droższe 5D tak? Serio pytam bo ja czegoś takiego nie zauważyłem a troszkę się w temacie orientuję...
Co za bydlak ! Kupuje taniej i drożej sprzedaje ! Toż to skandal
Mam dla Ciebie naprawdę świetną propozycję. Zostań TIP-em
Będziesz sprowadzał zza oceanu korpusy 5d za ~2100$, co po przemnożeniu przez kurs dolara ~2.2zł da Ci ~4600zł. Do tego doliczysz koszty transportu, które w przypadku ubezpieczonych paczek są olbrzymie. I potem możesz łoić biednych Polaków sprzedając im za ~4900zł bo drożej nikt Ci nie kupi... o ile wogóle kupi biorąc pod uwagę, że dziś po cashbacku masz z 2 letnią gw. z dystrybucji PL za ~4950zł.
aaa bym zapomniał... i weź pod uwagę, że czasem paczka może wpaść w ręce celnika, który naliczy Ci akcyzę i vat
Super biznes co?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Doświadczenie nauczyło mnie sprawdzać ceny na renomowanych stronach jak BHphotovideo, adorama itd. Wszędzie tam ceny oscylują w granicach 2200$. Kiedy zamawiałem sprzęt z takich okazjonalnych ofert, okazywało się później, że brak baterii, ładowarek, okablowania, lub są wciśnięte zamienniki... niestety nawet za oceanem nie ma nic za darmo a matactwa tam jeszcze więcej niż w Polsce...
choć nie przeczę, że można znaleźć atrakcyjniejszą cenę, oczywiście. Jednak 350$ różnicy daje spooro do myślenia...
Ostatnio edytowane przez nowart ; 23-04-2008 o 17:01 Powód: Automerged Doublepost
To, jak to robia sprowadzajacy z USA ze maja nizsze ceny jest ich tajemnica (zawsze moga przywiezc w bagazu jako uzywane). Wazne jest to czy cena ktora podaja jest cena koncowa dla mnie i jaka jest gwarancja w przypadku np. zaginiecia badz uszkodzenia. Sa ludzie ktorzy lataja raz na tydzien do USA i nie jest wielkim problemem cos przywiezc i wywiezc :-) Jesli sprzet utknalby na cle, to oczekuje ze koszty pokryje sprzedajacy, ale trzeba zawsze dogadac przed transakcja. Sprawdzonego dostawcy bym sie nie bal.
Co do przesylek to nie ma regul - czasem sa clone a czasem nie, niezaleznie od opakowania i napisow gift.
Zwracam uwage, ze rownie dobrze sprzedawca moze sie zwinac po zebraniu wplat i nie bedzie nawet co clic :-)
Jak sprzet jest w UC to juz 90% sukcesu.
a może by tak bezpośrednio zapytać zamiast snuć domysły ??
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
nowart ----> Jak już tak bardzo chcesz konkretny przykład to proszę. Od razu mówię że nic do niego nie mam. Może cenę ustalać jaką chce. Ale fakt pozostaje faktem. 5D mu drożeje przy malejącym $.
http://canon-board.info/showthread.php?t=31289
>>Kupował ktoś u tego gościa ??
Ceny ma bardzo fajne, ale jeszcze fajniejszy komentarz neutralny :-)
Liczba transakcji tez nie jest jakas porazajaca, ale opinie raczej pochlebne.
Ok ale to link do kolegi ErnestDSLR a tu piszemy o martin0000. Zwróciłem uwagę na Twoje uogólnienie dotyczące pazerności TIP-ów.
Choć ukryć się nie da, że u pierwszego z w.w. ceny w ciągu miesiąca poszły OSTRO w górę (co wydaje się bardzo dziwne przy najniższym obecnie kursie $) i raczej nie są one już zbyt atrakcyjne skoro za 200-300zł różnicy nie mamy gwarancji, czekamy na sprzęt 2 tyg itd itp...
oceniam to obiektywnie - nie jako sprzedawca - świadom wad i zalet takowego sprzętu. Mimo to pozwólcie, że zakończę swoje wypowiedzi w tym temacie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"Opłaty wyglądają nastepująco: cena sprzętu + przesyłka z U.S.A."
Czyli jeśli doliczysz do tego koszty przesyłki z USA sprawa wydaje się już kompletnie nieopłacalna moim zdaniem...
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nowart ; 24-04-2008 o 23:23 Powód: Automerged Doublepost