Strona 57 z 68 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 674

Wątek: 450d :)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy ktoś mógłby się podzielić odczuciami po zmanie 400d na 450d? Mogę swojego korzystnie sprzedać tylko czy warto zawracać sobie głowę nowym modelem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    A czy w trybie LV też stabilizacja powinna być widoczna ?
    Nie wiem jak w 450D, ale w 40D stabilizacja jest widoczna w trybie LV. Jednak nie jest ona włączona cały czas, uaktywnia się ją przez wciśnięcie spustu do połowy.
    .

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

Ja fotografując i przez wizjer i na LV nie widzę różnicy robiąc z IS i bez IS. Efekt jest dopiero na zdjęciu.
    Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMD Fan Zobacz posta
    Czy ktoś mógłby się podzielić odczuciami po zmanie 400d na 450d? Mogę swojego korzystnie sprzedać tylko czy warto zawracać sobie głowę nowym modelem?
    Nie warto. Jedyne uzasadnienie, jeśli ktoś naprawdę potrzebuje LV (robi dużo makro czy inne zabawy w studio).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Właśnie przed chwilą trafił w moje ręce nowiutki 18-55 IS z kompletu 450d.
    Pierwsze spostrzeżenia:

1. Pracę IS słychać, ale bardzo, bardzo cicho. Trzeba się mocno wsłuchać, aby usłyszeć pojedycze dźwięki podobne do odgłosu przeskakującej iskry.

2. Dużym zaskoczeniem jest praca napędu AF. Nie dość, że szybko (to może akurat zasługa 40d), to jeszcze niewiele głośniej niż USM To już nie jest stary kit, który rzęził niemiłosiernie... Jedynie przy mocnej zmianie zakresu potrafi wydawać dźwięki jak Tamron 17-50, ale znacznie ciszej.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-04-2008 o 15:46 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Dużym zaskoczeniem jest praca napędu AF. Nie dość, że szybko (to może akurat zasługa 40d), to jeszcze niewiele głośniej niż USM
    Mialem w rekach 450d z nowym kitem i zauwazylem, ze pracuje delikatnie szybciej (moze zludzenie bo starego kita dawno nie uzywalem) ale z ta glosnoscia to mnie zaskoczyles.. ten ktorym sie bawilem byl na poziomie starego kita

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

U mnie również AF nie pracuje za cicho, mam drugi obiektyw od EOS'A 300V EF 28-90 i pracuje znacznie ciszej.
    Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekawe, może jakaś nowa seria? Albo jeszcze się nie wyrobił? :-D Obiektyw pochodzi z oficjalnej, polskiej dystrybucji.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Nie wyrobil? Ja mialem nowke sztuke niesmigana. Pierwsze 50 fotek z tej puchy i sloika nalezalo do mnie Obiektyw pochodzi z oficjalnej, niemieckiej dystrybucji ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przez "wyrobił" miałem na myśli, że mój egzemplarz za chwilę zacznie bardziej hałasować. Aha, i na razie widzę też, że na 55 mm tubus ma mniejszej luzy niż w starym kicie (prawdę mówiąc nie ma ich na razie w ogóle, wiec to też poprawili).

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karas2002 Zobacz posta
    U mnie również AF nie pracuje za cicho, mam drugi obiektyw od EOS'A 300V EF 28-90 i pracuje znacznie ciszej.
    Mój cicho, ciszej niż 18-55 USM czyli poprzedni kit, 17-40 L prawie bezgłośnie.

swnw
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    Mam pytanie odnośnie stabilizacji w obiektywie kitowym 18-55mm. Oglądałem ten aparat i obiektyw w sklepie i jakoś w ogóle nie widziałem działania tej stabilizacji. W wizjerze wogóle cieżko było dostrzec drgania przy takiej małej (55mm) ogniskowej i włączylem sobie LV i powiększenie obrazu 10 krotne. Za równo przy włączonej jak i wyłączonej obraz drgał podobnie. Czy trzeba jeszcze włączyć gdzieś w menu aparatu działanie tej stabilizacji ? Czy przy podglądzie na żywo powinna być zauważalna ta stabilizacja ?
    W praktyce to działa, zdjęcie przy 1/13 sek nieporuszone bez IS nie powinno sie udać.

swnw
    Ostatnio edytowane przez swnw ; 20-04-2008 o 16:37 Powód: Automerged Doublepost

Strona 57 z 68 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów