Strona 7 z 68 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 674

Wątek: 450d :)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klosiu Zobacz posta
    * ecran 3″
    No to chyba jest zawinięty za krawędzie puszki. Tam chyba nie ma miejsca na taki TV.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

ja bym chciał większy wizjer i głębszy chwyt, jak live view to od razu odchylany LCD zeby mozna znad główy pstrykac, albo makro-fotki pstrykac bez lezenia na trawce, chociaz to akurat lubie
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no przecie jest.... 5D...
    Ale to nie jest ta sama matryca co z 1Ds (Mark 1 ) nie ?

Chodzi mi oto że mogli by wykorzystac te starsze FF CMOS'y w amatorskich puszkach.
    Chyba nikt by się nie obraził, że lekko więcej szumi cos starszego w zamian za pełną klatkę.....

Pozdrawiam
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

ilfords
    Guest

Domyślnie

No i uchwyt nadal plastikowy (przynajmniej ja tak widzę), zamiast chociaż dać gumowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co do zdjęcia z poprzedniej strony, na pewno nie przedstawia ono 450d.

Mrush
    Guest

Domyślnie

Pewnie, bo przedstawia 400d tylko z napisem 450d.
    Mysle ze Canon za duzo nie pozmienia i nie jestem pewien czy wprowadzi 450d juz teraz.
    Co wrzuci wiecej od 400 ?
    - 3" LCD - 2,5" w obudowie 400d ledwie sie miesci, chyba ze wroci do wielkosci 300d (matryce do wtryskarek pewnie jeszcze maja ) tam moze sie 3" LCD zmiesci.
    - LiveView - moim zdaniem nie jest to dobre, kilka lat montowalem i stroilem kamery przemyslowe, obraz wyswietlany na LCD to porazka (na "bance" igla), chyba ze przetwornik ma ta sama rozdzielczosc co LCD (1:1). Jak juz tez zostalo powiedziane, bez odchylanego ekranu to nie ma sensu, a odchylany ekran wymaga jeszcze wiekszej obudowy, ale powiedzmy sobie to posuniecie to "chłyt matetindody" i niech tak im zostanie ...
    - 12 Mp - to moga zaoferowac ...
    - Digic III - to pewnei tez ...
    a wogole to "bebechy" z 40d tylko w plastikowej obudowie, tylko po co miec 2 takie same puszki - swierza w miare 40d i nowa 450d tyle ze plastikowa ?
    Zabija 40d ? Popelnia rytualne "seppuku" ???

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Na canonrumors piszą o dwóch puszkach. Ale to nie są 5D MkII i 450D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oxeno Zobacz posta
    Ale to nie jest ta sama matryca co z 1Ds (Mark 1 ) nie ?

Chodzi mi oto że mogli by wykorzystac te starsze FF CMOS'y w amatorskich puszkach.
    Chyba nikt by się nie obraził, że lekko więcej szumi cos starszego w zamian za pełną klatkę.....
    FF tylko po to, aby być "trendy" ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    FF tylko po to, aby być "trendy" ?

jak nigdy nie robiles zdj 5d to siedź sobie z tymi olipusikami z matryca od komórki....
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mrush Zobacz posta
    (...)
    - LiveView - moim zdaniem nie jest to dobre, kilka lat montowalem i stroilem kamery przemyslowe, obraz wyswietlany na LCD to porazka (na "bance" igla), chyba ze przetwornik ma ta sama rozdzielczosc co LCD (1:1). Jak juz tez zostalo powiedziane, bez odchylanego ekranu to nie ma sensu, a odchylany ekran wymaga jeszcze wiekszej obudowy, ale powiedzmy sobie to posuniecie to "chłyt matetindody" i niech tak im zostanie ...(.....)
    Ja uważam że jest bardzo dobre. I w entry level i w pro. I może mieć sesns także bez odchylanego ekranika 8).

Cytat Zamieszczone przez Mrush Zobacz posta
    (...)
    a wogole to "bebechy" z 40d tylko w plastikowej obudowie, tylko po co miec 2 takie same puszki - swierza w miare 40d i nowa 450d tyle ze plastikowa ?
    Zabija 40d ? Popelnia rytualne "seppuku" ???
    Zgodnie z tą logiką to w ogóle po co wypuszczać inne puszki skoro wszystkich stać na 40d?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 7 z 68 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów