ja bym chciał większy wizjer i głębszy chwyt, jak live view to od razu odchylany LCD zeby mozna znad główy pstrykac, albo makro-fotki pstrykac bez lezenia na trawce, chociaz to akurat lubie![]()
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII
T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka
No i uchwyt nadal plastikowy (przynajmniej ja tak widzę), zamiast chociaż dać gumowy![]()
Co do zdjęcia z poprzedniej strony, na pewno nie przedstawia ono 450d.
Pewnie, bo przedstawia 400d tylko z napisem 450d.
Mysle ze Canon za duzo nie pozmienia i nie jestem pewien czy wprowadzi 450d juz teraz.
Co wrzuci wiecej od 400 ?
- 3" LCD - 2,5" w obudowie 400d ledwie sie miesci, chyba ze wroci do wielkosci 300d (matryce do wtryskarek pewnie jeszcze maja) tam moze sie 3" LCD zmiesci.
- LiveView - moim zdaniem nie jest to dobre, kilka lat montowalem i stroilem kamery przemyslowe, obraz wyswietlany na LCD to porazka (na "bance" igla), chyba ze przetwornik ma ta sama rozdzielczosc co LCD (1:1). Jak juz tez zostalo powiedziane, bez odchylanego ekranu to nie ma sensu, a odchylany ekran wymaga jeszcze wiekszej obudowy, ale powiedzmy sobie to posuniecie to "chłyt matetindody" i niech tak im zostanie ...
- 12 Mp - to moga zaoferowac ...
- Digic III - to pewnei tez ...
a wogole to "bebechy" z 40d tylko w plastikowej obudowie, tylko po co miec 2 takie same puszki - swierza w miare 40d i nowa 450d tyle ze plastikowa ?
Zabija 40d ? Popelnia rytualne "seppuku" ???
Na canonrumors piszą o dwóch puszkach. Ale to nie są 5D MkII i 450D![]()
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner