Poczytaj instrukcję, lub ten temat. Są 2 tryby AF w LV. I w jednym i w drugim AF ustawia się wciskając *.
Poczytaj instrukcję, lub ten temat. Są 2 tryby AF w LV. I w jednym i w drugim AF ustawia się wciskając *.
Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II
Dzięki, już doszedłem do tegoMiałem w Menu "AF dla Live View" ustawione na "Wyłącz" Teraz już wszystko śmiga. A instrukcję zacząłem wczoraj czytać i zatrzymałem się właśnie na 102 str
![]()
mam prośbę do użytkowników 450d, którzy posiadają też wężyk spustowy. możecie sprawdzić, czy na lv w obu trybach da się zrobić zdjęcie z wężyka? skoro bez wężyka trzeba wciskać * aby wyostrzyć, to wątpie by na wężyku dało się uruchomić af wciskając przycisk do połowy...![]()
>czy na lv w obu trybach da się zrobić zdjęcie z wężyka?
Str. 105 Nie dziala AF, zdjecie pewno da sie zrobic.
Widze że Canon dał użytkownikom 450`tki ładny prezencik w postaci "Czerwonego paska" na smyczy...
To już "Semi-Profi", w takim razie ;>
Postanowiłem spróbować na koncercie. Światło było za słabe, ale efekty dobre, dymiarka w pewnym momencie wymknęła się spod kontroli co miało fatalny wpływ na autofocus. Zaczałem od 17-40 F4 L i niemal wszystkie zdjecia były poruszone. Po założeniu kita okazało się, że na 2-3 zdjecia 1 jest OK.
Koncert warszawskiego zespołu "Viridian" był "No Mercy", muzyka dobra.
Moim zdaniem ten zestaw sprawdził się. Ciekaw jestem waszych opinii.
http://forum.viridian.pl/viewtopic.php?t=693&start=75
Jak ktoś będzie ciekawy podam Exif.
Pozdrowienia, swnw.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No proszę, całkiem ładna laurka... A to a propos 85L jako kita: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=28027714![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Odnoszę dziwne wrażenie, że większość użytkowników tego forum ma za złe firmie Canon, że wypuściła taki fajny i przyzwoity aparacik ws. do ceny że najchętniej by ten wątek z forum usuneła450-TKA, oj zacny aparacik, i nic tego nie zmieni :]
Ostatnio edytowane przez martini ; 31-05-2008 o 16:28