Strona 55 z 68 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 674

Wątek: 450d :)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukast Zobacz posta
    Czy naprawdę tak trudno o trochę życzliwości ? Zapytałem o opinie na temat możliwości kształtowania się cen, a nie o fakty. Faktów nikt nie zna, ale spekulować na podstawie danych historycznych zawsze próbować można. Nie wiem jak szybko spadała cena 400D zaraz po premierze, domyślam się że może to być pewną wskazówką.
    I dobrze powiedzieli ze z tym do wrozki.
    Moze byc taniej, ale nie musi.

Mozna powiedziec ze xxxD kosztowaly zawsze w okolicach 1000$. Kolega jak kupowal 350D zaraz po premierze zaplacil 3500PLN, teraz 450D kosztuje lekko ponad 1000$ w PL.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odgłos migawki 450D w porównaniu do 350D

Witam!

Czy ktoś z forumowiczów ma Canona 450D oraz miał (lub wciąż ma) Canona 350D i mógłby odpowiedzieć na pytanie: jak się ma odgłos migawki w 450D do odgłosu w 350D?

Uszczegóławiając, chodzi mi o głośność.

A precyzując - chodzi o głośność w pomieszczeniach, które z natury swej są ciche (np. sala teatralna podczas aktorskiej pauzy w wypowiadanej kwestii, cichy pokój ze śpiącym niemowlakiem, kościół w trakcie ślubu itp.).

Mój Canon 350D dobiega kresu swej żywotności i stoję przed koniecznością nabycia kolejnego aparatu. Oczywiście głośność migawki nie jest kluczem do rozwiązania dylematu ("co kupić?"), ale jednym z czynników.

Gdyby - przez jakiś szczęśliwy zbieg okoliczności - ktoś mógł porównać własnousznie ten sam element jeśli chodzi o 450D i 40D, byłbym zobowiązany.

Ukłony
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity Zobacz posta
    Gdyby - przez jakiś szczęśliwy zbieg okoliczności - ktoś mógł porównać własnousznie ten sam element jeśli chodzi o 450D i 40D, byłbym zobowiązany.
    Mialem 400D mam 40D, 40 jest cichszy i jest krotkie "pstryk", w 400D jest jeszcze dlugie wycie migawki.
    Pewnie 450D brzmi podobnie jak 400D.

Na dpreview mozna posluchac glosu 40D.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 15-04-2008 o 12:12

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Koziegłowy k.Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    w 400D jest jeszcze dlugie wycie migawki.
    Pewnie 450D brzmi podobnie jak 400D.
    Na dpreview mozna posluchac glosu 40D.
    Porównując ptryknięcie 350d do 400d to w tym ostatnim jest dużo delikatniejsze i przyjemne dla ucha. Progres między 400d a 450d będzie pewnie podobny...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tutaj należy rozróżnić dwa składniki hałasu: klapnięcie lustra i dźwięk migawki. Zwłaszcza, że i w 40d i 450d można wyeliminować pierwszy z nich za sprawą LV.
    Mam tylko porównanie między 400d i 40d i moim zdaniem 400d jest cichszy i mniej płoszy różnego rodzaju stworzenia. 40d staje się cichy w trybie LV, ale nie bezgłośny. Wg mnie oba podzespoły (lustro, migawka) są głośniejsze w 40d niż w 400d. Ale odbiór tego zależy też od akustyki otoczenia, w którym fotografujemy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W tym trybie silent mode2 40D jest naprawdę bardzo cichy. Słychać tylko cichusieńkie "pyk". Prawie jak w Leice .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bren
    Guest

Domyślnie

Witam,
    ap ropo canon 450d i ceny polecam firme foto-oskar kupiłem u nich komplet z kit-em za 2444 zł. I już sie nim bawie Nie ukrywam że jestem noobem jeśli chodzi o lustrzanki cyfrowe ale szybko się uczę, aha i jest to mój pierwszy post więc prośba o wyrozumiałość:-)

Mam tylko pytanie jaki byście mi polecili obiektyw żeby dobrze dawał sobie rade w pomieszczeniach zamkniętych. Biorę pod uwagę różne firmy i nie będę oszukiwał że interesuje mnie również cena bo na dużo na razie sobie pozwolić nie mogę. Myślałem o Canon EF 50mm f/1.8 II.
    Ostatnio edytowane przez Bren ; 19-04-2008 o 16:42

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To go bierz, bo za "niedużo" nie dostaniesz więcej. Z tym, że w pomieszczeniach, to raczej do portretów niz do zdjęcia rodzinki przy stole

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

" ap ropo canon 450d i ceny polecam firme foto-oskar " - potwierdzam. Świetny sklep pod względem cen, obsługi. Kupiłam tam swoje 2 aparaty.
    I polecam jeszcze sklep fotorimex.
    pzdr
    Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie stabilizacji w obiektywie kitowym 18-55mm. Oglądałem ten aparat i obiektyw w sklepie i jakoś w ogóle nie widziałem działania tej stabilizacji. W wizjerze wogóle cieżko było dostrzec drgania przy takiej małej (55mm) ogniskowej i włączylem sobie LV i powiększenie obrazu 10 krotne. Za równo przy włączonej jak i wyłączonej obraz drgał podobnie. Czy trzeba jeszcze włączyć gdzieś w menu aparatu działanie tej stabilizacji ? Czy przy podglądzie na żywo powinna być zauważalna ta stabilizacja ?

Strona 55 z 68 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów