ja często używam swojeo 10-22 w pomieszczeniach, a tam już ma znaczenie
ja często używam swojeo 10-22 w pomieszczeniach, a tam już ma znaczenie
Fakt do pomieszczeń dobre światło się przydaje i jeszcze do autofocus’a oczywiście, tak jak powiedziałem sigma w testach dobrze wypada ale w realu canon jest lepszy, następna według mnie jest tokina, sigma i na końcu tamron.
Miałem poczekać aż pokaże się nowy Tamron 10-24 i Tokina 11-16/2.8 by ostatecznie zadecydować co wybrać ale się nie doczekałem, producenci lecą se w kuli bo Tokina miała mieć swoją premierę bodajże w listopadzie a Tami w styczniu, mamy kwiecień i szkieł nadal ni ma.
sigma 10-20 jakosc tragiczna porownywa ze zlym kitem, robilem probne zdjecia w mm sciane z napisami z polowy hali wszystko rozmyte, przy fotce z 2-3 m podpisy na etykietach "akfalerka"??!!! zdjecia przy 10 mm f 5,6 i 8..... wiec czy jest sens zastanawiac sie nad tym modelem siegmy uwazanym za dosc przyzwoity????????
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
Może trafiłeś na wadliwy egzemplarz, sprawdź inny, a od siebie to radziłbym zawęzić wybór do Tokina/Canon. Tu masz fajną stronkę z pełno wymiarowymi fotkami z tych szkieł http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?lens=12
Jak przy sigmie loteria to i przy canonie nie mniejsza. Mój 10-22 którego dzięki bogu już nie mam miał tak potężny BF, że komórka robiła lepsze zdjęcia.
Wycinek, rozmiar 100% centrum kadru. 10mm
Kupowałem jako używany i u właściciela na 30D (podobno) żyleta.