Strona 27 z 36 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 360

Wątek: Tokina 12-24 / Sigma 10-20 / Tamron 11-18 ??

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

?????
    czy to wina ciemnego szkla ??? "4-5,6" ze wszystkie zdjecia sa takie ciemne [kolory bez blasku?]?? jakby z filterm? nie wiem co myslec o jakosci pracy pod swiatlo tego obiektywu na podstawie ww linku
    przeciez do pejzazy to raszej uzywa sie f8 i wiecej..... wiec swiatlo nie powinno byc az tak wazne na 10 - 11 mm??
    gdzie jeszcze mozna znalesc zdjecia przykladowe?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekMR Zobacz posta
    Taaa... Całkiem "bezkolorowe"
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Witam
    Znalazłem na Allegro w Fotoit Tamiego 11-18 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=320299349 za 1149zł. Z natury jestem podejrzliwy więc pytam się gdzie tkwi haczyk? Bo jak do tej pory to ceny tych szkieł oscylowała w okolicach 1450zł. Czyżby w ostatnim czasie Tamron aż tak obniżył cenę tych szkieł?
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

mialem w rekach sigme 10-20???? to sa uwagi dotyczace wygladu obiektywu....
    AF dzial szybko, milem wrazenie ze zapiecie bagnetowe jest "za ciasne" pozatym material ktorym pokryty jest zwenatrz obiektyw to jakas tandeta lapiaca brud.... dziwne wrazenie....

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ja się już wyleczyłem z nie canon'owskich obiektywów...
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Na początku była Sigma 10-20, potem Tokina 12-24 aż w końcu stwierdziłem że nie będę ryzykował i kupie coś porządnego z czego będę zadowolony i tak wszedłem w posiadanie Canona 10-22 (zakup planowany na styczeń/luty przeniósł się na kwiecień). Pierwsze wrażenie: obudowa jak na szkło za ponad 2 tys. zł tandetna aczkolwiek bardzo lekka, pierścień od ostrzenia lekko luźny (może się czepiam ale tak jak obudowa za taką kasę powinno być lepiej), jeżeli porównać wykonanie zewnętrzne C 10-22 do mojego T 28-75, to Tamron ma lepsze. Przy zdjęciach zrobionych w pomieszczeniach gołym okiem widać gorszą rozdzielczość na brzegach (myślałem że będzie troszeczkę lepiej). Jeżeli chodzi o AutoFocus to zakres ostrzenia chyba jest najmniejszy z całej konkurencji bo tylko do 1 metra potem już tylko na nieskończoność + USM = bardzo szybkie ostrzenie. Ogólnie obiektyw ok. lecz za taką cenę (znaczy się prawie najwyższą w porównaniu do konkurencji), myślałem że dostane chociaż namiastkę solidności Tokiny i troszeczkę lepszą ostrość na brzegu kadru.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

[QUOTE=QBUŚ;452516]Na początku była Sigma 10-20, potem Tokina 12-24 aż w końcu stwierdziłem że nie będę ryzykował i kupie coś porządnego z czego będę zadowolony i tak wszedłem w posiadanie Canona 10-22 .....QUOTE]

dlaczego zrezygnowales z sigmy skoro wedlug testow podobna ostrosc a troche lepsze wykonanie.... inny roszaj tworzywa..co zdecydowalo ze kupiles canona???

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Fakt jeżeli chodzi o testy to Sigma chyba najlepiej wypadała ale test testem a rzeczywistość swoją drogą, zauważ że większość użytkowników poleca Tokinę (jeżeli chcemy cos tańszego) pomimo tego że sigma jest niewiele droższa. Tokina ma stałe światło i jest bardzo ostra, no i ma pancerną obudowę za to CA stoi na masakrycznie wysokim poziomie, Canon z tych trzech słoików ma wg mnie najlepszą plastykę szkła, jest ostry a reszta parametrów stoi na przyzwoitym poziomie, dwie ostatnie cechy tego szkła są bardzo ważne przy foceniu landscape’ów gdzie sigma nie dorównuje canonowi a w testach tego nie widać, dopiero użytkownicy mogą Ci to powiedzieć. A poza tym wszystkim canon to canon J, przeglądając to forum wstecz chyba wszyscy twierdzą że jeżeli masz kasę bierz Canona.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez QBUŚ Zobacz posta
    Fakt jeżeli chodzi o testy to Sigma chyba najlepiej wypadała ale test testem a rzeczywistość swoją drogą, zauważ że większość użytkowników poleca Tokinę (jeżeli chcemy cos tańszego) pomimo tego że sigma jest niewiele droższa. Tokina ma stałe światło i jest bardzo ostra, no i ma pancerną obudowę za to CA stoi na masakrycznie wysokim poziomie, Canon z tych trzech słoików ma wg mnie najlepszą plastykę szkła, jest ostry a reszta parametrów stoi na przyzwoitym poziomie, dwie ostatnie cechy tego szkła są bardzo ważne przy foceniu landscape’ów gdzie sigma nie dorównuje canonowi a w testach tego nie widać, dopiero użytkownicy mogą Ci to powiedzieć. A poza tym wszystkim canon to canon J, przeglądając to forum wstecz chyba wszyscy twierdzą że jeżeli masz kasę bierz Canona.
    ja prawie bylem zdecydowany na sigme ???? pytanie :czy jakosc zalezy od konkretnego egzemplaza czy sam produkt jest tak kiepski????
    ---swiatlo----- przeciez krajobrazy robi sie od f5.6 i wiecej wiec czy swiatlo ma za takie znaczenie????

Strona 27 z 36 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów