Strona 188 z 254 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 871 do 1 880 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

@robgr85
    dokladnie to samo dzisiaj poczulem

z czasem bede powiekszał zwoją baze zdjec i mam nadzieje, ze downloady wzrosna

Domyślnie

nie.... no pewnie ze zartuje.... pierwsze downloady to mega rados... po pierwszych downloadach srawdzalem stocki doslownie co godzine zeby upewnic sie czy cos sie oby nie sprzedalo dzisiaj podobnie jak Rob downloady leca dziennie po kilkanascie wiec mozna powidziec ze przyzwyczailem sie ze cos sie sprzedaje... na poczatku to mega radosc byla z kazdego zaakceptowanego zdjecia...

Rob a jak tam shelter u ciebie ??

Bywalec

Domyślnie

z segmentu 'mid stock'

a co to?
    canon 400D+50mm /f1.8

Domyślnie

iStock, fotolia, dreamstime, 123rf itp to agencje microstockowe... a Shelter to juz poleczka wyzej... na troche innych zasadach czasem dziala, inne licencje dostepne, ceny znacznie wyzsze itp... mozna nazwac mid stock

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Witam

mam pytanko - posiadam dwie lampy Canona 550 i 580 II - wiem że działają razem (jako mini lampy studyjne) ale problem pojawił się w momencie sterowania dwoma lampami gdy jedna z nich nie jest podpięta pod body. W nikonie tego problemu nie ma bo mała lampa w body może sterować lampą zew. Sprawę można rozwiązać w dwojaki sposób choć nie do końca słuszny. Przez kabel synchronizacyjny OC-E3 (tańszy) lub Canon ST-E2 Speedlite Transmitter (droższy) ale czy to ma sens ? Czy ktoś może bawił się w taki zestaw, jak to wygląd przy wykorzystaniu w zdjęciach studyjnych, na czym to polega, znacie może linki objaśniające tą metodę robienia zdjęć. Czy może sobie odpuścić i zakupić namiot bezcieniowy + 3 lampy Quantumm - o coś takiego: http://www.mojecyfrowe.pl/aparaty/qu...d609,6364.html

Mam 40D + 24-70 + 70-200 2.8 + 50 1.4 hmm niestety warunki pracy małe. Nie postawię sobie studia w domu bo rodzinka nie będzie miała gdzie mieszkać

Poważnie jak to można sensownie rozwiązać.

Dzięki za porady.
    Pozdraiwam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

550ex i 580ex swietnie beda sie sprawdzac przy zdjeciach stockowych.
    dokup chinski wyzwalacz radiowy z 2 odbiornikami. lampay beda dzialac w manualu.

bym zapomnial. musisz sprawdzic czy chinczyk ktory wybrales wyzwala 580ex i 550ex.. nie wszystkie to robia.
    Ostatnio edytowane przez Picia ; 21-03-2008 o 02:10

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Rob a jak tam shelter u ciebie ??
    na razie wysłałem tam 107 fotek, w większości z galerii które mam na swoich portfoliach w micro-stockach... na razie downloadów jeszcze opłacanych nie ma.

Ale jest już:
    - jeden 'comp download',
    - 9 fotek w czyichś lightboxach,
    - 106 oglądnięć fotek,

W przeciągu paru dni planuję zrobić kilka sesji i wpuścić tam kilka setów fotek na licencji RM.

Co ciekawe photoshelter wyszedł już z fazy beta.

a co to?
    micro stock - stock z cenami w skali 'micro' czyli po kilka $ za fotkę.

macro/mid stock - np Alamy, Photoshelter, minimalna cena fotki na licencji RF to około 80usd (nie chce mi sie teraz dokładnie sprawdzać). Można publikować fotki także na licencji Rights Managed (dużo bardziej tradycyjnej niż RF)...

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Rob z seriami na Shelter musisz uwazac nie wiem czy ci sie przytrafilo ale tam zdjecia podobne trzeba grupowac w sety po 5 podobnych.... inaczej "soft rejection"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Rob z seriami na Shelter musisz uwazac nie wiem czy ci sie przytrafilo ale tam zdjecia podobne trzeba grupowac w sety po 5 podobnych.... inaczej "soft rejection"
    już to przerabiałem te grupowanie to według mnie bdb pomysł z ich strony... gdyby nie to grupowanie to miałbym tam z 250 fotek i bajzel. Tak według mnie dużo przejrzyściej to wszystko wygląda.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 21-03-2008 o 15:17
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

panowie, jak dlugo czekaliscie na zaakceptowanie pierwszych zdjec na fotoli?
    czekam juz 5 dni i nic. ciagle "File in queue: :/

Strona 188 z 254 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów