Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Flash.Czy konieczny jest do robienia zdjec ptakow?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Fotografia, którą on uprawia wyklucza zastosowanie flash'a.
    ale tematem watku jest uzywanie flash'a w ogole a nie wylacznie przez twojego kolege :-)

Oczywiście istnieje możliwość, że ktoś mimo to z powodzeniem stosuje flash w tego rodzaju fotografii, ale podejrzewam, że mamy wtedy do czynienia ze zwykłym "foceniem jakiegoś obiektu" a nie fotografią przyrody, która mi osobiście jednoznacznie kojarzy się z kryjówkami, maskowaniem i fotografowaniu przy świetle zastanym.
    chodzenie w wooderach po mokradlach to nie jedyny sposob fotorgafowania ptakow.. sa dzisiatki innych sytuacji gdy swiatlo lampy (a najlepiej kilku lamp) jest wrecz niezbedne :-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    chodzenie w wooderach po mokradlach to nie jedyny sposob fotorgafowania ptakow.. sa dzisiatki innych sytuacji gdy swiatlo lampy (a najlepiej kilku lamp) jest wrecz niezbedne :-)
    Problem leży w zbyt drastycznym i subiektywnym podejściu obu Panów do tematyki foto przyrody.
    Jak widać poniżej.

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    woyd - nieprawdę piszesz!
    Flash to podstawowe wyposażenie profesjonalnego fotografa ptaków.
    Poczytaj trochę, a potem pisz...
    Fotografia, którą on uprawia wyklucza zastosowanie flash'a.
    To takie wypowiedzi są na poziomie "moja prawda jest mojsza niż twojsza" . Narzucanie komuś "absolutnie nie masz racji" to jak najbardziej w iczkowym stylu ale również jak najbardziej nieobiektywny punkt widzenia.
    Tak więc proszę - uszanujcie nawzajem swoje potrzeby, punkty widzenia, sposoby uprawniania tej czy innej dziedziny fotografii zamiast się przekrzykiwać który to ma rację .

Uprawnienia umieszczania postów